صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۱ - ۲۵ تير ۱۳۹۹

اهمیت نقش پدر در تربیت کودک چیست؟

امروزه با توجه به تغییر ساختار خانواده ه و تبدیل شکل آن به خانوده های هسته ای نقش پدر و مادر بیش از پیش در تربیت کودک حائز اهمیت است.
کد خبر : 501857

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پدر ومادر بزرگ ها مانند گذشته درگیر نگهداری و مراقبت از کودک نیستند و به همین دلیل پدر و مادر هر دو به یک میزان در تربیت کودک نقش دارند و در حالی که باید در زمینه تربیت کودک هماهنگ باشند باید از یکدیگر پشتیبانی نیز به عمل بیاورند.


نقش هر یک از اعضای خانواده در رشد و تربیت کودک بسیار اهمیت است. دراین مقاله به بررسی نقش پدر در رشد و تربیت کودک می پردازیم.


پدران مربیان بسیار خوبی برای کودک هستند متاسفانه در خانواده ها پدران به اندازه مادران درگیر فرزندپروری نیستند. پدران نه تنها باید زمانی را با کودک مشغول بازی باشند و از نظر مالی کودک را تامین کنند، بلکه باید مربی آنها باشند و در رشد و تربیت کودکان کاملا درگیر باشند.


تحقیقات نشان داده اند مشارکت پدران در فرایند فرزندپروری در سلامت روان و رفتار کودکان تفاوت معناداری ایجاد می کند.


نیاز به تعادل در بین پدرو مادر


تعادل کلید زندگی است و این جمله در فرزند پروری بسیار حائز اهمیت است. در مراقبت از کودک پدر باید بتواند برخی از مسولیتهای مراقبت و نگهداری از کودک را بر عهده بگیرد.


برای مشارکت در مراقبت کودک نیازی نیست پدر دست به انجام کارهای خیلی خارق العاده و بزرگ بزند. انجام کارهای هرچند کوچک و جزئی می تواند تاثیر مثبت به سزایی بر رشد کودک داشته باشد.



جنبه های مختلف تاثیر مشارکت پدر در رشد و پرورش کودک


تاثیر بر سلامت روانی کودک


مشارکت پدر در روند تربیت کودک باعث می شود کودکان در آینده افراد قابل اعتمادتری خواهند بود. این کودکان کمتر احساس ناتوانی می کنند و در زمان مواجه با عوامل استرس زا و ناامید کننده واکنش های بهتری نشان می دهند. کودکانی که در دوران کودکی خود تحت تربیت و نظارت پدر در کنار مراقبت های مادر بوده اند کمتر تمایل به درگیری و رفتارهای پرخطر در سنین بالاتر دارند.


تقویت مهارت های اجتماعی


مشارکت جدی و فعال پدران در روند رشد کودک باعث می شود این کودکان در برقراری رفتارهای اجتماعی عملکرد بهتری نسبت به سایرین داشته باشند. روش تعامل پدر با کودک از طریق تحریک و بازی به کودک در مدیریت احساسات کمک می کند. همچنین به کودک می اموزد که چگونه در مقابل تهاجم و درگیری های جسمی مقابله کند. تعامل پدر با کودک در به دست آوردن استقلال فردی بسیار کمک کننده خواهد بود.


تاثیر مثبت بر توانایی های شناختی:


بسیاری از مطالعات نشان داده است مشارکت پدر در فرزندپروری بر توانایی فکری کودک و میزان موفقیت او در مدرسه و تحصیلات تاثیر مثبتی دارد.


مشاهده شده است که درگیری پدران در فرزند پروری باعث رشد توانایی زبانی و شناختی در کودک می شود. انها امادگی بیشتری برای ورود به مدرسه خواهند داشت و با استرس زمان مدرسه بهتر مقابله می کنند.


پدران به دلیل این که روحیه نگران و جدی ندارند و اموزش های خود را از طریق انجام بازی با کودک به فرزندشان می آموزند احساس خوبی را در کودک ایجاد می کنند.


کودکان باید بازیگوش و شاد باشند و پدران کسانی هستند که می توانند این شرایط را برای کودک فراهم کنند.


پدران در سنین مخلف کودک نقش های مختلفی ایفا می کنند.



پدر و نوزادی


در حالی که مادران ثبات عاطفی نوزاد را تامین می کنند پدران برای نوزاد امنیت خاطر فراهم می کنند. زمانی که پدر به گریه های نوزاد توجه می کند و به انها پاسخ میدهد نوزاد احساس امنیت و آرامش پیدا می کند. تعامل پدر و مادر در مراقبت از نوزاد انها را به افرادی موفق و شاد تبدیل خواهد کرد.


پدر و کودک نوپا


تمایل به جست وجو و بازی با اشیاء در این سنین در کودک دیده می شود و باعث می شود پدر را به هم بازی و راهنما برای کودک تبدیل کند. ازاین طریق پدران در حل مساله به کودک کمک می کنند.


پدر و کودک سنین مدرسه


پدران فرزندان سنین مدرسه خود را تشویق به پذیرش چالش های بیشتر تشویق می کنند و اعتماد به نفس را در این گروه سنی برای ورد به محیط جدید و گسترش روابط اجتماعی خود ایجاد می کنند.


مادران از کودکان محافظت بیشتری می کنند و پدران انها را به استقلال و اطمینان بیشتر ترغیب می کنند. در این سن کودک از پدر خود احترام به دیگران را می اموزد.


کودکان با مشاهده رفتارهای پدر خود ارزش های اخلاقی و اجتماعی را می آموزند. اگر کودک پدر خود را فردی خشن و عصبانی بداند، این خشونت را در رفتار خود اعمال می کند و به فردی خشن و پرخاشگر تبدیل می شود و اگر از پدر خود رفتار محترمانه ببیند او نیز همین رفتار را انجام خواهد داد.


پدربه عنوان هم بازی


مادران در رقص و آواز برای کودک هم بازی خوبی هستند و پدران در انجام بازی های سخت و رقابتی بهترین همبازی کودک به شمار می رروند و از این طریق روابط دوستانه ای را با کودک خود پایه ریزی می کند و هم زمان درس های مانند برد و باخت، رقابت، پیروی از قوانین و اشتراک و معامله را به کودک می اموزند.



پدر در نقش حامی


پدر در نقش حامی خانواده مسولیت پذیری و استقلال مالی را به کودک آموزش می دهند.


 


امروزه مراقبت ونگهداری از کودکان نیازمند آموزش و آمادگی برای پدر و مادر است. دریافت خدمات آموزشی و مشاوره ای در منزل می تواند به پدر و مادر در این زمینه کمک کند. پرستار کودک نیز با حضور خود در کنار کودک می تواند مهارت های فرزندپروری را به خانواده آموزش می دهند و همچنین در تربیت کودک نیز این مهارت ها را به کار ببرد. مرکز پرستاری آپامه با کادر مجرب خود در زمینه تربیت کودکان بسیار موفق عمل کرده است.


علاوه بر خدمات مراقبتی و پرستاری کودک، پرستار سالمند و پرستار بیمار نیز برای ارائه خدمات مراقبتی به خانواده ها ارائه می شوند.


برای دریافت مشاوره رایگان میتوانید از طریق سایت https://www.mehreapame.com با کارشناسان مرکز اپامه در ارتباط باشید .


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر