صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
دانشگاه، فرهنگ، دانشجو 6/ در گفتگوی تفصیلی آنا با وحیدی‌مهر عنوان شد؛

شکوفایی خلّاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی با طعم خودباوری/ اپلیکیشن‌هایی که فضای مجازی را به تسخیر درآورد

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: این معاونت موفق شده طی سال‌های گذشته برنامه‌های مختلف فرهنگی و تربیتی را به اجرا بگذارد و در خودباوری و شکوفایی استعداد دانشجویان مؤثر واقع شود.
کد خبر : 501604

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از محوری‌ترین و حساس‌ترین معاونت‌های این دانشگاه بوده که علاوه بر ارتباط مستقیم با دانشجویان، فراهم‌کننده امکانات رفاهی و فرهنگی آنان است.


در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌گیری از ظرفیت‌های معنوی، مادی و سرمایه‌های انسانی دانشگاه به‌ویژه تقویت نقش‌آفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در امر تربیت، ایفای وظیفه دانشگاه در اصلاح محیط دارای اهمیت بوده و بر خلاقیت‌های فردی و مدیریت اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای دانشگاه تأکید شده است.


خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید مدیریت جدید بر اصل تمدن‌سازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های پیش روی دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را در این حوزه بررسی می‌کند.




بیشتر بخوانید:


از ساخت باغ اختصاصی بانوان تا ارتباط نزدیک دانشجو و مسئول


فعالیت 9 ساله و مداوم بازارچه کارآفرینی و توانمندسازی دانشجویان


ابزار پیاده‌سازی گام دوم انقلاب در دست جوانان است




 سعید وحیدی‌مهر، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در ششمین شماره از سلسله گفتگوهای «دانشگاه، فرهنگ، دانشجو» بر اساس سیاست‌های مورد تأکید سازمان مرکزی دانشگاه در حوزه فرهنگی دانشجویی به تشریح فعالیت‌‌ها، دستاوردها و برنامه‌های این حوزه از فعالیت دانشگاه پرداخته است که مشروح آن در پی می‌آید.


آنا: برای توسعه فضای معنویت، اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟


وحیدی‌مهر: در این راستا دبیرخانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را تشکیل داده‌ایم و به مستندسازی، تدوین، تبیین و تعریف عملیاتی سازه‌ها و مفاهیم اصطلاحات تخصصی موجود در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پرداختیم.



کمیته مدیریت هوشمندانه فضای مجازی وظیفه دارد در زمینه‌ تلخیص‌های برخی دروس مهم، تخصصی و عمومی، مسابقات جذاب سریالی، دست‌نویس، انیمیشن، فیلم کوتاه، درخت‌واره‌ها و خوشه‌های مفاهیم برخی سوره‌ها، پاورپوینت‌های مختصر و مفید به تولید محتوا بپردازد.



برگزاری کرسی گفتمان‌سازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز به همت باشگاه پژوهشگران جوان از دیگر اقدامات برای توسعه معنویت و سبک زندگی اسلامی بوده است.


تلاش استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای ترویج بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بسیار اثربخش بوده و در کلاس‌های درس نیز دانشجویان به بحث و تبادل‌نظر در این باره پرداخته‌اند.


راهبردهای فرهنگی و گسترش فضای انقلابی با رویکرد تربیتی


از دیگر اقدامات واحد تبریز برای ترویج بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در راستای تحقق آن برگزاری دوره‌های طرح دانش‌افزایی و معرفت‌افزایی ویژه استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بود که به دانشگاه در مسیر تحقق این بیانیه کمک زیادی خواهد کرد.


در راستای ترویج و تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نشست‌های علمی نیز با حضور استادان دانشگاه ازجمله نشست علمی با حضور حجت‌الاسلام اصغر نقدی عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز یا برپایی دوره غرب‌شناسی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را برگزار کردیم.


برگزاری دوره اندیشه سیاسی سطح پنج (مسائل سیاسی با محور تحلیل و تبیین گام دوم انقلاب اسلامی)، نشست هم‌اندیشی استادان رشته‌های علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و برگزاری همایش عدالت‌خواهی «از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی» از دیگر اقداماتی بوده که برای ترویج و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و در نهایت تحقق آن انجام داده‌ایم.


آنا: به‌منظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟


وحیدی‌مهر: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز براساس سند راهبردی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که متشکل از 10 محور مهم و اساسی شامل ایمان و تدین‌محور، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی‌محور، تمدن نوین اسلامی محور، ارتباطات و رسانه، آموزش و توانمندسازی دانشگاهیان (نشست‌های تخصصی، همایش و جشنواره‌های فرهنگی)، مشاوره و سلامت دینی، فرهنگی، اجتماعی و تربیتی، نهادها و فعالیت‌های دانشجویی (کانون‌ها، تشکل‌ها، هیئت‌های مذهبی، اردوهای جهادی و نشریات دانشجویی، ورزش و نشاط محور، هنر و ادبیات، خدمات و تکریم بوده و برگرفته از 17 سند مهم و اساسی بالادستی از جمله «سند دانشگاه اسلامی» تهیه و تنظیم شده، توانست گام‌های کاربردی هدفمندی در قالب «موافقت‌نامه برنامه عملیاتی 144 بندی» بردارد.


از جمله این گام‌ها برگزاری اردوهای مختلف ویژه دانشجویان، کارکنان و استادان مانند عتبات، اردوی مشهدالرضا، طرح معرفت رضوی، یک‌روزه‌های تبریزگردی و استان‌گردی برای دانشجویان غیربومی (عراقی) و دانشجویان خواهر مقیم خوابگاه‌های سه‌گانه خواهران، دیدار با مقام معظم رهبری در 13 آبان و 29 بهمن، پیاده‌روی اربعین حسینی، پیاده‌روی از نیشابور تا مشهد ویژه دانشجویان، اردوی راهیان نور بوده است.


تمهیداتی نیز اندیشیدیم تا دانشجویان علاقه‌مند به هنر در قالب برگزاری کلاس‌های مختلف فوق‌برنامه اعم از خوشنویسی، تئاتر خیابانی و عکاسی فعالیت داشته باشند.


دوره‌های آموزشی مختلفی را نیز برگزار کرده‌ایم؛ از جمله کارگاه معارف امام صادق(ع)، امام حسن عسگری(ع)، کارگاه شیوه دعوت به نماز ویژه مسئولان اقامه نماز و مدیران فرهنگی، کارگاه آموزش طراحی و صفحه‌آرایی ویژه مدیران مسئول نشریات، کرسی ترویجی زیبایی‌شناسی شهرسازی اسلامی، نشست تخصصی با موضوع «اقتصاد ایران، چالش‌ها و فرصت‌ها» و «راهکارهای تقویت فعالیت‌های فرهنگی و بررسی پیشنهادهای برون‌رفت از معضلات فرهنگی»،  برگزاری نشست جریان‌شناسی انقلاب اسلامی، کارگاه «بررسی روز استکبارستیزی» به زبان انگلیسی،  برگزاری نشست «آوینی‌شناسی»، اجلاسیه دانشجویی سردار شهید حسن باقری،  برگزاری کارگاه تفسیر سوره «نور» و سوره «شوری»، جشنواره علمی و پژوهشی با رویکرد اقتصاد مقاومتی، نشست علمی و هم‌اندیشی استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با موضوع «سواد رسانه‌ای؛ چالش‌های داخلی و خارجی فراروی جمهوری اسلامی ایران»، برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و دانشجویی مانند استکبارستیزی، عرضه نرم‌افزار و محصولات فرهنگی و هنری در طول سال، نمایشگاه کارنامه سیاه شیطان بزرگ، نمایشگاه دگردیسی در فرقه تروریستی منافقین و ... .


آنا: در حوزه مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟


وحیدی‌مهر: تألیف کتاب سیره و گفتار اهل بیت (ع) در حوزه اخلاق اجتماعی متناسب با نیازهای انسان معاصر (سبک زندگی مهدوی)، تدوین کتاب شیوه استنادات امیرالمؤمنین علی(ع) و دیگر ائمّه اطهار(ع) به آیات قرآن کریم و کتاب معرفت‌شناسی دینی توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، هماهنگی، برگزاری و پیگیری مستمر و جدی جلسات شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی، آراستگی و شئون فرهنگی و رفتاری در دانشگاه، شورای مشورتی کانون‌های فرهنگی دانشجویی، کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی، سیاست‌گذاری مسائل مربوط به فضای مجازی، برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، تهیه منشور اسلامی کردن دانشگاه، تألیف کتاب «خودآموز ترتیل‌خوانی قرآن کریم» از سوی استادان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و با همکاری پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برای بهره‌مندی عموم دانشجویان از این کتاب در درس تک واحدی قرآن کریم دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله فعالیت‌های حوزه فرهنگی دانشجویی واحد تبریز در حوزه مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی بوده است.


آنا: با تمام این تفاسیر روحیه خودباوری و شکوفایی خلّاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی افزایش پیدا کرده است؟


وحیدی‌مهر: بله. در این راستا به فعالیت‌های دانشجویی با صدور مجوزهای قانونی، حمایت، ارزیابی و نظارت مستمر بر عملکرد کانون‌های فرهنگی ـ دانشجویی و نشریات دانشجویی بها دادیم.


مجموعه فاخر مجتمع فرهنگی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی و شهید مدافع حرم وحید فرهنگی نیز در مجاورت مسجد امیرالمؤمنین علی(ع) ایجاد شد و در حسینیه شهدای گمنام مجتمع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز هم دانشجویان را به فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، علمی، هنری و نمایشگاهی ترغیب کردیم تا به تقویت روحیه خودباوری، شکوفایی خلّاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی بینجامد.


تشریح فعالیت‌ کانون‌های فرهنگی و دانشجویی


این مجموعه مجهز به سیستم صوتی و ویدئوپروژکتور بوده و اتاق‌های دفتر فرهنگ اسلامی در آن راه‌اندازی شد.


آنا: چند کانون فرهنگی و دانشجویی و نشریه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز فعال است؟


وحیدی‌مهر: در مجموع 13 کانون فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز از جمله تئاتر (هنری)، نگاه (عکاسی و فیلمبرداری)، مهدویت، انصارالمهدی (ترویج معارف مهدوی)، شمیم بصیرت (سیاسی و فرهنگی)، عقل سرخ (فرهنگی و اجتماعی)، صحیفه سجادیه، هلال احمر مجتمع اصلی دانشگاه، هلال احمر مجتمع شهدای باسمنج، حریم (عفاف و آراستگی)، معرفت رضوی، رئوف رضوی فعالیت دارند.



برگزاری کرسی گفتمان‌سازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز به همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از اقدامات حوزه فرهنگی دانشجویی برای توسعه معنویت و سبک زندگی اسلامی بوده است.



از سوی دیگر خانه نشریات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز محلی برای فعالیت 49 نشریه دانشجویی است که فعال‌ترین آنها 18 نشریه با زمینه علمی و فرهنگی مانند فروغ تدبیر، تا دامپزشکی، کیمیاگر، فرایند، فرامکان، اندیشه معمار و شهرساز، الگوریتم، انجمن، ماورای علم، تدبیر نوین، کوبه، مکانیزم، تغییر، مشکات و رهگذر هستند.


نشریات با زمینه فرهنگی و سیاسی نیز عبارتند از ریحانه و رویش، نشریه با زمینه ورزشی نیز فراسوی ورزش است.


آنا: چگونه از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز استفاده می‌کنید؟


وحیدی‌مهر: نشست‌های هم‌اندیشی را با موضوع «راهکارهای تقویت فعالیت‌های فرهنگی و بررسی پیشنهادهای برون‌رفت از معضلات فرهنگی» را  با رویکرد ارزش‌دهی به افکار، آرا و نظرات برگزار کردیم. نشست‌هایی را نیز هر دو هفته یک بار با عنوان «به وقت دانشجو» برگزار می‌کنیم و با فعالان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز نیز در عرصه‌های مختلف همکاری داریم.


آنا: برای بهره‌گیری مفید و اثربخش از فضای مجازی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟


وحیدی‌مهر: در این راستا دستورالعمل تدوینی فراهم و با توجه به لزوم تولید اپلیکیشنی برای برقرار ارتباط مستمر با جامعه مخاطب امسال طبق مصوبه شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد تبریز کار تولید اپلیکیشن مستقل برای برقراری ارتباط بیش از پیش با مخاطبان آغاز شده است.


برای تقویت این ارتباط به راه‌اندازی کمیته مدیریت هوشمندانه فضای مجازی اقدام کردیم. این کمیته وظیفه دارد در زمینه‌ تلخیص‌های برخی دروس مهم، تخصصی و عمومی، مسابقات جذاب سریالی، دست‌نویس، انیمیشن، فیلم کوتاه، درخت‌واره‌ها و خوشه‌های مفاهیم برخی سوره‌ها مانند قِصارُالسُّور، پاورپوینت‌های مختصر و مفید به تولید محتوا بپردازد.


«مشکات» برنامه‌‌ای از جنس دانشگاه


همچنین به سمت فرهنگ‌سازی برای استفاده بیشتر از اپلیکیشن‌ و پیام‌رسان‌های پارسی‌جو، سروش، چاپار و ... رفته‌ایم. برگزاری مسابقات جذاب سریالی با موضوعات مختلف قرآنی، اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگ عمومی و ...، بارگذاری برنامه‌های اجرا شده دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به‌ویژه قرآنی، فرهنگی اعم از صوتی و تصویری، تولید و پخش ادواری صدای استاد، کارمند و دانشجوی متعهد و متخصص انقلابی و بهره‌مندی از تجربیات مجموعه «خاتم‌الأوصیاء» در تهران و «مرکز تحقیقات علوم اسلامی» قم از دیگر برنامه‌ها و اقدامات است.


نکته دیگر اینکه برای بهره‌گیری مفید و اثربخش از فضای مجازی به تولید اپلیکیشن‌های آموزشی مانند ترنّم وحی (ترجمه و توضیح مختصر منتخب‌الآیات)، خودآموز ترتیل‌خوانی قرآن کریم (آموزش بدیع روخوانی، تجوید مقدماتی، تلاوت، آداب تلاوت همراه با بیش از 100 فایل صوتی تولیدی در استودیو)، معجزه حفظ کوثری قرآن کریم (آموزش روش‌های حفظ و مرور قرآن کریم)، ایجاد کانال‌ها و گروه‌های مختلف با مدیریت همکاران فرهنگی دانشگاه در پیام‌رسان‌های مختلف، تولید و پخش آنلاین و آفلاین برخی از برنامه‌ها با مشارکت کانون‌های فرهنگی و دانشجویی در فضای مجازی اقدام کرده‌ایم.


آنا: ارتباط شما با دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی این قشر چگونه بوده است؟


وحیدی‌مهر: این مهم سرلوحه سخنرانی‌ها و فعالیت‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بوده است. در این راستا ارتباط تنگاتنگی با بخش‌های فرهنگی مانند نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی، بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویی، تشکل‌های سیاسی اسلامی و سایر بخش‌های دانشگاه اعم از پژوهشی، عمرانی، اداری و مالی و به‌خصوص آموزشی برقرار کرده‌ایم.


آنا: برای تقویت همکاری نظام‌مند و هدف‌دار با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز چه برنامه‌ای داشته و دارید؟



برای بهره‌گیری مفید و اثربخش از فضای مجازی به تولید اپلیکیشن‌های آموزشی مانند ترنّم وحی، خودآموز ترتیل‌خوانی قرآن کریم، معجزه حفظ کوثری قرآن کریم و ... اقدام کرده‌ایم.



وحیدی‌مهر: خوشبختانه با سازمان‌ها، نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ارتباط متقابلی داریم؛ به عنوان مثال 40 دقیقه از آنتن رادیو مرکز تبریز اختصاص به پخش برنامه قرآنی «مشکات» با موضوع ترجمه و توضیح ترتیبی آیات قرآن کریم دارد. مجموعه ارزشمندی که با حضور اعضای دانشگاه آزاد اسلامی تبریز هر روز صبح و بعد از ظهر تهیه و پخش می‌شود.


آنا: در زمینه مقابله با شیوع کووید ـ 19 چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟


وحیدی‌مهر: در این راستا مکان‌های آموزشی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و خوابگاه‌های دانشجویی مرتباً ضدعفونی‌ می‌شود. از سوی شرکت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز موفق به تولید ماسک سه لایه به تعداد 5 هزار عدد در روز  و ماسک N95 شدیم.


تولید بیش از 300 لیتر مواد ضدعفونی توسط مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، مشاوره سلامت به دانشجویان، توزیع ماسک و دستکش بهداشتی میان پزشکان و بیماران بیمارستان امام سجاد (ع)، راه‌اندازی کانال مجازی  مرکز مشاوره امین و ارائه خدمات مشاوره تلفنی و مجازی با برنامه‌ریزی هفتگی و فعالیت مستمر ستاد آموزش مجازی در راستای اجرای بخشنامه آموزشی از دیگر فعالیت‌های واحد تبریز بوده است.


انتهای پیام/4078/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر