قصد آمریکا برای ضربه سایبری به کشور / باید زیرساخت IXP را بومیسازی کنیم
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدعلی شکوهیانراد در نشست بازخوانی راهبردی سانحه هواپیمای اوکراینی که عصر امروز برگزار شد اظهار کرد: بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح که در 21دیماه 98 منتشر شد، جلوی گمانهزنیها و موجسواریهای رسانههای معاند را بست و گزارههای دیگر بهجز خطای انسانی یا حمله سایبری حذف شد.
وی افزود: در چنین مواردی روند تحقیقات برای کسب نتیجه قاطع شاید بیش از یک سال طول بکشد. حتی در برخی موارد مشابه جهانی اعلام نتیجه 18 ماه زمان برده است. در برهه کنونی وقتی حوادث مختلفی در پارچین، نطنز و غیره بهصورت پیدرپی رخ میدهد، برای افکار عمومی این سؤال پیش میآید که آیا این حوادث خرابکاری سریالی هستند یا خیر و ماهیت آنها چیست.
پژوهشگر پرونده سانحه هواپیمای اوکراینی عنوان کرد: فرضیه فریب فرماندهی کنترل نهتنها تاکنون رد نشده بلکه گزارههای اطلاعاتی از سوی دستگاههای مختلف، این ادعا را قویتر کرده است.
شکوهیانراد افزود: با توجه به صحبتهای سردار حاجیزاده و سردار عبداللهی درخواست کلیر شدن آسمان کشور داده شده بود و به مقامات بالاتر نیز رسیده بود، بنابراین "احتمال" دارد این درخواست در شورای عالی امنیت ملی نیز مطرح شده و در آنجا رد شده باشد. چراکه مدیریت فرودگاههای کشور در آن زمان طی مصاحبهای اعلام کرده بود به ما هیچ دستوری مبنی بر کلیر شدن آسمان داده نشده بود.
وی در ادامه بیان کرد: در سخنان اخیر دادستان قضایی نیروهای مسلح، نکته مهمی وجود دارد که احتمال قضیه سایبری را بیشتر میکند، آن هم این است که اپراتور پدافند هوایی شمال واقعی را دقیق تعیین نکرده و سطح اهداف شناساییشده 105 درجه اختلاف داشته است که این اختلاف توسط فرد رخ دهد خطای انسانی است ولی اگر توسط ماشین صورت گرفته باشد فرضیه سایبری بود را تقویت میکند.
پژوهشگر پرونده سانحه هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: گزارشهایی موجود است که آمریکا طی پروژههایی قصد دارد، اگر برجام به نتیجه نرسید، تغییر رفتار ایران را توسط گزینه سایبری رقم میزنیم. درواقع آمریکا میخواهد با حداقل تلاش کاری کند که کنترل "سیستمهای فرماندهی کنترل" ایران را در اختیار بگیرد و از داخل به کشور ضربه بزند.
شکوهیانراد خاطرنشان کرد: از سال 1394 بهجای ایجاد شبکه ملی اطلاعات، زیرساختی بهنام "نقطه تبادل اینترنت" (IXP) را اجرا کرد. (IXP یک زیرساخت فیزیکی است که از طریق آن مراکز ارائهدهنده خدمات اینترنتی (ISPs) و شبکههای تحویل محتوا (CDNs) قادر خواهند بود که ترافیک اینترنت را بین شبکههای خود تبادل کنند). ازاینرو نحوه پیادهسازی IXP بسیار مهم است، چراکه پیادهسازی نسخه خارجی بدون هیچگونه اعمال تغییری روی آن میتواند برای کشور یک تهدید تلقی شود. ما اکنون دانش پیادهسازی یک پروتکل بومی و مستقل را داریم که میتواند امنیت 98درصدی را برای ما به ارمغان بیاورد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/