صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بر اساس تازه‌ترین تحقیق محققان؛

کووید-19 دامی مرموز برای همه سیستم‌های اصلی بدن/ کرونا یک بیماری چندسیستمی است

بررسی‌های پزشکان نشان می‌دهد کروناویروس نه تنها به ریه بلکه به کلیه‌ها، کبد، قلب، مغز، سیستم عصبی، پوست و دستگاه گوارش آسیب می رساند.
کد خبر : 500934

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از سی.ان.ان، روز جمعه یک گروه در مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا واقع در نیویورک، تجربیات خود و نیز گزارش‌هایی که از سایر گروه‌های پزشکی در سراسر جهان جمع آوری شده بود را مورد بررسی قرار دادند.


بررسی جامع آنها نشان می‌دهد که ویروس کرونا تقریباً به همه سیستم‌های اصلی بدن انسان حمله کرده و به‌طور مستقیم به اندام‌ها آسیب می‌رساند. این حمله باعث لخته شدن خون، تپش نامنظم قلب، خونریزی کلیه‌ها و قرمزی و جوش زدن پوست می‌شود. سردرد، سرگیجه، درد عضلانی، درد معده، سرفه و تب ازجمله علائم بارز این ویروس به شمار می‌رود.


 اکریتی گوپتا، یکی از پزشکان و از اعضای این تیم تحقیقاتی، دراین‌باره می‌گوید: «پزشکان باید ویروس کرونا را به‌عنوان یک بیماری چندسیستمی تصور کنند که اعضای مختلف بدن را درگیر می‌کند. خبرهای زیادی در مورد لخته شدن خون وجود دارد؛ اما درک این نکته نیز حائز اهمیت است که بخش قابل‌توجهی از این بیماران آسیب کلیوی، قلب و مغز را متحمل می‌شوند و پزشکان باید همراه با بیماری تنفسی، آن شرایط را نیز درمان کنند.»



به نظر می‌رسد بیشتر آسیب‌های ایجادشده توسط ویروس به دلیل وابستگی و نزدیکی آن به «گیرنده» (نوعی ملکول پروتئینی به نام ACE2) است. سلول‌هایی که در رگ‌های خونی، کلیه‌ها، مجاری کبد، لوزالمعده، دستگاه روده و مجاری تنفسی وجود دارند، پوشیده از گیرنده‌های ACE2 هستند که ویروس کرونا می‌تواند از آنها برای عفونت سلول‌ها استفاده کند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر