صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۵ - ۲۱ تير ۱۳۹۹

مضرات نارنج که نباید از آن غافل شد!

نارنج از مرکبات بسیار خوشمزه است که طرفداران بسیار زیادی دارد اما در مصرف آن باید حواسمان به مضرات نارنج هم باشد و بیش از اندازه آن را مصرف نکنیم!
کد خبر : 500859

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نارنج یکی از مرکبات بسیار خوش‌طعم و عطر است که در ایران به‌عنوان چاشنی و طعم دار کردن غذاها و بخصوص غذاهای گوشتی و انواع سالاد استفاده می‌شود؛ اما گذشته از خواص نارنج و خواص آب نارنج، مصرف بیش ‌از حدش می‌تواند عوارض جانبی داشته باشد و باید قبل از مصرف زیاد با مضرات نارنج آشنا شوید.


 

مهم‌ترین مضرات نارنج



۱. تأثیر نارنج بر بارداری و شیردهی


بااینکه نارنج سرشار از ویتامین سی بوده و در جذب آهن می‌تواند به خانم‌های باردار کمک کند اما به خاطر حالت اسیدی که دارد مصرف بیش‌ازحد آن باعث سوزش معده در بارداری و حتی حالت‌های عادی می‌شود. البته مقدار طبیعی آن به‌عنوان چاشنی ضرری ندارد و منظور مقدار بیش‌ازحد آن است. همچنین توصیه می‌شود د ر دوران شیردهی از مصرف زیاد نارنج بپرهیزید.


۲. نارنج و دیابت


نتایج برخی از مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد ترکیبات نارنج می‌تواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تغییر دهد؛ بنابراین این افراد باید بااحتیاط این مرکبات را مصرف کنند و بعد از مصرف هم باید حتماً گلوکز خون خود را با دستگاه اندازه‌گیری و بررسی کنند.


۳. ارتباط نارنج با فشار خون بالا


طبق نتایج پژوهش‌های انجام‌شده اگر شما نارنج را با نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل چای سیاه یا هر دمنوش دیگری که کافئین دارد استفاده کنید، حتی اگر سابقه فشارخون هم نداشته باشید و فرد کاملاً سالمی باشید فشار خونتان بالا می‌رود. البته هنوز به‌طور قطعی نمی‌توان در مورد تأثیر نارنج بر افراد مبتلا به فشارخون بالا نظر داد اما می‌دانیم به‌طورکلی ترکیبش با مواد کافئین‌دار فشار را افزایش می‌دهد؛ بنابراین اگر مبتلا به فشار خون هستید بهتر است این ریسک را نکنید.


۴. تأثیر نارنج بر بیماری گلوکوم یا آب سیاه


گلوکوم یک بیماری چشمی است که بدون علائم بوده و در صورت شدید بودن می‌تواند منجر به کوری فرد مبتلا شود. ترکیبات نارنج می‌تواند بیماری آب سیاه یا گلوکوم را تشدید کند؛ بنابراین اگر به این مشکل دچار هستید از مصرف نارنج اجتناب کنید.


۵. نارنج و بیماری‌های قلبی


مصرف نارنج زیاد بخصوص همراه با مواد و نوشیدنی‌های کافئین‌دار و یا محرک‌های دیگر می‌تواند بر افراد مبتلا به یک بیماری قلبی خاص به نام سندرم کیوتی تأثیر منفی بگذارد و علائم آن را تشدید کند.


 



 


۶. ارتباط نارنج با ضربان قلب نامنظم (آریتمی قلب)


نتایج مطالعات مختلف نشان می‌دهد همان‌طور که مصرف نارنج با مواد کافئین دار در افراد سالم فشار خون را بالا می‌برد می‌تواند ضربان قلب را نیز افزایش دهد. به همین دلیل اگر شما دچار ضربان قلب نامنظم یا همان آریتمی قلب هستید به‌هیچ‌وجه از نارنج زیاد به‌تنهایی یا همراه با مواد کافئین دار استفاده نکنید.


۷. مصرف نارنج قبل از جراحی


به دلیل محرک‌های قوی که در ترکیبات نارنج وجود دارد مصرف آن قبل از عمل باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب می‌شود و پزشک نمی‌تواند در این شرایط جراحی را انجام دهد زیرا خطر مرگ وجود دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود حداقل دو هفته قبل از انجام عمل جراحی از مصرف نارنج پرهیز کنید.


۸. سرگیجه و سردرد


مصرف زیاد نارنج می‌تواند باعث سرگیجه یا ضعف شود و از طرفی به افراد مبتلا به سردردهای دائمی بخصوص افراد میگرنی توصیه می‌شود که مصرف نارنج را محدود کنند. محرک‌های داخل نارنج باعث شدت یافتن سردرد شما می‌شود.


۹. نارنج برای افراد دارای زخم معده ممنوع!


نارنج به‌شدت اسیدی است؛ بنابراین افرادی که دارای زخم معده هستند و اسید معدشان زیاد است نباید از این مرکبات استفاده کنند زیرا می‌تواند زخم را تشدید کند. البته همه مرکبات اسیدی لزوماً برای زخم معده مضر نیست اما بهتر است کمتر مصرف شود. مواردی مثل نارنج علاوه بر اسیدی بودن محرک‌های قوی دارند که بیشتر فرد مبتلا را اذیت می‌کنند.


۱۰. تأثیر نارنج بر کبد


محرک‌های موجود در نارنج می‌توانند کبد را ضعیف کنند. اگر نارنج با معده خالی خورده شود تأثیر منفی آن بر کبد بیشتر خواهد شد؛ بنابراین افراد سالم نباید بیش‌ازاندازه و ناشتا از نارنج به بهانه‌های لاغری و... استفاده کنند و افراد دارای بیماری‌های کبدی نیز بهتر است با مشورت پزشک این میوه را مصرف کنند.


 


چند نکته مهم برای کاهش مضرات نارنج



  • اگر می‌خواهید مانند آب‌لیمو آب‌نارنج را گرفته و به‌عنوان چاشنی استفاده کنید حواستان باشد که پوست نارنج‌ها به‌خوبی شسته شده باشند.

  • همچنین از ضدعفونی بودن و تمیز بودن دستگاه آب‌گیری نیز مطمئن شوید؛ زیرا احتمال انتقال بیماری‌های میکروبی از پوست نارنج زیاد است.

  • به‌هیچ‌وجه نارنج کپک‌زده را استفاده نکنید. حتی اگر بخشی از آن کپک‌زده است بهتر است کل آن را دور بریزید.


 



 


تداخلات دارویی نارنج



  • مصرف نارنج می‌تواند با داروهای درمان افسردگی مانند داروهایی که شامل ترکیبات سیلیجیلین، مارپلن، (ایزوکربوکسازید) ناردیل (فنلزین) و ترانیلسیپرومین هستند تداخل داشته باشد و تأثیر آن‌ها را کاهش دهد.

  • نارنج غلظت خون را به‌مرور زمان افزایش می‌دهد که در آینده می‌تواند باعث بروز مشکلات دیگر مانند بیماری‌های مختلف قلبی شود.

  • نارنج تأثیر داروهای مسکن مانند بنزودیازپین را کاهش یا افزایش می‌دهد که در صورت افزایش می‌تواند خطرناک باشد.

  • در صورت تمایل به استفاده از آب نارنج به‌عنوان چاشنی به‌هیچ‌وجه آب این میوه را در ظرف‌های پلاستیکی نگه ندارید؛ زیرا ترکیبات اسیدی آن به‌قدری قوی است که می‌تواند مواد پلاستیکی ظرف را در خود حل کند و این ترکیبات وارد آب‌میوه شده و مصرفشان سرطان‌زا است.


 


سخن آخر


نارنج طعم و عطر بسیار نابی دارد. البته فواید نارنج هم بسیار زیاد است؛ اما هر چیز مفیدی هم در حد اعتدالش می‌تواند برای بدن ما مفید باشد و اگر بیش‌ازحد اعتدال از آن مصرف کردیم قطعاً مضراتی خواهد داشت که برخی از مضرات نارنج هم بسیار خطرناک می‌باشند.


منبع: ستاره


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: شمال مرکبات
ارسال نظر