صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

«سهام پروژه» راهکار بهینه استفاده از حجم بالای نقدینگی در بازار سرمایه

یکی از قابلیت‌های مهم بازار سرمایه تبدیل پروژه‌های مختلف به «سهام پروژه» است که با استفاده از آن می‌توان پروژه‌های بسیاری را برای تامین مالی وارد بازار سرمایه کرد.
کد خبر : 500751

‌به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،  استفاده از ظرفیت بورس برای افزایش تامین منابع مالی پروژه‌های اقتصادی و زیرساختی کشور یکی از ایده‌هایی است که دولت می‌تواند از آن برای تسریع در تامین مالی و ساخت پروژه‌های زیرساختی و اقتصادی استفاده کند.


بازار سرمایه در یک سال اخیر نشان داده که توانایی ظرفیت تامین مالی بسیاری از پروژه‌های زیر ساختی را دارد. طبق آمارهای رسمی منتشر شده از ابتدای سال 99 بیش از 40 هزار میلیاردتومان نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شده است  همچنین تاکنون 15 میلیون کد بورسی واحد برای افراد صادر شده که سه میلیون و پانصد هزار کد از آن از ابتدای سال 99 صادر شده است. این موارد نشان دهنده ظرفیت بالای این بازار برای جذب نقدینگی و مشارکت جمعیت بالایی از سرمایه‌گذاران خرد است. علاوه‌بر این ورود سهام عدالت به بازار سرمایه ظرفیت حضور سرمایه‌گذاران خرد را در بازار سرمایه افزایش داده که می‌توان از آن برای تامین منابع لازم پروژه‌ها استفاده کرد.


یکی از راهکارهایی که می‌توان با استفاده از بازار سرمایه برای تامین نقدینگی پروژه‌ها استفاده کرد، تبدیل پروژه‌های مختلف به «سهام پروژه» است که با استفاده از آن می‌توان پروژه‌های بسیاری را برای تامین مالی وارد بازار سرمایه کرد. تاکنون بازار ثانویه اوراق بهادار محل تامین منابع لازم برای توسعه یا ساخت پروژه‌های شرکت‌های مختلف بوده و عموماً شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی برای ساخت پروژه‌های خود از اوراق تامین مالی اسلامی برای تامین نقدینگی لازم از بازار سرمایه استفاده می‌کردند اما اجرای روش سهام پروژه می‌تواند سازوکارهای تامین مالی را متنوع‌تر کند. این روش  نوع جدید و پیچیده‌تری است که تمامی پروژه یا بخشی از سهام پروژه در بورس به صورت عرضه اولیه وارد بازار سرمایه می‌شود و تمامی سهام‌های عرضه شده آن پروژه توسط مردم خریداری می‌شود و حجم قابل توجهی از نقدینگی لازم برای ساخت پروژه تامین می‌‌گردد.


استفاده از این روش در بین دستگاه‌های مختلف رایج نشده است. زمزمه‌هایی مبنی‌بر ورود برخی از پروژه‌های حوزه راه و شهرسازی به بازار سرمایه شنیده شده اما هنوز به طور قطعی اعلام نشده است. سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در گفتگویی از ورود سهام‌های طرح‌های تکمیل شده این قرارگاه به بورس خبر داد که با این اقدام منابع مالی مناسبی جذب این طرح‌ها خواهد شد.


با این حال بسیاری از پروژه‌ها می‌تواند پیش از تکمیل وارد بورس شوند و ضمن فروش سهام پروژه‌های بزرگ به مردم و افزایش سرمایه‌های مردم، از نقدینگی موجود برای توسعه اقتصادی کشور بهره لازم را برد که مهمترین نتیجه آن کنترل تورم و هدایت منابع لازم به سمت تولید خواهد بود.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر