صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۴ - ۱۴ تير ۱۳۹۹
طی نامه‌ای عنوان شد؛

5 خواسته شورای مرکزی صنفی دانشجویان وزارت بهداشت از نمکی

شورای مرکزی صنفی دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش طی نامه‌ای پنج درخواست اصلی خود را از وزیر بهداشت خواستار شد.
کد خبر : 499521

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در نامه‌ای خطاب به سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور خواستار تقویت نقش شورای صنفی و مشارکت دانشجویان، تأمین آموزش رایگان، افزایش امکانات آموزشی و رفاهی، عدم افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان و اصلاح ساختارهای مدیریتی جهت ارتقا سطح علمی، رفاهی و زیرساختی دانشگاه شد.


متن این نامه به شرح زیر است:


جناب آقای دکتر نمکی


وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور


با سلام و احترام


همان‌طور که مستحضرید پاندمی کووید 19 باعث آشکار شدن نقاط ضعف و قوت انواع روش‌های مدیریتی در سیاست خارجی و داخلی دولت‌های جهان برای سیاست‌گذاران و مجریان و ناظران آن‌ها و مردم شد. همواره پیشنهادهای راهبردی در خصوص نقاط ضعف موجود یا احتمالی از سوی افراد دلسوز به روش‌های مختلف به صاحبان قدرت تذکر داده می‌شد ولی نادیده گرفتن این تذکرات و واکنش نادرست با مطرح کنندگان طرح‌های پیشنهادی، مشکلات عدیده‌ای در روند مدیریت، خصوصاً در این پاندمی به همراه داشت. بی‌گمان ادامه تمهیدات بهداشتی بدون تلاش‌های خالصانه کادر درمان خارج از دستورات و الزامات قانونی و گروه‌های مردم‌نهاد هیچ‌گاه ممکن نبود و تأثیر به سزای این گروه‌ها در بهبود روند مقابله با این بحران مشهود و عیان است.


امروز، درحالی‌که انتقادات اساسی به ساختار مدیریت کشور در مواجهه با ویروس کرونا (که عیانگر اولویت و اهمیت مسائل سیاسی و اقتصادی نسبت به مسائل بهداشتی و درمانی کشور است) مطرح است، فرصت درس گرفتن از اشتباهات گذشته و رفع این نواقص همچنان وجود دارد.


لذا به‌عنوان منتخبان 260 هزار آینده‌ساز نظام سلامت کشور بر آن شدیم در روز گرامیداشت اصحاب قلم نیز ما نیز دست‌به‌قلم شویم و اعتراض خود را به شرایط موجود که معلول تصمیمات گذشته و فعلی است با مسالمت‌آمیزترین روش بیان کنیم. البته به دلیل ضیق وقت برخی از مهم‌ترین چالش‌های امور رفاهی و آموزشی دانشجویان را که به نظر می‌رسد موجب تضعیف نهاد دانشگاه، به‌عنوان اساسی‌ترین رکن وزارت تحت امر شما و به‌تبع آن کشور عزیزمان می‌شود، خدمت حضرت‌عالی مطرح می‌کنیم.


امیدواریم با رفع این موانع به آرزوی مردم کشورمان یعنی سربلندی، سلامتی و زندگی عزتمند و نیز حفظ استقلال ایشان، جامه عمل بپوشانیم.


شایان‌ذکر است به مناسبت روز دانشجو، راهکارهای برون‌رفت از شرایط حاکم بر دانشگاه‌ها که حاصل خرد جمعی اعضای شورای صنفی دانشگاه‌های سراسر کشور بود، طی نامه‌ای خدمت حضرت‌عالی ارسال شد، اما باگذشت چند ماه از نگارش آن نامه و مرور تصمیمات مرتبط با دانشجویان در طی پاندمی کووید 19 بیشتر متوجه تبعات نادیده گرفتن خرد جمعی می‌شویم.


قطعاً توجه و بهره‌برداری دقیق از موارد مطرح‌شده در نامه مذکور می‌توانست راه‌حلی اساسی در جهت برون‌رفت از مشکلات متعدد دانشگاه‌ها و به‌تبع آن در آینده‌ای نه‌چندان دور، ایجاد سازمانی قدرتمند و بدنه‌ای توانمند در جامعه علوم پزشکی باشد اما هیچ‌گاه جوابی به نامه فوق‌الذکر داده نشد یا در عمل تغییر مثبتی ایجاد نگردید تا نگرانی‌هایمان در خصوص مشکلات زیربنایی ساختار دانشگاه‌های علوم پزشکی دوچندان شود.


 لذا در ادامه برخی از موارد نامه مذکور را به همراه چند پیشنهاد جدید مجدداً به عرض می‌رسانیم. امید است این نامه همانند سایر مکاتباتی که سابق بر این با بی‌توجهی حضرت‌عالی و بی‌مهری برخی از مدیران عالی‌رتبه وزارت همراه گردیده است، بی‌پاسخ نماند و تغییرات مثبتی در سیاست‌گذاری، اجرا و نظارت بر آن در مجموعه تحت مدیریت شما ایجاد شود.


1-تقویت نقش شورای صنفی و مشارکت دانشجویان


در نامه روز دانشجو لزوم تقویت نقش شورای صنفی و دانشجویان مختصراً توضیح داده شد. به‌عین شاهد بوده‌ایم هرگاه مسئولان وزارتی و دانشگاهی از پتانسیل‌ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شوراهای صنفی دانشجویان استفاده کرده‌اند به‌مراتب رضایتمندی دانشجویان افزایش و تضاد درون سیستمی کاهش‌ یافته است. مطمئناً اگر حضرت‌عالی در آن زمان دستور تشکیل جلسه با حضور جنابتان و معاونان مربوطه با منتخبان دانشجویان را صادر می‌کردید و مصوبات جلسه به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شد، از شروع بحران کووید 19 تا به امروز چالش‌های کمتری در امور مرتبط با دانشجویان رخ می‌داد. چه‌بسا در سایر حوزه‌های درگیر نیز با استفاده از پتانسیل دانشجویان موفق‌تر عمل می‌کردید. قطعاً استفاده از ایده‌ها، ظرفیت‌ها و همکاری با نهادهای دانشجویی که در رأس همه آن‌ها شورای صنفی قرار می‌گیرد می‌توانست در بهبود چشمگیر عملکرد وزارت در حوزه‌های مختلف نقش مهمی را ایفا کند.


گرچه قدرت و پتانسیل اجرایی شورای صنفی بر خواسته از بطن جامعه دانشجویی است و سال‌هاست با اتکا به همین نیروی عظیم دانشجویی به نتایج درخشانی در حوزه مدیریت دانشگاه‌ها، بهبود کیفیت زیست دانشجویی و ایجاد کانال‌هایی گسترده برای مشارکت دانشجویان در تصمیمات مهم دانشگاه در موارد مربوط به دانشجویان شده است اما وزارت تحت فرمان حضرت‌عالی و مجموعه مدیریت همه دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور همواره می‌بایست وظایف خویش را در قبال نهادهای دانشجو محور به بهترین شکل ممکن انجام دهند تا بالندگی هرچه بیشتر این نهادها، سبب تشکیل بنیانی محکم در جامعه علوم پزشکی شود و از خیل عظیم مشکلات، آن‌گونه که تاکنون شورای صنفی در جهت رفع آن‌ها تلاش کرده است بکاهد.


اما متأسفانه علی‌رغم همه ظرفیت‌های شورای‌های صنفی دانشجویان و توانمندی این نهاد قدرتمند و کاملاً در جهت خدمت به دانشجو، در دوران مدیریت حضرت‌عالی، توجهی در خور و شایسته دانشجویان به نماینده ایشان یعنی شورای صنفی نشده است که موجبات نارضایتی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را فراهم آورده است.


2-تأمین آموزش رایگان


این مورد نیز از موارد مذکور در نامه بود و اخیراً به مناسب روز جهانی کارگر طی نامه‌ای به حضرت‌عالی خواستار اجرای قانون تأمین آموزش فرزندان کارگران مصوب آبان 1351 شدیم که همچنان جواب مناسبی برای آن نامه نیز دریافت نکرده‌ایم.


3-افزایش امکانات آموزشی و رفاهی


در نامه روز دانشجو به این مورد نیز اشاره شد که یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در امر بازگشایی، کمبود فضای خوابگاهی و برخی از امکانات آموزشی است.


 در شرایطی که در سنوات گذشته و در بحث ساخت خوابگاه‌های دانشجویی تقریباً اقدام خاصی صورت نگرفته بود، خوشبختانه در این دولت تغییراتی اساسی در سیاست وزارت بهداشت رخ داد. پیشنهاد می‌کنیم برای سرعت بخشیدن به ساخت و تجهیز خوابگاه‌های دانشجویی، تأمین سایر امکانات رفاهی ازجمله تغذیه و همچنین رفع کمبودهای موجود در حوزه آموزش، به‌ویژه آموزش مجازی از ظرفیت بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام به دلیل منابع مالی مناسب، پشتوانه قوی و در اختیار داشتن هلدینگ‌های ساخت‌وساز، صنایع غذایی و کشاورزی، استفاده فرمایید.


4-عدم افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان


در نامه روز دانشجو به اهمیت موضوع و راهکارهای پیشنهادی اشاره کردیم و در حال حاضر اهمیت این موضوع بیش‌ازپیش روشن می‌شود. دانشگاه‌ها به دلیل عدم تناسب تعداد دانشجو با امکانات آموزشی و رفاهی‌شان، همواره در برنامه‌ریزی برای بازگشایی دانشگاه‌ها با مشکل مواجهه بوده‌اند و عدم تناسب جدیدالورودان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم پزشکی شرایط دشوار و غیرقابل‌کنترلی را در سال‌های پیش رو به وجود خواهد آورد. لذا تقاضا می‌کنیم مصرانه و پیگیرانه به دنبال کاهش ظرفیت پذیرش دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی باشید.


در این خصوص برخی از خبرها، حاکی از شکل‌گیری لابی‌هایی در جهت پذیرش مجدد دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور برخلاف قوانین دستورالعمل‌های قبلی است. در سال‌های اخیر از طرف شورای صنفی و دیگر نهادهای دانشجویی در خصوص این اقدام نسنجیده صحبت‌های فراوانی صورت گرفته است، چراکه پذیرش بی‌رویه این دانشجویان که غالباً ترازهای علمی پایینی دارند موجب ایجاد بدنه‌ای ضعیف و سست در جامعه علوم پزشکی خواهد شد و تبعات جبران‌ناپذیری را در آینده‌ای نه‌چندان دور به همراه دارد.


5-اصلاح ساختارهای مدیریتی جهت ارتقا سطح علمی، رفاهی و زیرساختی دانشگاه


با مشاهده تصمیمات مدیران در حوزه‌های مذکور در شرایط فعلی متوجه می‌شویم بحران مدیریت در کشور حاکم است زیرا از یک‌سو تبعات تصمیمات اخذشده قبل از وقوع این پاندمی و از سوی دیگر تبعات تصمیمات فعلی به‌جای مرتفع نمودن مشکلات و مدیریت ساختارمند بحران، خود مشکل‌آفرین است و قطعاً در این حوزه نیز نیاز به بازنگری ساختاری و اصلاحات اساسی داریم.


 به دلیل اهمیت موضوع مجدداً تأکید می‌کنیم یکی از مشکلات اساسی در حوزه زیرساخت‌ها عدم توجه لازم و کافی به خوابگاه‌های دانشجویی است. خوابگاه‌های دانشجویی در اکثر نقاط کشور فاقد کیفیت‌های لازم جهت اسکان دانشجویان هستند و همواره اعتراضات زیادی متوجه این بخش بوده است. بافت فرسوده و کهنه اکثر خوابگاه‌های دانشجویی سبب شده است تا رفاه دانشجویان به حداقل سطح ممکن تنزل پیدا کند و این بُعد از فضاهای دانشگاهی هیچ‌گاه به استانداردهای لازم جهت پذیرش و آموزش دانشجویان دست پیدا نکند.


اعتبارات و بودجه‌های تخصیص‌یافته به بخش عمرانی وزارت بهداشت در طول ۷ سال گذشته هرگز به حد کافی و تأثیرگذار معطوف به معاونت فرهنگی و دانشجویی و تکمیل زیرساخت‌های خوابگاهی نبوده است (گرچه پیشرفت‌های این حوزه، در دولت فعلی نسبت به سال‌های پیش از آن شتاب بیشتری داشته است) و درنتیجه ساختارها در این حوزه همواره با کمبودهای جدی روبرو بوده‌اند.


همان‌طور که ذکر گردید در سال‌های اخیر افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان و عدم تناسب میان تعداد فارغ‌التحصیلان و جدیدالورودان دانشگاه‌ها وضعیت بسیار نامطلوبی را در خوابگاه‌های دانشجویی (به جهت تراکم بیش‌ازحد) پدید آورده است که در صورت عدم‌اصلاح این دو رویه یعنی افزایش غیرمنطقی ظرفیت پذیرش دانشجو و عدم توجه به زیرساخت‌های رفاهی و خوابگاه‌ها در آینده‌ای نه‌چندان دور شرایط غیرقابل‌کنترلی را به دنبال خواهد داشت. امیدواریم با توجه ویژه حضرت‌عالی ساخت مجدد خوابگاه‌ها که نقش به سزایی در بهبود کیفیت آموزش خواهد داشت، از سر گرفته شود.


امید است که این نامه تأثیر و نتیجه‌ای مثبت در روند مدیریتی وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی در جهت ارتقا امور مذکور و بهداشت جامعه و خروج از بحران داشته باشد و در آخر سخنان خود را با شعری از شاعر آزاده ایرانی فرخی یزدی به اتمام می‌رسانیم:


 تپیدن‌های دل ناله شد آهسته‌آهسته / رساتر گر شود این ناله‌ها، فریاد می‌گردد


رونوشت: سرکار خانم دکتر لاری: سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

برچسب ها: سعید نمکی
ارسال نظر