صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در آیین رونمایی از سه‌گانه رادیو فرهنگ در پاسداشت زبان فارسی مطرح شد؛

زبان فارسی در رادیو رو به تکامل است/ روایت معاون صدا از توجه گویندگان به واژه‌های فارسی

مراسم رونمایی از سه‌گانه رادیو فرهنگ در پاسداشت زبان فارسی و تجلیل از استاد اسماعیل آذر در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
کد خبر : 499501

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، همزمان با روز قلم آیین رونمایی از سه‌گانه رادیو فرهنگ در پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت دکتر اسماعیل آذر  پیش ازظهر امروز در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو بر گزار شد.


در این مراسم که اجرای آن بر عهده بهروز رضوی بود، علاوه بر حمید شاه‌آبادی معاون صدای سازمان صداوسیما، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سرور بختی رئیس موسسه فرهنگی اکو، محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران رادیو نیز حضور داشتند.


سه‌گانه رادیو فرهنگ برای صیانت از زبان فارسی


در ابتدای این برنامه مدیر رادیو فرهنگ ضمن خیرمقدم به مهمانان برنامه و دوستداران شعر و ادب فارسی گفت: این مراسم قرار بود اسفندماه سال گذشته برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا این امکان فراهم نشد.این سه برنامه بخشی از برنامه‌های معاونت صدا برای پاسداشت زبان فارسی هستند.



علیرضا حبیبی افزود: «حریر سخن» یک مسابقه مشاعره‌ای است که جذابیت زیادی دارد و بیش از دویست نفر در دو گروه سنی کودک و نوجوان در آن شرکت کردند و الان در مرحله نیمه‌نهایی است و از هر گروه سنی ۹ نفر به مرحله بعدی راه یافته اند که از آنان تقدیر خواهد شد. «قند مکرر» بسته‌های کوتاه رادیویی که با روایت شیرین دکتر اسماعیل آذر روایت شده است. «پرنیان ادب» نیز برنامه‌ای است که در آن شنوندگان از ترکیبی از شعر و موسیقی لذت می‌برند.


وی اظهار کرد: هر ملتی که به دنبال رشد و توسعه است باید از دریچه زبان شروع کند. ملتی که می‌خواهد در مسیر رشد باشد باید از زبان و فرهنگش هم حفاظت کند.


 زبان؛ ابزاری برای استقلال فرهنگی


معاون صدای سازمان صدا و سیما دیگر سخنران این برنامه بود. حمیدشاه‌آبادی با اشاره به برخی از برنامه‌های رادیویی در حوزه تقویت ترویج و احیای زبان فارسی گفت: در شرایطی که در سال های اخیر زبان فارسی در یک مسیر فرسایش تدریجی قرار گرفته بود،رسانه ملی با تذکرات و هدایت‌های رهبر معظم انقلاب در زمینه پاسداشت زبان فارسی گام‌های جدی برداشته است که البته هنوز تا رسیدن به نقطه قابل‌قبول فاصله زیادی دارد.


وی افزود: یکی از این گام‌های مهم، همین برنامه سه‌گانه‌ای است که به نام دکتر اسماعیل آذر مزین است. فقط در قالب این سه برنامه، 3هزار دقیقه برنامه در زمینه حمایت و حفاظت از زبان فارسی پخش شده است. علاوه بر این سه برنامه، بیش از سی وهشت برنامه در مجموع شبکه‌های رادیویی و در ژانرهای مختلف در راستای صیانت از زبان فارسی تولید شده است.



شاه‌آبادی استقلال فرهنگی را یکی از مهم‌ترین ارکان استقلال کشور دانست و افزود: زبان یکی از ابزارهای مهم این استقلال فرهنگی است. در این مسیر رهنمودهای بزرگان ما در قالب ادبیات می‌تواند بسیار راهگشا باشد.


وی افزود: رادیو از قدیم در تقویت و صیانت از زبان فارسی پیشگام بوده اما اکنون باید نقش پررنگ‌تری داشته باشد چون تهدیدها بیشتر است. ما در رادیو با دقتی که کارشناسان به خرج دادند و تذکراتی که مطرح کردنداشتباهات همکاران و مجریان را به حداقل رساندیم اما متأسفانه گاهی مهمانان و کارشناسان از وازه های بیگانه استفاده می‌کنند و در این حوزه هنوز مشکل داریم. در گام اول تلاش ما این بود که گویندگان کمترین خطا را داشته باشند.


رادیو؛ رسانه‌ای در مسیر تکامل


اسماعیل آذر هم در صحبت‌های کوتاهی درباره سه برنامه رادیویی که پخش خود را از رادیو فرهنگ آغاز کرده اند گفت: از یک سال پیش چندین جلسه با آقای شاه‌آبادی در رادیو داشتیم. مدیران و کارمندان رادیو واقعاً فرهیخته هستند و همه با دست خالی می‌درخشند. رادیو در مسیر تکامل است و همین باعث شد دست ودل من در اینجا بند شود.



وی با اشاره به حضور حدادعادل در این مراسم نیز گفت: باید بگویم کار آقای حداد عادل در فرهنگستان زبان فارسی بسیار سخت است. چون زمانی بود که 10 تا یا صدتا لغت وارد زبان فارسی می‌شد اما اکنون زبان فارسی در معرض هزاران لغت بیگانه وارد زبان فارسی می‌شود. کارهای بزرگی در حوزه صیانت از زبان فارسی در حال انجام است که ان شاالله به زودی همگان خواهند دید و خواهند شنید.
در ادامه برنامه، برگزیدگان کودک و نوجوان برنامه مشاعره «حریر سخن» در سه گروه سه نفره به ریو سن آمدند و دقایقی به صورت نمادین به اجرای مشاعره پرداختند.



شاهنامه‌خوانی توسط یکی از نقالان کودک، پخش کلیپ‌های مرتبط با زبان و ادبیات فارسی، پخش گزارش تصویری روند تولید و ضبط برنامه‌های سه‌گانه رادیو فرهنگ و اجرای گروه موسیقی سنتی از دیگر بخش های این برنامه بود.



در انتهای این مراسم نیز پس از تقدیر از برگزیدگان کودک و نوجوان مسابقه مشاعره «حریر سخن»، از مجموعه سه‌گانه رادیو فرهنگ و تابلوی یادبود دکتر اسماعیل آذر نیز رونمایی شد. برای این تقدیر و رونمایی علاوه بر اسماعیل آذر، حمید شاه‌آبادی، غلامعلی حداد عادل، سرور بختی رئیس مؤسسه فرهنگی اکو، علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ  و محمدرضا جعفری جلوه نیز حضور داشتند.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر