صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

توسعه آموزش مجازی برای جذب دانشجویان خارجی/ «دیپلماسی علمی» راهبرد دانشگاه آزاد اسلامی برای جذب دانشجویان بین‌المللی

این روزها که کرونا در جهان جولان می‌دهد جذب دانشجویان خارجی با چالش مواجهه شده به همین دلیل دانشگاه‌ها با تقویت آموزش الکترونیکی سعی در جذب دانشجویان خارجی دارند.
کد خبر : 499238

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از تاثیرات شیوع ویروس کرونا در جهان مربوط به حوزه آموزش عالی است. شیوع این ویروس باعث شد دانشگاه‌ها فعالیت‌های حضوری خود را تعطیل کنند و به فعالیت‌های مجازی روی آوردند.


در این میان رفت و آمدهای داخلی و بین‌المللی تا حد زیادی کاهش پیدا کرد و همچنان هم پیش‌بینی می‌شود که محدودیت‌ها ادامه داشته باشد.


با کاهش آمد و شدها جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های جهان و ایران با ابهام مواجهه شده است به همین دلیل هر یک از کشورها و دانشگاه‌ها تدابیری را اندیشیده‌اند تا از بازار جذب دانشجوی بین‌المللی جا نمانند. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که یکی از مهمترین راهکارها در این زمینه توسعه آموزش‌های مجازی در سطح بین‌المللی است.


آموزش مجازی به دانشجویان غیرایرانی


مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در این باره می‌گوید در شرایط حاضر رقابت کشور‌ها برای جذب دانشجوی خارجی به حوزه آموزش عالی مجازی نیز وارد شده است و حضور موثر در این حوزه یک ضرورت است.



به گفته وی گردش مالی در حوزه آموزش مجازی در سال‌های اخیر آموزش دانشگاهی به شیوه مجازی در حال رشد و توسعه است و پیش‌بینی می‌شود تا ۵ سال آینده، گردش مالی بازار آموزش عالی مجازی به ۳۵۰ میلیارد دلار برسد.




بیشتر بخوانید:


باید در بازار بین‌المللی آموزش عالی آنلاین سهم داشته باشیم




امکان جذب دانشجوی غیرایرانی از کشورهای دور و نزدیک


قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور محور آموزش به دانشجویان خارجی حضوری بود ولی خبرها حاکی از این است که وزارت علوم برای جذب دانشجویان غیرایرانی شیوه تلفیقی و شیوه آنلاین و از راه دور را برنامه‌ریزی کرده است. به نظر می‌رسد با این شیوه جذب دانشجو از کشورهای مختلف دور و نزدیک سهل‌تر شود.


به گفته صدیقی تاکنون بیشتر دانشجویان غیرایرانی شاغل به تحصیل در ایران از کشور‌های همسایه و اسلامی بودند، ارائه آموزش به شیوه از راه دور و آنلاین این امکان را می‌دهد تا از سراسر دنیا دانشجو جذب کنیم.


البته سخنان رئیس سازمان امور دانشجویان نشان می‌دهد که وی برای ادامه این نوع آموزش تا پایان دوره تحصیل برنامه‌ریزی کرده است چراکه صدیقی  می‌گوید ارائه آموزش رسمی و صدور مدرک تحصیلی به شیوه از راه دور نیازمند تصویب آیین‌نامه‌هاست و علاوه بر آن باید در بین کشور‌ها برای تایید و پذیرش این شیوه و مدارک حاصله آن هماهنگی و اتفاق نظر باشد.


اما آن‌طور که از دانشگاه‌ها خبر می‌رسد برنامه‌ها فعلا برای نیمسال آینده است تا دانشجویان تازه وارد خارجی بتوانند آموزش‌های خود را آغاز کنند.




بیشتر بخوانید:


امکان گذراندن مجازی دروس برای دانشجویان غیرایرانی جدید




محمدباقر قهرمانی معاون امور بین الملل دانشگاه تهران در این زمینه به خبرنگار آنا می‌گوید مرکز یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران دروس اولیه این دانشجویان را به صورت الکترونیکی ارائه می دهد، همچنین این دانشجویان می توانند آموزش زبان فارسی را به صورت مجازی از موسسه دهخدا دریافت کنند.



بازگشت دانشجویان شاغل به تحصیل از نیمه دوم شهریورماه


در این میان دانشجویان مشغول به تحصیل در کشور می‌توانند از نیمه دوم شهریورماه به کشور بازگردند. به گفته عبدالحمید علیزاده مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان بخشنامه‌های لازم در این خصوص ابلاغ شده است.


به گفته وی دانشجویان خارجی که می‌توانند مانند بقیه دانشجویان در آزمون‌های غیرحضوری شرکت کنند ولی اگر امکان شرکت در این آزمون‌ها را نداشته باشند زمانی که بازگشتند با همکاری دانشگاه‌ها از آنها امتحان گرفته می‌شود.




بیشتر بخوانید:


آیین‌نامه دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد




با شیوع ویروس کرونا حدود 15 هزار دانشجوی خارجی با کشورهای خود بازگشتند. این دانشجویان نیز مانند سایر دانشجویان تحت آموزش مجازی قرار گرفتند.


جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی


در این میان دانشگاه آزاد اسلامی با ابلاغ سند دیپلماسی علمی نیز جان تازه ای به برنامه‌های بین‌المللی خود داده است. براساس این سند جذب دانشجو و همکاری های بین المللی با جدیت بیشتری دنبال می شود.





بیشتر بخوانید:


بازیگران دیپلماسی علمی فرهیختگان هستند




به گفته علیرضا شیخ عطار مشاور بین‌الملل رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تدوین این سند دو سال طول کشید و براساس آن تبادل استاد و دانشجو، جذب دانشجوی غیرایرانی، ماموریت‌های مطالعاتی، ایجاد مراکز تحقیقاتی بین‌المللی مشترک و انجام پژوهش‌های مشترک در دستورکار قرار گرفته است.


شعب دانشگاه آزاد اسلامی در خارج از کشور بیشتر در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا فعالیت دارند و در بعضی از رشته‌ها در دوره‌ کارشناسی هم دانشجو پذیرفته می‌شود. همچنین توسعه رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه در دستور کار قرار دارد.


گفتنی است دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر 4 واحد برون مرزی دارد که شامل واحدهای امارات، افغانستان، لبنان و آکسفورد انگلستان است. این واحدها با هدف پذیرش دانشجویان غیرایرانی فعال شده‌اند. البته دانشجویان ایرانی هم می‌توانند بدون شرکت در آزمون در این دانشگاه‌ها تحصیل کنند. 


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر