صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۳ تير ۱۳۹۹
در گفتگوی تفصیلی با آنا تشریح شد؛

جزئیاتی از مأموریت سرای نوآوری خدمات خودرو در کرمان/ برگزاری 3 رویداد چالشی/ 30 نوع خدمت خودرویی ارائه می‌شود

مسئول سرای نوآوری خدمات خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان از ارائه 30 نوع خدمت خودرویی و برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه مکانیک و برق خودرو در این سرا خبر داد.
کد خبر : 499139

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ در پنجمین جلسه شورای مدیریت فعالیت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی (چهارشنبه 11 تیر 99) با راه‌اندازی سرای نوآوری خدمات خودرو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان (شهید حاج قاسم سلیمانی) موافقت شد.


پنجمین جلسه شورای مدیریت فعالیت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست روح‌الله دهقانی‌فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.


در این جلسه طرح‌هایی از جمله طرح توجیهی راه‌اندازی سرای نوآوری بهینه‌سازی خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، طرح توجیهی تولید پروتزهای شانه، زانو، مفصل ران و پودر استخوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و طرح توجیهی پوشش‌های کشسان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنگستان (اهرم) بررسی شد و درنهایت طرح توجیهی راه‌اندازی سرای نوآوری بهینه‌سازی خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان مورد موافقت قرار گرفت.


مسئول سرای نوآوری خدمات خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در گفتگو با خبرنگار آنا درباره اهداف و محورهای این سرا اظهار کرد: «در مقوله ایجاد و گسترش سراهای نوآوری، سیاست دانشگاه آزاد اسلامی توسعه کارآفرینی و توسعه مهارت برای ایجاد اشتغال بین فارغ‌التحصیلان یا افرادی که به دانشگاه اعتماد دارند و مراجعه می‌کنند، است و در این زمینه ما سند آمایش سرزمینی استان کرمان را ملاک قرار دادیم.»


علی رئیس‌پور افزود: «در سند آمایش سرزمینی کرمان که توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یا همان برنامه و بودجه برای نقشه راه هر استان مشخص شده است، اولویت‌های اشتغال و اولویت‌های توسعه هر استان را تعیین کرده‌اند. به‌طور مثال راهبرد سیاست توسعه صنعتی استان کرمان با توجه به موقعیتش، جدای از ویژگی‌های اقلیمی و جدای از مبحث امتیازاتی که در حوزه معدن یا در حوزه کشاورزی به‌ویژه پسته دارد، توسعه خودرو است.»


وی ادامه داد: «در استان کرمان چهار خودروساز بخش خصوصی فعال هستند که یکی از آنها بزرگ‌ترین تولیدکننده خصوصی خودرو در کشور یعنی کرمان‌موتور است. در این زمینه ما پیش از این شرکت‌های دانش‌بنیانی داشتیم که در مرکز رشد واحدهای مختلف دانشگاه آزاد استان به‌ویژه در کرمان مستقر بودند و این مراکز تمایل داشتند که بتوانند به‌صورت تخصصی ارتباطی را با صنایع خودروسازی، قطعه‌سازان و درنهایت‌ مصرف‌کنندگان داشته باشند.»


انجام تمام نوآوری‌ها، ایده‌های فناورانه و توسعه بازار برای خودروی در دست مصرف‌کننده


مسئول سرای نوآوری خدمات خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان توضیح داد: «این تمایل را به‌عنوان جرقه اولیه انتخاب موضوع سرای نوآوری خدمات خودرویی در نظر گرفتیم که اگر بخواهیم مقداری عمومی‌تر بگوییم، به‌صورت سرای نوآوری تیونینگ خودرو (ارتقای خودرو) بود که البته این موضوع را به‌دلیل اینکه ممکن بود بیش از حد گسترده شود، به خدمات خودرویی محدود کردیم. به‌عبارتی در سرای نوآوری خدمات خودرو قرار است تمام نوآوری‌ها، ایده‌های فناورانه و توسعه بازار برای خودرویی که از کارخانه خارج شده و مستقیماً مصرف‌کننده دارد روی آن کنترل می‌کند، انجام شود.»


رئیس‌پور اضافه کرد: «در برآوردی که داشته‌‌ایم، حداقل 30 نوع خدمت را می‌توانیم در سرای نوآوری خدمات خودرو ارائه کنیم. از موضوع خودروهای دوستدار محیط زیست، خودروهای هیبریدی، توسعه قوای محرکه مربوط به این نوع خودروها، بحث خدمات مربوط به فناوری‌های هدایت و راهبردی خودرو تا خدمات مربوط به تزئینات داخلی و بیرونی خودرو را قرار است به‌وسیله تیم‌هایی که برای استقرار در این سرای نوآوری ابراز علاقه کرده‌اند، پوشش و امکاناتی که در واحد کرمان و استان کرمان وجود دارد را در اختیار استادان و علاقه‌مندان قرار دهیم.»


عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان عنوان کرد: «در حقیقت قصد داریم جرقه همکاری بخش خصوصی و بخش دانشگاهی را در قالب ارتباط دانشگاه و صنعت بزنیم و این همکاری‌ها را توسعه دهیم. این هدف اصلی ما برای انتخاب سرای نوآوری خدمات خودرو بوده است.»


مسئول سرای نوآوری خدمات خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در پاسخ به این پرسش که آیا با واحدهای دیگر دانشگاه آزاد در استان‌های دیگر نیز ارتباط خواهید داشت و از ایده‌های آنها بهره خواهید برد؟ به آنا گفت: «بله، حتماً. به‌طور کلی موضوع سراهای نوآوری و استارت راه‌اندازی آنها به این دلیل بود که بتوانیم به‌عنوان یک قطب، ایده‌های مختلفی که در موضوع مربوط به سرا در سراسر کشور و حتی از برون‌مرزی وجود دارد، متمرکز کنیم.»


بررسی ایده‌‌ها در زمینه اتوپارک خودروهای 206


رئیس‌پور بیان کرد: «ایده‌هایی را از دوستانی داریم که حتی در تهران مستقر هستند و بعضی از آنها در شرکت‌های مادرتخصصی تولیدکننده قطعات خودرو کار می‌کنند، این دوستان ایده‌هایی را در زمینه سیستم اتوپارک خودروهای 206 مطرح کردند که می‌خواهیم این موضوع را در یکی از تیم‌های مستقر در سرا و با دعوت از این دوستان به‌عنوان یک محصول کاربردی تولید کرده و به بازار معرفی کنیم یعنی یا به سازندگان اصلی که مشتریان ما خواهند بود یا به سایر افرادی که علاقه‌مند هستند که خودروی خود را به این قابلیت مجهز کنند، خدمات مربوط را ارائه می‌کنیم.»


وی درباره اصلی‌ترین اهداف و برنامه‌های پیش روی سرای نوآوری خدمات خودرو در سال جهش تولید تأکید کرد: «در تعامل با دوستانی که با هیئت‌های اتومبیل‌رانی ارتباط دارند، قرار است از سه رویداد میزبانی کنیم. برای نام‌گذاری دقیق این رویدادها منتظر بودیم تا راه‌اندازی سرا مصوب شود و به‌صورت تخصصی با این دوستان وارد بحث تفاهم‌نامه شویم.»


برگزاری 3 رویداد چالش‌گونه خودرویی در واحد کرمان


مسئول سرای نوآوری خدمات خودرو واحد کرمان اظهار کرد: «آنچه که ما روی گفتگوهای اولیه با این دوستان به توافق رسیدیم، برگزاری سه رویداد چالش‌گونه در واحد کرمان مانند رویداد انتخاب ماشین با بهترین تزئینات و المان‌های داخلی و خارجی است؛ اما آنچه که بیشتر هدف اصلی ماست، برگزاری یک‌سری دوره‌های آموزشی در زمینه مکانیک و برق خودرو است که در طراحی اولیه خود سعی می‌کنیم با توجه به شرایط موجود، دوره‌های مجازی را آغاز کنیم و در نخستین فرصتی که دانشگاه‌ها به روال عادی خود بازگردند، کلاس‌های حضوری را در این زمینه تشکیل می‌دهیم.»


نگاه مسئولان سازمان مرکزی توسعه‌ای است


رئیس‌پور توضیح داد: «از رویکرد و نگاه مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی خیلی خوشحال هستم. واقعاً تمایل سازنده‌ای با ما داشتند. با دید توسعه‌ای و ایجاد انگیزه برای جوانان این فرصت را به ما دادند. طبیعتاً این مسئله به ما کمک می‌کند تا بتوانیم از دل ایده‌هایی را که زمانی نه چندان دور وقتی مسئولان از جوانان به‌عنوان ایده‌های اولیه می‌شنیدند؛ اما اهمیتی نمی‌دادند، محصول تولید کنیم که درنهایت به همان شعار اصلی سال که جهش تولید است، برسیم.»


وی عنوان کرد:‌ «ما هم دوست داریم نتیجه هر تلاشی که می‌کنیم، کمک به اقتصاد و توانمندسازی دانشجویان و مخاطبانی باشد که به دانشگاه آزاد اسلامی اعتماد دارند. به‌عبارتی هدف ما از راه‌اندازی سرا این است که افراد از بیرون دانشگاه بیایند و از امکانات و زیرساخت‌هایی که چه در حوزه سرمایه انسانی و نیز حوزه سرمایه فیزیکی در دانشگاه وجود دارد، استفاده کنند. ارزش افزوده‌ای که از این جریان حاصل می‌شود به نفع دانشگاه و کشور است.»


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر