مشکلی اصلی فرهنگ نداشتن نقشه راه است/ چیزی به نام نویسنده حرفهای در ایران نداریم
اکبر صحرایی، نویسنده در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره وضعیت ادبیات داستانی و کتاب و کتابخوانی امروز و توقعاتی که جامعه ادبی باید از کمیسیون فرهنگی مجلس پیش رو داشته باشد، اظهار کرد: مشکلی اصلی که در حال حاضر در فضای فرهنگی و به خصوص کتاب و ادبیات داریم، مسئله نداشتن نقشه راه است.
وی عنوان کرد: بعضی از قوانین حوزه کتاب و انتشارات و ... مربوط به سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است. بنابراین نیاز به یک نقشه راه یا مهندسی جدید داریم که باید از مجلس شورای اسلامی شروع شود. در حوزه ادبیات قوانینی تصویب شود که اولاً با نویسنده، ناشر و مخاطب به صورت حرفهای برخورد شود، مثل خیلی از صنفهای دیگر که رسماً و قانوناً تبدیل به صنف شدهاند.
این نویسنده خاطرنشان کرد: متأسفانه ما هنوز چیزی به نام نویسنده حرفهای به آن شکل که در غرب یا جاهای دیگر جا افتاده در فرهنگ ایران نداریم؛ دلیل آن هم نداشتن قوانین کامل و کافی است. مجلس شورای اسلامی و به خصوص کمیسیون فرهنگی این دوره میتواند تصویب و اجرای این قانون را به نام خودش ثبت کند. یعنی قوانینی تصویب کند که نویسنده را صنفی کند؛ مسئله کتاب و مطالعه و مخاطب و حتی ناشر که اینها اضلاع به هم مرتبط هستند را سامان بدهد.
صحرایی بیان کرد: قوانین فرهنگی کتاب و ادبیات نیاز به یک بازنگری دارد که این دوره از مجلس شورای اسلامی که مجلس انقلابی هم هست میتواند إنشاءالله این کار را انجام دهد.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/