صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۰ - ۰۸ تير ۱۳۹۹
آیت‌الله رشاد در تکریم و معارفه رئیس حوزه هنری:

اندیشه را از عمل و برنامه‌های حوزه هنری حذف نکنیم

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: عنوان حوزه هنری در ابتدا حوزه «اندیشه و هنر انقلاب» بود که کاش «اندیشه» اگر از اسم آن حذف شده آن را از عمل و برنامه‌های حوزه هنری حذف نکنیم.
کد خبر : 498436

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد در آئین تودیع و معارفه رئیس سابق و جدید حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی که امروز یکشنبه 8 تیر ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، گفت: انقلاب در همه چیز تحول ایجاد کرده است اما این تحول در بعضی ساحت‌ها تحول عمیق و اساسی بوده است. در برخی از زمینه‌ها نیز وضعیت به نسبت قبل به طور اساسی تغییر کرده است. در برخی عرصه‌ها مکتب‌هایی پدید آمده است. به طور مثال در حوزه حکمت و فلسفه، مکتب جدیدی متولد شده است. در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اصحاب فکر و اندیشه حدود ۷۰ فلسفه مضاف را در قالب مقالات و کتب متعدد کار کرده‌اند.


وی اظهار کرد: در حوزه الهیات و کلام هم تحول اساسی رخ داده است. به جد می‌توان گفت که در برخی شاخه‌ها، علم انسانیِ اسلامی تأسیس شده است. در حوزه دفاع هم انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت دستاوردهای مهمی داشت که می‌توان آن را در قالب یک مکتب نظامی بیان کرد. اما در حوزه هنر چندان که باید موفق نبوده‌ایم؛ گرچه در برخی شاخه‌ها از جمله ادبیات داستانی و شعر عملکرد درخشانی داشته‌ایم و به ویژه برخلاف برخی، معتقدم که در حوزه شعر، مکتب جدیدی بنا نهاده شده است و شعر این ۴۰ سال در تاریخ ادبیات ایران متمایز است و هرگز تاریخ شخصیت‌هایی چون علی معلم دامغانی، حمید سبزواری، قیصر امین‌پور، سلمان هراتی و امثالهم را فراموش نخواهد کرد.


وی بیان کرد: در بسیاری از شاخه‌های هنر هنوز مبتدی هستیم و در حیرت به سر می‌بریم. حوزه هنری باید مؤسس مکتب هنری انقلاب شود. چنین توقعی از حوزه می‌رود و می‌رفت. عنوان حوزه هنری در ابتدا حوزه «اندیشه و هنر انقلاب» بود که کاش «اندیشه» اگر از اسم آن حذف شده آن را از عمل و برنامه‌های حوزه هنری حذف نکنیم. 


آیت‌الله رشاد در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت توجه به دستاوردهای دهه پیش حوزه‌های هنری اشاره کرد و گفت: اگر آنچه در دهه ۶۰ رواج داشت، ادامه پیدا می‌کرد، تحولات عظیمی رخ می‌داد. ایشان وظیفه دارد مؤلفه‌های بیرونی و سازمانی حوزه هنری به ویژه در دهه ۶۰ را تدوین کند.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر