صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۰۷ تير ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

شگفتی آمریکا از واکنش سریع حشدالشعبی به دستگیری 13 رزمنده مقاومت/خطای محاسباتی واشنگتن چه بود؟

واکنش سریع گردان‌های حشدالشعبی به خبط دستگیری 13 نیروی کتائب حزب‌الله، درس‌های بزرگی به آمریکا و دنباله‌هایش در عراق داد و موجب حیرت آنان شد.
کد خبر : 498108

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، یورش پنجشنبه‌شب یگان‌های ضد تروریسم عراق به فرماندهی «عبدالوهاب الساعدی» به یکی از مقرهای گردان‌های حزب‌الله عراق و دستگیری 13 نفر از اعضای این گروه با مستمسک حکم قضائی، اتفاقاتی را برای افزایش ضریب نفوذ مقاومت در همسایه غربی ایران رقم زد. «الساعدی»، فرمانده یگان ضد تروریسم در زمان مسئولیت «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر پیشین عراق به جرم جاسوسی آشکار برای سفارت آمریکا و خیانت از کار برکنار شده بود؛ اما با حکم «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر فعلی دوباره به جایگاهش بازگشت.


ماجرای دستگیری‌ها اما اتفاق جدیدی نیست و در راستای اتهام‌پراکنی آمریکا به نیروهای مقاومت در خصوص حملات گاه‌وبیگاه به پایگاه‌های پنتاگون قرار دارد. پس از شهادت سردار سلیمانی، نقاط استقرار نیروهای نظامی ارتش تروریستی آمریکا، در فواصل زمانی مختلف هدف حملات راکتی توسط گروه‌های ناشناس قرار گرفته‌اند. در اواخر اسفند سال گذشته، پس از دو حمله راکتی به پایگاه «التاجی» در شمال پایتخت عراق که محل استقرار نیروهای ائتلاف به‌اصطلاح ضد تروریسم است، دولت وقت عراق از جانب واشنگتن برای متوقف کردن این حملات تحت‌فشار شدید قرار گرفت.



رزمندگان بسیج مردمی عراق


بر اساس تحقیقات بغداد به‌منظور ساکت کردن اعتراض واشنگتن، جنبش نجبا به فرماندهی شیخ «اکرم الکعبی» و یک افسر نظامی در دفتر نخست‌وزیری با رتبه سرلشکری که امکان انتقال خمپاره‌اندازها به محدوده پایگاه التاجی را داشت، مسئول آن حملات معرفی شدند. حتی گفته می‌شد که صبر کاخ سفید لبریز شده و بنا داشت که در پاسخ به این حملات مکرر، پایگاه‌های حشد الشعبی را هدف حملات خود قرار دهد.




بیشتر بخوانید:


تحت‌فشار شدید آمریکا به دولت عراق؛ جنبش نجبا و یک افسر نظامی عاملان حمله به پایگاه التاجی معرفی شدند




آمریکا و یگان ضد تروریسم عراق که به‌تازگی از نیروهای نزدیک به حشد الشعبی تصفیه‌شده است، پیش‌بینی می‌کردند که با بروز برخی اختلاف‌نظرهای جزئی میان کتائب حزب‌الله و سایر گردان‌های مقاومت، حشدالشعبی و فرماندهی آن، در قبال این دستگیری‌ها نه‌تنها اقدام قاطع و مؤثری انجام ندهند، بلکه سکوت کرده و به‌این‌ترتیب، زمینه برای قلع‌وقمع همیشگی حزب‌الله عراق و سپس به حاشیه راندن حشد الشعبی در گام‌های بعدی فراهم شود.


در حقیقت، طرح آمریکا برای عراق ایجاب می‌کرد که یک آزمایش کوچک برای سنجش میزان اختلافات مهندسی‌شده به عمل آید تا توانایی پاسخگویی به اتفاقات غیرمنتظره و سرعت مقاومت در به دست گرفتن ابتکار عمل ارزیابی شود. نتیجه اما برای تصمیم سازان میدانی کاخ سفید، شگفت‌آور بود.


تصرف منطقه سبز بغداد


بلافاصله پس از دستگیری 13 نفر از عناصر حزب‌الله عراق، «هادی العامری» (جانشین رئیس حشدالشعبی) و «ابوفدک محمداوی» (جانشین ابومهدی المهندس)، همه یگان‌های حشد الشعبی در بغداد را فراخوانده و از ساعت 2 بامداد جمعه، منطقه سبز بغداد – جایی که سفارت آمریکا در آن قرار دارد – توسط گردان‌های حشد الشعبی به تصرف در آمد. همزمان، هزاران نیروی مسلح عضو مقاومت در نقاط حساس بغداد مستقر و حوالی ساعت 3:30 بامداد، پایتخت عراق کاملاً به محاصره درآمد.



انسجام و درعین‌حال تکثر نیروهای بسیج مردمی آن‌چنان سریع بود که پلیس بغداد و یگان‌های ضد تروریسم تحت امر نخست‌وزیر، غافلگیر شده و قافیه را به گردان‌های حشد باختند.



برای درک بهتر این تحول بزرگ، لازم به یادآوری است که اکثر نیروهای مقاومت عراق در شهرهای جنوبی این کشور همچون بصره ساکن هستند و رسیدن آن‌ها به‌صورت شبانه و ظرف چند ساعت به پایتخت نشان‌دهنده قدرت میدانی – سازمانی و توان بالای مقاومت در مواقع بحرانی است؛ رویدادی که به‌طور حتم باعث شگفتی و فراتر از تصور الکاظمی و غرب به شمار می‌آید.



نیروهای حشدالشعبی در میدان نبرد با تکفیری‌ها


الکاظمی پس از واکنش سریع مقاومت، بدون فوت وقت با ابوفدک تماس گرفت و ضمن بیان اعتذار، مدعی می‌شود که از اقدام یگان ضد تروریسم بی‌اطلاع است! و دستور می‌دهد که آن 13 نفر آزاد شوند. رزمندگان آزادشده نیز در واکنشی غرورآفرین و تحقیرکننده، در مقابل جاسوس‌خانه آمریکا نماز صبح را اقامه کردند. نکته اینجاست که با این حجم فراوان از جابجایی نیرو، هیچ اتفاقی رخ نداد و آسیب و صدمه‌ای به غیرنظامیان وارد نشد اما سیگنال‌های قدرتمندی به آمریکا و دنباله‌هایش در عراق ارسال شد.


در این خصوص چند نکته گفتنی است:


1. چارچوب حشد الشعبی پس از خیزش داعش و موفقیت بزرگ در پیچیدن طومار تکفیری‌ها، قدرتمند بوده و قائم به فرد نیست. شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس نیز نه‌تنها خللی در این اقتدار وارد نکرد بلکه عزم رزمندگان مقاومت را در گرفتن مجال و ابتکار عمل از دشمنان و بدخواهان عراق دوچندان کرده است.


2. حشدالشعبی یک نیروی چریکی و کاملاً متحد است که همه اجزای آن با یکدیگر کاملاً هماهنگ و تجزیه آن، خیالی ناشیانه است، چراکه ماجرای اخیر نشان داد در بزنگاه‌ها حامی و مدافع یکدیگرند و اختلافات درون‌سازمانی نمی‌تواند خللی در یکپارچگی آن ایجاد کند.


3. توهم ضعف گردان‌های مقاومت و خطای محاسباتی حریف، هزینه‌ای گزاف برای توطئه گران به همراه خواهد داشت و با عکس‌العمل پیش‌بینی‌نشده و قاطع بسیج مردمی عراق مواجه خواهد شد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: حشد الشعبی
ارسال نظر