نسبت به تولیدکنندگان شیرخشک بی انصافی شده است/ همچنان منتظر نظر وزارت بهداشت و بانک مرکزی در خصوص تخصیص ارز هستیم
هانی تحویل زاده در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در واکنش به سخنان محسن جلواتی قائم مقام سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت در مورد تغییر مصوبه افزایش ۱۱ درصدی قیمت شیر خشک و اعمال افزایش ۱۷ درصدی قیمتها اظهار کرد: پنج شرکت تولیدکننده در داخل کشور فعالیت میکنند که در چهار ماه اخیر با توجه به شرایط اقتصادی و شیوع ویروس کرونا با مشکلاتی روبهرو شدند.
وی افزود: از ابتدای اسفند سال 98 هیچ ارز دولتی به شرکتهای تولیدکننده شیرخشک پرداخت نشده است و در حال حاضر شرکتهای تولیدکننده داخل برخی مواد را با ارز آزاد وارد کردند و همچنان به دنبال حل مشکل ارز دولتی هستیم.
بیشتر بخوانید؛
مافیای شیر خشک به دنبال افزایش سرسامآور قیمتها/منافع شرکتها جایگزین منافع مردم میشود؟
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک اطفال اظهار کرد: وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو مدعی هستند که حوالهها را به بانک مرکزی ارسال کردهاند و بانک مرکزی نیز چند ماهی است که هیچ پاسخی به تولیدکنندگان شیر خشک در داخل کشور نداده است بنابر این همچنان منتظر نظر وزارت بهداشت و بانک مرکزی هستیم.
وی بیان کرد: سازمان غذا و دارو نیز 2 مرتبه لیست درخواست ما را تایید کرده اما همچنان بانک پاسخی نداده است.
تحویلزاده گفت: سازمان غذا و دارو در ابتدا با افزایش قیمت بالای 20 درصد موافق بود اما بعد از مدتی نظرش را به 17 درصد تغیر داد که این موضوع نمیتواند مشکل ما را حل کند؛ این درحالی است که به خیلی از مواد اولیه شیر خشک ارز دولتی تعلق نمیگیرد، برای مثال به «آمینو اسید» و ویتامینها ارزی اختصاص داده نشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک اطفال گفت: انجمن لبنی و سازمانهای مربوط تایید کردند که قیمت شیرخام و بدون چربی نیز افرایش قیمت داشته باشد؛ همچنین تامین کنندههایی که حساب معرفی میکنند در واقع حساب اصلی آنها نیست و از طریق واسطهها پول دریافت میکنند، یعنی ارز دولتی دریافتشده را بلافاصله به حساب واسطهها میدهیم که بین 10 تا 15 درصد کارمزد دریافت میکنند که این موضوع نیز باید مورد توجه قرار گیرد ولی سازمان حمایت هیچکدام را قبول ندارد.
وی ادامه داد: سازمان حمایت طبق قوانین سال 89 و قبل از تحریمها عمل میکند؛ در سال جهش تولید باید از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود و اگر موضوع مافیا در این حوزه مطرح میشود انگیزه لازم را از تولیدکنندگان میگیرد.
تحویل زاده تصریح کرد: سالانه بالای 100 میلیون دلار صرفه جویی ارزی داریم که اگر قرار بود محصولات را وارد کنیم باید دو برابر ارز بیشتری هزینه شود.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/