صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۲۰ - ۰۲ تير ۱۳۹۹
برگزیدگانی که با خود دودستگی می‌آورند؛

صدور گذرنامه‌ مصونیت کووید ۱۹ در برخی کشورها

برخی کشورها شروع به صدور مدرکی موسوم به گذرنامه‌ مصونیت کرده‌اند این گذرنامه تأیید می‌کند فرد قبلاً ویروس کرونا را گرفته و به همین دلیل دیگر ناقل آن نیست و به آن مبتلا نخواهد شد. مدرکی که محدودیت‌های قرنطینه را حذف می‌کند.
کد خبر : 497272

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،‌دولت‌ها در سراسر دنیا از شهروندان خود آزمایش پادتن ویروس کرونا می‌گیرند تا مشخص شود آن‌ها به بیماری کشنده کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند یا نه.


برخی کشورها شروع به صدور مدرکی موسوم به گذرنامه‌ مصونیت کرده‌اند و برخی دیگر هم احتمالاً راه آن‌ها را پیش خواهند گرفت. این گذرنامه تأیید می‌کند فرد قبلاً ویروس کرونا را گرفته و به همین دلیل دیگر ناقل آن نیست و به آن مبتلا نخواهد شد. مدرکی که محدودیت‌های قرنطینه را از جلوی پای دارنده‌اش برمی‌دارد.


اما آیا این نظریه‌ای درست است؟ آیا ممکن است این روش به شکل‌گیری یک گروه برگزیده حامل پادتن بینجامد که می‌توانند سر کار و مسافرت بروند یا قرار عاشقانه بگذارند در حالی که احتیاط‌های بهداشتی همچنان دست و پای بقیه مردم را بسته است؟


گذرنامه مصونیت چیست؟


گذرنامه مصونیت،‌ سندی است که تأیید می‌کند فرد قبلاً به کووید-۱۹ مبتلا شده است. از این مدرک می‌توان برای ورود به اماکنی که درشان به روی دیگران بسته است، استفاده کرد.


این گذرنامه در صورتی به شما داده می‌شود که جواب آزمایش پادتن‌تان مثبت شود. پادتن‌ها نوعی پروتئین هستند که بدن وقتی در معرض ویروس قرار می‌گیرد، تولید می‌کند.


با رعایت چنین اصولی، استونی در حال راه‌اندازی سیستم صدور «گذرنامه مصونیت» است و شیلی هم روی طرحی مشابه کار می‌کند که «گواهی‌ معافیت» نام گرفته است.


تاوت هینریکوس، یکی از بنیان‌گذاران شرکت ترنسفر‌وایز که در زمینه تبدیل ارز فعال است به ساخت این سیستم در استونی کمک کرده است. سیستمی که به شکل اپلیکیشن موبایل طراحی شده است.


برگزیدگانی که گذرنامه مصونیت دارند


اما آیا این آزمایش می‌تواند جنبه‌های منفی هم داشته باشد؟ آیا ممکن است به شکل‌گیری گروهی برگزیده منجر شود که نسبت به کووید-۱۹ مصونیت دارند؟


آیا ممکن است این آزمایش جامعه‌ را به دو دسته تقسیم کند؟ یک دسته افراد به اصطلاح ایمن که هر طور دل‌شان می‌خواهد رفت‌وآمد می‌کنند و دسته دیگر مردمی که به دلیل نداشتن مصونیت در برابر بیماری باید در خانه بمانند و به محدودیت‌های فاصله‌گیری اجتماعی تن دردهند؟


رابرت وست،‌ استاد سلامت، روانشناسی و علوم رفتاری در کالج دانشگاهی لندن نگران بوجود آمدن تفرقه در جامعه است. جامعه‌ای که در یک سوی آن دارندگان گذرنامه‌های مصونیت که هر جا بخواهند مشغول به کار می‌شوند،‌ قرار دارند و در سویی دیگر افرادی که پادتن در بدن خود ندارند و نمی‌توانند کار پیدا کنند.


او می‌گوید:‌ «تصور کنید داشتن یک گواهی‌نامه درهایی را به رویتان باز می‌کند که به روی افراد فاقد آن باز نمی‌شوند. این می‌تواند به ایجاد چنددستگی در جامعه منجر شود و تبعیض و نابرابری را افزایش دهد.»


وی همچنین هشدار می‌دهد که تمام فرضیه‌ها در رابطه با مصونیت ممکن است نادرست باشند: «ممکن است پایه‌های علمی محکمی نداشته باشند و فقط مبتنی احتمال باشند. این احتمال که خود شما نسبت به ویروس آسیب‌پذیر هستید یا نیستید و یا در موقعیتی قرار دارید که ممکن است آن را به افراد دیگر منتقل کنید.»


او می‌گوید:‌" چنین چیزی می‌تواند به بخش‌های مختلف جامعه که به‌شدت تحت تأثیر فشارهای تجاری هستند، ضربه بزند.


پروفسور وست شرایطی را هم مجسم می‌کند که مردم با گواهینامه‌های مصونیت خود می‌توانند در بخش سلامت به مراقبت از بیماران آسیب‌پذیر مشغول شوند یا شرکت‌ها از آن به عنوان راهی برای رقابت با سایر کمپانی‌ها استفاده کنند.


اما او معتقد است مدارک کافی مبنی بر اینکه آزمایش پادتن راهی مناسب برای تشخیص احتمال ابتلا به کووید-۱۹ یا انتقال آن باشد، وجود ندارد. او همچنین نگران است که دولت‌ها منابع هنگفتی را صرف انجام این نوع آزمایش در سطح گسترده کنند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا
ارسال نظر