صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۲ - ۰۴ تير ۱۳۹۹
میقانی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

شیوع کرونا باعث توجه به ژانر علمی-تخیلی و داستان‌های آخرالزمانی شد/ روایتگری ایران 90 سال آینده در رمان «حصار»

محمدعلی میقانی نویسنده رمان «حصار» با اشاره به اینکه ژانر علمی-تخیلی در ادبیات ایران نوپا است، گفت: ژانر علمی-تخیلی و آخرالزمانی با شیوع ویروس کرونا در جهان، مورد توجه قرار گرفت.
کد خبر : 497119

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، داستان علمی، ‌تخیلی و فانتزی، خواننده را از مرزهای تکرار و زندگی روزمره فراتر می‌برد. مخاطب بال می‌گشاید و خود را در جهانی پیدا می‌کند که همه چیزش متفاوت است. داستانی که چیزی در آن تکراری نیست. دنیایی که هیچ از آن نمی‌داند و باید همه چیزش را از نو کشف کند. این خیال‌پردازی بی مرز برای نوجوانان که خیال‌پردازتر هستند بسیار جذاب‌تر است.


علاقه و ذائقه مخاطب به این نوع کتاب‌ها باعث شده تا گونه‌ای در ادبیات به نام ژانر «علمی، تخیلی» و «فانتزی» پدید بیاید. ژانری که در ادبیات فارسی راه طولانی را برای پیمودن دارد. انتشارات کتابستان معرفت یکی از ناشران ایرانی است که دست به تولید آثاری در حوزه «علمی، تخیلی» و «فانتزی» ویژه مخاطب نوجوان زده است.


«حصار» داستانی هیجانی با درون‌مایه‌ای خانوادگی و عاشقانه


آخرین اثر انتشارات کتابستان معرفت در این حوزه رمان «حصار: ایجاد» اولین جلد از سه‌گانه حصار است. این رمان داستانی هیجانی با درون‌مایه‌ای خانوادگی و عاشقانه دارد.  محمدعلی میقانی نویسنده جوان این کتاب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: رمان «حصار» یک رمان آخرالزمانی یا به گفته برخی پساآخرالزمانی است که حدوداً 90 سال آینده را نشان می‌دهد که یک‌سری چیزها را به عنوان پیش‌فرض گذاشته و می‌خواهد جلو برود مثلاً همه ما شنیده‌ایم که جامعه ایران در 30 تا 40 سال آینده پیر می‌شود یا اینکه رژیم صهیونیستی اسرائیل از بین خواهد رفت.


وی  با بیان اینکه حصار در مورد جامعه‌ای است که می‌خواهد به امام زمان (عج) برسد ولی دچار یک‌‌سری گسست‌ها شده است، افزود: یک‌سری پیش‌فرض‌ها و یک‌سری نگرانی‌ها من داشتم و آن نگرانی‌ها را در قالب رمان علمی-تخیلی و فانتزی سعی کردم ارائه دهم تا برای مخاطب هم جذاب باشد، هم اینکه شاید یک مقدار به خودمان مراجعه کنیم ببینیم خودمان به تنهایی چه کار می‌توانیم بکنیم یا اینکه جامعه باید به کجا برسد و چه کار می‌تواند بکند.


این نویسنده جوان اظهار کرد: بعضی رسانه‌‌ها شهر گرگان را محل وقوع داستان معرفی کرده‌اند که صحیح نیست؛ اصلاً اسمی از شهری که اتفاقات در آن رخ می‌دهد، نبرده‌ام ولی با توجه به مکان‌هایی که در داستان توصیف می‌شود مخاطبان بومی متوجه می‌شوند که مکان وقوع داستان شهر علی آباد کتول است.


«حصار» رمانی اتفاق محور


میقانی با اشاره به این نکته که شخصیت اصلی رمان در هر جلد تغییر می‌کند، ابراز کرد: داستان «حصار» شخصیت‌محور نیست و بیشتر اتفاق‌محور است یعنی اینکه با پلات جلو می‌رود با این حال دو شخصیت خیلی جوان در داستان وجود دارد و شخصیت اصلی جوانی 32، 33 ساله به نام محسن است که یک ابزار خیلی قدرتمندی دارد به اسم «تله‌پا» که هنوز ناشناخته است و با آن ابزار همه کاری را می‌تواند توسط ذهنش انجام دهد، از کارهای کامپیوتری گرفته تا کارهایی که با موبایل‌مان و خیلی از وسایل دیگر انجام می‌دهیم. در حالی که همه ابزارهایشان مثل موبایل را از دست داده‌اند، یک روحانی این ابزار را با از خودگذشتگی در حالی که جانش را از دست می‌دهد، به یک شخصیت اصلی داستان یعنی محسن می‌سپارد تا بتواند به جامعه کمک کند تا از شرّ این حصارها راحت شوند.


وی اظهار کرد: از همان نوجوانی به رمان‌های فانتزی و علمی-تخیلی علاقه داشتم، از طرفی کودکان و نوجوانان به این ژانرها علاقه دارند و این مسئله ضرورت کار بر روی این نوع آثار را بیشتر می‌کند. شاید خواندن این نوع کتاب‌ها برای رده سنی بزرگسال سخت باشد ولی قطعاً در آینده این نوجوان‌ها به این سمت کشیده می‌شوند که این نوع کتاب‌ها را بخوانند و الان که گروه‌های نوجوان و جوان را که پیگیری می‌کنم می‌بینم که هر چند زیاد نباشند ولی مخاطب خاص خود را دارند.


شیوع کرونا در جهان موجب توجه به ژانر علمی و تخیلی شد


نویسنده رمان «حصار» گفت: ژانر علمی-تخیلی در ایران نوپا است اما در سطح جهانی خیلی خوب دارد جلو می‌رود. ژانر علمی-تخیلی و آخرالزمانی با شیوع ویروس کرونا خیلی بحث‌هایش در میان اهالی ادبیات بیشتر شد و در ادبیات ایران هم به آن توجه شد.


میقانی ضمن بیان اینکه یک سال تحقیقات جلد دوم را انجام دادم، پلاتش را نوشته‌ام و در حال نوشتن جلدهای بعدی هستم، گفت: من اول می‌بینم که مضمونم چیست و راجع به چه می‌خواهم صحبت کنم، بعد می‌گردم دنبال وسایلش و می‌بینم که در چه ژانری می‌گنجد، بعد می‌آیم و حرفم را می‌زنم. امیدوارم آنچه قصد داشتم بیان کنم توسط مخاطب دریافت شود.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر