صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نسخه فرهنگی‌ها برای مجلس/4 | مهدی فقیه در گفتگو با آنا:

کمیسیون فرهنگی مجلس جای نمایندگان آشنا و علاقه‌مند به هنر است/ نگاه قانونگذاران به هنرمندان تغییر کند

بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون از ضرورت‌های کاری مجلس یازدهم و کمیسیون فرهنگی آن می‌گوید.
کد خبر : 497088

مهدی فقیه در گفتگو با خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره دغدغه‌های اهالی هنر که باید توسط  نمایندگان مجلس یازدهم پیگیری شود گفت: مجلس شورای اسلامی همان طور که در کلام امام بزرگوار هم آمده است باید در رأس امور باشد. این در رأس اموربودن به‌این معناست که نمایندگان مجلس وظایفی مهمی را بر عهده دارند. اما متأسفانه تجربه نشان داده که این نهاد مهم، در حوزه مسائل  هنری  نتوانسته است از همه توان خود بهره ببرد.


وی اظهار کرد: به نظر من فراتر از کمیسیون فرهنگی مجلس و حتی خود نهاد مجلس شورای اسلامی باید به این قضیه نگاه کرد. برای این که  هنر کشور در مسیر درست باشد و هنرمندان  در جایگاهی که شایسته آنان است قرار بگیرند، باید  همه نهادهای فرهنگی کشور دست‌به‌دست هم بدهند و راه چاره‌ای بیندیشند.


این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون افزود:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورایعالی انقلاب فرهنگی، صدا و سیما و در کنار اینها مجلس شورای اسلامی و به اصطلاح بزرگان فرهنگی کشور بنشینند و یک برنامه جامع برای تقویت هنر کشور داشته باشند.



 فقیه عنوان کرد: ما در زمینه هنرهای سنتی با مشکل مواجه هستیم. پیشینه تاریخی ما نشان می‌دهد. نگارگری، معماری و خوشنویسی ما زمانی در دنیا زبانزد بود. شما کتاب بررسی هنر پارسی یا معماری ایران پروفسور« آرتور پوپ» را که دانشگاه آکسفورد چاپ کرده است را بخوانید تا ببنید چه شاهکارهایی داشته ایم.البته الان هم ستارگانی در این آسمان درخشش دارند، اما متأسفانه به نظر می‌رسد این حوزه به حال خود رها شده است. اکنون نسبت با ما هنر دوره اسلامی که زینت‌بخش هنر دنیا بود کجاست؟


این بازیگر پیشکسوت که امسال فیلم سینمایی «خروج» با بازی او به صورت آنلاین اکران شد در ادامه گفت:در بخش سینما هم همین مشکل را داریم؛ در مقطعی از اواخر دهه شصت و سال‌های دهه هفتاد محال بود که دریک جشنواره معتبر سینمایی یک اثر ایرانی حضور نداشته باشد. سینماهای ما رونق داشت و در عین حال فیلم‌ها نیز حاوی ارزش‌های انسانی و اجتماعی بود چراکه وظیفه هنرمند، ارائه مفاهیم انسانی به جامعه به شکلی جذاب است. اما حالا رسیده‌ایم به کمدی‌های سخیفی که فقط  فقط باید به آنها بخندیم. اما تا کی باید فقط بخندیم؟!


فقیه عنوان کرد: نمایندگان مجلس باید در حوزه قانونگذاری قوانینی را وضع کنند که در سایه آن از تولید آثار پرمحتوا در زمینه‌های مختلف سینمایی حمایت شود. تا بتوانیم فیلم‌هایی را شاهد باشیم که حرفی برای گفتن دارند. اتفاقی که در سال‌های پیش بیشتر شاهد آن بودیم.


این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ناآشنایی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با رشته‌ها و حوزه‌های مختلف هنری را یکی از معضلات در این زمینه عنوان کرد و افزود: متأسفانه تا جایی‌که من شنیده‌ام در هر کمیسیون تخصصی مجلس افراد با توجه به رشته تخصصی خودشان حضور پیدا می‌کنند، اما معمولاً نمایندگانی که در سایر کمیسیون‌ها راهی پیدا نکره و به اصطلاح از اینجا مانده و از آنجا رانده شده‌اند به کمیسیون فرهنگی می‌آیند؛ این یک آفت است.  در کمیسیون فرهنگی حتماً باید نمایندگان آشنا و علاقه‌مند به هنر حاضر باشند.



فقیه گفت: در زمینه حمایت از هنرمندان پیشکسوت هم به اندازه کافی گفته‌ایم و فکر می‌کنم تکرار آن دیگر فایده‌ای ندارد. خودِ من با 75 سال سن و حدود 50 سال سابقه فعالیت هنری هنوز درگیر مسائل معیشتی  هستم.حمایت‌ها در حد حرف هم نیست. قانونگذاران باید تغییر نگاه داشته باشند. تا زمانی که به هنرمندان نگاه درستی وجود نداشته باشد، اوضاع درست نخواهد شد.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر