صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

فتوای رهبر انقلاب درباره خورشیدگرفتگی امروز / کسوف جزئی هم نماز آیات دارد

فتوای رهبر انقلاب درباره نماز آیات در هنگام پدیده خورشیدگرفتگی منتشر شد.
کد خبر : 496840

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، امروز یکشنبه یکم تیرماه و 29 شوّال، پدیده خورشید گرفتگی اتفاق می‌افتد. این پدیده حدود ساعت 9 صبح آغاز می‌شود و تا ساعت 11 و 37 دقیقه در اغلب نقاط کشور ادامه خواهد داشت.


کسوف یا خورشیدگرفتگی هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره‌زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند. به همین مناسبت و با توجه به وجوب نماز آیات، به فتوای رهبر انقلاب در این باره که در کانال فقه و احکام رهبری منتشر شده، اشاره می‌‌شود.


یکی از سبب‌های وجوب نماز آیات، خورشید گرفتگی است، اگرچه جزئی باشد.


مکلف می‌تواند از زمان شروع گرفتگی خورشید، نماز آیات را بخواند و بنابر احتیاط واجب، باید به قدری تأخیر نیندازد که شروع به بازشدن کند و اگر از آن وقت تا قبل از باز شدن کامل به تأخیر انداخت، باید نماز را بدون نیت ادا و قضا بخواند.


نماز آیات چگونه خوانده می شود؟


نماز آیات دو رکعت است و هر رکعت پنج رکوع دارد و مى‌‏توان آن را دو گونه به جا آورد.


1- بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد، دوباره یک حمد و یک سوره تمام بخواند، باز به رکوع رود، تا پنج بار این کار را انجام دهد، بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوم را مانند رکعت اوّل به جا آورد و تشهد بخواند و سلام ‏دهد.


2- بعد از نیت و تکبیر و خواندن حمد، آیه‌‏های یک سوره را پنج قسمت کند و یک قسمت از آن را بخواند و به رکوع رود، بعد سر بردارد و قسمت دوم از همان سوره را (بدون حمد) بخواند و به رکوع رود و همين طور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید و بعد به رکوع رود و رکعت دوم را هم به همین صورت به جا آورد، مثلًا سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَدٌ» را به ترتیب زیر تقسیم کند: قبل از رکوع اوّل: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ احَدٌ» بگوید و به رکوع رود بعد بایستد و بگويد: «اللَّهُ الصَّمَدُ » باز به ركوع رود و سربردارد و بگويد: «لَمْ ‏يَلِدْ»، باز به رکوع رود و سر بردارد و بگوید: «وَ لَمْ‏ يُولَدْ» و به رکوع رود و سر بردارد و بگويد: «وَ لَمْ ‏يَكُنْ لَهُ كُفُوَاً احَدٌ»، بعد به رکوع رود و بعد از سر برداشتن دو سجده کند و رکعت دوم را نیز مانند رکعت اوّل به‏ جا آورد و در آخر تشهد بخواند و سلام گوید.


چند نکته درباره خواندن نماز آیات


1. خواندن نماز آیات به جماعت اشکال ندارد، بلکه مستحب است.


2. در تقسیم سوره، «بسم‌ الله الرحمن الرحیم» آیه به حساب نمی‌آید.


3. در تقسیم سوره، تقسیم یک آیه به دو بخش اشکال ندارد، برای مثال جمله «لم یلد» یک بخش و جمله «ولم یولد» بخش دیگر باشد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر