صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۶ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

«توسعه بیمارگونه» دستاورد اصلی مناطق آزاد و ویژه/ گسترش مناطق آزاد، مانع جدی بر سر راه جهش تولید

سبحانیان درباره نقش مناطق ازاد در اقتصاد کشور گفت: کارنامه مناطق آزاد نشانگر آن است که گسترش این مناطق، برخلاف منافع کشور بوده و پیش از هر اقدامی، ابتدا باید عملکرد آنها به صورت علمی و پژوهشی مورد آسیب‌شناسی قرار گیرد.
کد خبر : 496754

سید محمدهادی سبحانیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با انتقاد از عملکرد مناطق آزاد طی سال‌های اخیر گفت: گزارش‌های ارائه شده از سوی نهادهای امنیتی، پژوهشی و نظارتی حاکی از آن است که مناطق آزاد و ویژه نتوانسته‌اند به اهداف از پیش تعیین شده خود یعنی «رشد سرمایه‌گذاری خارجی» و «رونق تولید و صادرات» دست یابند.


 

سرپرست معاونت پژوهش‌های اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس، انگیزه اصلی افزایش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را سیاسی دانست و گفت: با تبدیل بخشی از کشور به منطقه آزاد که عموماً به منظور پاسخگویی به مطالبات ذی‌نفعان محلی صورت می‌گیرد، تسهیلات قانونی به این مناطق سرازیر شده که این امر در نهایت منجر به «رونق نمایشی» خواهد شد.



وی تصریح کرد: پرسش اصلی اینجاست که افزایش این مناطق، دقیقا چه نسبتی با سیاست‌های کلان توسعه‌ای کشور دارد؟


عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه بسیاری از مناطق آزاد و ویژه در کشور، فاقد زیرساخت‌های لازم هستند، اظهار داشت: در حال‌حاضر مناطق آزاد فعال در جهان، قابلیت‌های منحصر به فردی دارند؛ برای مثال نزدیک دریا هستند، مجهز به خطوط ارتباطی گسترده‌ بوده و مرزهای آنها با سرزمین اصلی قابل تشخیص است.


گسترش مناطق آزاد، مانع جدی بر سر راه جهش تولید


سرپرست معاونت پژوهش‌های اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن اشاره به عملکرد ضعیف مناطق آزاد طی سالهای اخیر اظهار داشت: کارنامه مناطق آزاد نشانگر آن است که گسترش این مناطق، برخلاف منافع کشور بوده و پیش از هر اقدامی، ابتدا باید عملکرد آنها به صورت علمی و پژوهشی مورد آسیب‌شناسی قرار گیرد.


وی در پایان با تأکید بر اهمیت جلوگیری از گسترش قارچ‌گونه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در کشور گفت: این مناطق عملا به منفذی برای قاچاق کالا، فرار مالیاتی و بی‌عدالتی مالیاتی در میان تولیدکنندگان تبدیل شده و به همین دلیل، اتخاذ هرگونه تصمیم در جهت توسعه این مناطق در شرایط فعلی به عنوان یک ضربه مهلک به تولید ملی محسوب می‌شود.  


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر