صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پاتوق نخبگان 28/ در بخش پایانی گفتگوی آنا با مخترع تجهیزات پزشکی مطرح شد؛

ساخت روبات دستیار جراح با قابلیت چرخش به 8 جهت/ بی‌مهری مسئولان به اختراعی که ضریب خطای انسانی در اتاق عمل را به صفر می‌رساند!

محمد نادری زاده‌ نخبه و مخترع دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تجهیزات پزشکی است که از مشکلات و روند کسب موفقیت‌های خود می‌گوید.
کد خبر : 496339

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان اغلب بر روی فعالیت‌های خدماتی مانند فروش، حمل‌ونقل، تاکسی‌های اینترنتی و غذا فعالیت می‌کنند. از همین رو نیاز است اکوسیستم استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان به سمت حوزه‌های کمتر مورد توجه بـا پتانسـیل بالا و اثـرات اجتماعی و اقتصادی و ملی بالا در شرایط کنونی هدایت شود.


باتوجه به چالش‌های متعدد کشور در عرصه‌هایی مانند کشاورزی، سبک زندگی شهرنشینی، مسائل اجتماعی، محیط‌زیست، آلودگی و انرژی، در این بین گروه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیانی شکل گرفته‌اند که به‌صورت غیرمستقیم اندیشه و خلاقیت را وارد چرخه‌های تولید تا بازار می‌کنند. خبرگزاری آنا در راستای معرفی و تجربه‌نگاری فناوری، با گروه‌های استارت‌آپی موفق در قالب «پاتوق نخبگان» همراه  شده و پای صحبت آنان نشسته است.


«پاتوق نخبگان» محفلی برای مخترعان و نخبگان است که در سلسله نشست‌هایی در راستای معرفی دستاوردها و چالش‌های استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در خبرگزاری آنا برگزار می‌شود. در ششمین نشست میزبان «محمد نادری‌زاده» دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی و کارآفرین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب مخترع و فعال در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هستیم. در ادامه مشروح قسمت پایانی این گفتگو را می‌خوانید.




بیشتر بخوانید:


برای یک طرح 21 بار به صنایع و معادن مراجعه کردم


چرخه حمایت دولت از تولیدکنندگان فرسایشی است


دارایی می‌گوید اصلاً نمی‌خواهم در این کشور تولید صورت گیرد!





آنا: لطفاً خودتان را معرفی کنید.


نادری‌زاده : من محمد نادری‌زاده متولد ۱۳۶۶ هستم، کارشناسی اتاق عمل، کارشناسی ارشد ارگونومی و الآن هم دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی و کارآفرین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب هستم.


۱۰ ثبت اختراع دارم که سه مورد از آن‌ها در ثبت بین‌المللی اختراعات آمریکا تصویب شده و دو مورد نیز در جشنواره بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده است. من ابتدا مخترع سطح سه بنیاد شدم، سپس سطح دو بنیاد را کسب کردم و سال قبل هم مخترع سطح یک بنیاد ملی نخبگان شدم.


در سال ۹۴ کارآفرین برترین کشور شدم. پنج سال پیاپی در سال‌های ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۹۶ به‌عنوان کارآفرین برتر استان فارس انتخاب شدم و در سال ۹۴ هم در صنعت کشور اول شدیم.


شرکت ما در شهرک صنعتی جهرم واقع شده، در حوزه تولید تجهیزات پزشکی فعال بود که ۶۰ پرسنل داشت، ولی متأسفانه آبان ماه سال گذشته هر ۶۰ نفر را تعدیل نیرو کردم. ما چهار خط تولید راه انداختیم که یکی از محصولات تولیدی «ترولی پانسمان شستشوی اتوماتیک» بود.


آنا: در خصوص ساخت چراغ سقفی جراحی با نورLED  توضیح دهید.


نادری‌زاده: اکنون نیز چراغ‌های LED در بیمارستان‌ها وجود دارد و استفاده می‌شود. در بیمارستان‌ها 120 چراغ LED  کنارهم‌ گذاشته می‌شود که نور را فوکوس کند و از آن استفاده می‌کنند.  اما  ما با استفاده از تعداد کمی چراغ LED و چند لنز نور را متمرکز کردیم.


نوآوری ما در کمتر استفاده کردن از این چراغ‌ها است که منجر به کاهش هزینه‌ها و  کاهش تولید گرمای ناشی از این چراغ‌ها است. در واقع تکنولوژی است که با عدسی کار می‌کند. یکی دیگر از قابلیت‌های این اختراع، وجود دوربینی است که جراح بتواند محیط جراحی در بیمارستان را برای دانشجو توضیح دهد.


دانشجویان سال اول جراحی، دستیار، دانشجوی اتاق عمل سال دوم، دانشجوی پرستاری، رزیدنت و... عمل جراحی را نمی‌بیند که بخواهد یاد بگیرد. از همین رو وجود این دوربین در این دستگاه نیاز بود. این دوربین قابلیت زوم شدن نیز دارد که  جراح بتواند محیط جراحی را به‌صورت لایوسرجری در بیمارستان برای دانشجو توضیح دهد. با استفاده از این قابلیت حتی نیاز به حضور دانشجو در اتاق عمل نیست. هر چند اکنون نیز دانشجویان در اتاق عمل چیزی نمی‌بینند. 


با استفاده از این دستگاه و دوربین آن دانشجو  می‌توانند تمام فرآیند عمل جراحی را با دقت ببینند و حتی مربی دانشجو نیز فرآیند عمل را توضیح دهد، اما در اتاق عمل امکان توضیح فرآیند جراحی برای دانشجو وجود ندارد زیرا سروصدا می‌شود، بنابراین دانشجو فقط نگاه می‌کند و بیرون می‌آید.


آنا: هزینه ساخت این دستگاه چقدر است؟


نادری‌زاده: حدودا قیمت چراغ LED  بین 200 الی 300 میلیون تومان است. ما این دستگاه را با استفاده روی چراغ قدیمی برای بیمارستان 10 میلیون تومان ساختیم، البته این هزینه بدون دوربین است. با احتساب هزینه دوربین نزدیک 20 میلیون تومان می‌شد. 


آنا: روبات‌های کشش دهنده پای بیمار را معرفی کنید.


نادری‌زاده: در اتاق عمل زمانی که استخوان بیمار را می‌شکنند، استخوان شکسته روی هم قرار می‌گیرد که در اتاق عمل این استخوان باید در راستای هم قرار گیرد تا جراح بتواند پلاتین بگذارد. در اتاق عمل برای انجام این کار وزنه‌ای آویزان می‌کنند که ماهیچه شل شود تا پرسنل اتاق عمل بتواند استخوان را بکشد. اکنون در ایران و تمام زمانی که استخوان بیمار می‌شکند، پرسنل اتاق عمل خودشان  و با نیروی دستشان می‌کشند که این دو استخوان در راستای هم قرار بگیرد، تا جراح بتواند پلاتین بگذارد و با پیچ فیکسش کند.



نادری زاده: تمام وسایلی که درست کردم بر اساس مشکلاتی بوده که با آنها درگیر بودم، در بخش‌های بیمارستانی دیدم و به دنبال  راه‌حلی برای آن بودم. 



این در حالی است که نزدیک 80 درصد پرسنل اتاق عمل مشکلات کمردرد و دیسک کمر دارند؛ برخی از بیماران چاق و سنگین وزن هستند و آن پرسنل نمی‌تواند عضله را بکشد تا دو استخوان شکسته در یک راستا قرار بگیرد. از همین رو جراح مجبور می‌شود یک استخوان بیمار را کوتاه کند که بتوانند حداقل راستای استخوان را حفظ کنند تا مریض بتواند راه برود، اما بیمار لنگان لنگان راه می‌رود چون پای مریض بلند و کوتاه می‌شود. مریض لنگان لنگان راه می‌رود چون یک وسیله‌ای نبوده که این کار را انجام دهد،  استخوانش را کوتاه کردند.


من برای جلوگیری از کوتاهی پای بیمار و کمک به کارکنان اتاق عمل، روباتی طراحی کردم که قابلیت چرخش در هشت جهت دارد، این روبات دارای مانیتور نیز هست و  جراح می‌بیند و به طور مثال از روبات بخواهد دو میلیمتر بکشد، دو میلیمتر می‌کشد می‌ایستد.


در اتاق عمل نیروی انسانی ممکن است خسته شود، و دستش را شل کند، جراح هم متوجه نشود، بعد از جراحی متوجه شوند که استخوان لبه پیدا کرده است، دوباره به عناوین مختلف مثل اینکه به مریض بگویند لخته درون پا جمع شده، خونمردگی شده و... مریض را به اتاق عمل بیاورند زیرا می‌خواهند استخوانش را اصلاح کنند. اما روبات نیروی انسانی نیست که خسته شود و این قبیل از مشکلات رخ دهد. 


تمام وسایلی که درست کردم بر اساس مشکلاتی بوده که با آنها درگیر بودم، در بخش‌های بیمارستانی دیدم و به دنبال  راه‌حلی برای آن بودم. 


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر