دلایل علمی اهدای خون در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، هیچکس نمیداند چه موقع وقوع فاجعه رخ خواهد داد. اما هر فاجعه قربانیانی دارد و بسیاری ازآنها به خون احتیاج دارند. پس با خون رساندن به آنها میتوانیم از بروز حوادث بعدی جلوگیری کنیم. اما تصور نکنید با اهدای خون فقط به همنوع خود سود میرسانید. اهدای خون فواید بسیاری برای فرد اهدا کننده دارد که سالهاست برای محققان اثبات شده است. به طور مثال اهدای خون سبب جلوگیری از بروز خطر هموکروماتوز شود. هموکروماتوز نوعی عارضه سلامتی است که به علت جذب بیش از حد آهن توسط بدن ایجاد میشود. اهدای منظم میتواند در کاهش مقدار اضافی آهن خون کمک کند و به این ترتیب از بروز این عارضه در افراد جلوگیری کند. همچنین اهدای خون در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و کبدی ناشی از میزان زیاد آهن در بدن مفید است.
با اهدای خون مستمر در بازههای زمانی استاندارد میتوانید علاوه بر به دست آوردن سلامتی از ابتلا به بیماریهایی چون سرطان کبد و پانکراس ایمن بمانید. همچنین اهدای خون در بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش وزن بسیار موثر است.
دلایل نیاز برای انتقال خون متفاوت بوده، اما نیاز به خون و فرآوردههای خون به صورت مداوم وجود داشته و به طور مرتب هم در حال افزایش است، همانطور که کشورهای در حال توسعه امکانات تشخیصی و درمانی خود را در مورد درمان بیماریهای گوناگون، مانند انواع سرطانها گسترش می دهند، بیشتر به تزریق خون احتیاج پیدا میکنند و این نیاز هم به طور مستمر افزایش مییابد. همین طور پیشرفتهای فناوری در کشورهای صنعتی و پیشرفته باعث میگردد که اقدامات درمانی جدید ابداع شده، به تبع آن نیاز به خون و فرآوردههای خون بیشتر شود.
در حال حاضر، با وجود پیشرفتهای چشمگیر در زمینه علم پزشکی هنوز هیچ گونه جایگزین مصنوعی برای خون ساخته نشده است و فقط خونی که توسط انسانهای نیکوکار اهدا میشود، میتواند جان انسانهای دیگر را از مرگ نجات بخشد. عدم وجود جایگزین مناسب برای خون، محدود بودن مدت زمان نگهداری خون و فرآوردههای خونی و همیشگی بودن نیاز به خون و فرآوردههای خون سبب شده تا اهدای خون از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار شود.
معمولا به دنبال بروز خونریزی، دستگاه خون ساز فعال شده و شروع به جایگزین کردن خون از دست رفته میکند، اما در مواردی که خونریزی خیلی شدید باشد یا در برخی بیماریهایی که دستگاه خون ساز بدن را درگیر میکنند، سیستم خونسازی قادر به جایگزینی خون از دست رفته نیست، در چنین شرایطی، تنها اهدای خون توسط یک داوطلب سالم و تزریق خون او میتواند در لحظات مرگ و زندگی، نجات بخش یک انسان نیازمند باشد.
اکثرا انتقال خون درموارد ذیل صورت می پذیرد :
*در بانوان به منظور مداوای خونریزی حاصل از بارداری .
*کودکان مبتلا به کم خونی شدید.
*آسیب دیدگان ناشی از حادثه .
*بیماران سرطانی وبیماران تحت عمل جراحی .
هرساله حدود 500000 نفر از بانوان ، در سراسر جهان به دلیل عوارض مربوط به بارداری از بین می روند. حدود 25 درصد از این موارد به نوعی در ارتباط با از دست دادن خــون می باشد. اگر خون کافی در دسترس بود بسیاری از این جان ها نجــات می یافت .
انتهای پیام/
انتهای پیام/