صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۴۵ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹

در خانه بستنی میوه ای درست کنید

بستنی یکی از تنقلات مورد علاقه هر کودکی است مخصوصا در فصل تابستان و گرما. به جای خرید بستنی یخ‌های آماده می‌توانید به راحتی در خانه بستنی‌های یخی خوشمزه و رنگارنگ با طعم‌های متفاوت تهیه کنید و از کودکانتان پذیرایی کنید.
کد خبر : 495049

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بستنی یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌ها در تابستان است. در فصلی که انواع میوه‌ها به وفور یافت می‌شوند، می‌توان بستنی‌های متنوعی تهیه کرد؛ مثلا می‌توانید هلو (یک عدد متوسط) را با موز (یک عدد متوسط)، مقداری کشمش، آب و عسل (1 قاشق غذاخوری) مخلوط کنید و در قالب‌های بستنی بریزید و بعد از گرفتن مایه، آن را میل کنید.


بستنی پاستیلی


پاستیل‌هایتان را درون قالب بستنی بریزید و روی آن را با آبمیوه پر کنید.


اجازه دهید آن‌ها چند ساعت درون فریزر بمانند. برای اینکه بتوانید بستنی‌ها را به راحتی از قالب خارج کنید قالب را چند لحظه درون آب جوش قرار دهید.


بستنی هندونه و کیوی



  • هندوانه خرد شده: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

  • کیوی: ۴ عدد خرد شده

  • آب لیموترش: نصف یک عدد


طرز تهیه
هندوانه خرد شده و آب لیموترش را در میکسر و غذاساز بریزید و میکس کنید. در قالب بستنی یخی (۷ قالب برای این مقدار مواد بستنی کافی است) مخلوط هندوانه و آب لیموترش را به اندازه کافی بریزید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. در این فاصله کیوی را هم در میکسر پوره کنید و روی مواد هندوانه که یخ زده بریزید. دوباره بستنی یخی را به مدت ۵ ساعت در فریزر بگذارید تا بستنی آماده شود. برای جدا کردن همه‌ی انواع بستنی یخی از قالب آن را به مدت ۵ ثانیه یا کمی بیشتر در آب گرم نگه دارید تا جدا شود.



بستنی نارگیل و تمشک


مواد لازم:



  • ۱/۲ فنجان شیر نارگیل میکس شده

  • ۱/۲ فنجان شیر بادام میکس شده

  • ۳/۴ فنجان تمشک

  • ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا (تخم شربتی)

  • ۱ قاشق غذاخوری نارگیل خرد شده

  • ۸ قطره مایع استویا (یا شکر / عسل)


طرز تهیه:


همه مواد را در کاسه‌ای بزرگ خوب باهم مخلوط کنید. سپس ۴ ساعت در یخچال قرار‌دهید. مواد را در قالب‌های بستنی بریزید و یک شب در فریزر قرار دهید.


توجه: وقتی مواد کمی خودشان را گرفتند، چوب بستنی ها را داخل قالب بگذارید.


بستنی موز شکلاتی


مواد لازم:



  • ۱ عدد موز متوسط و رسیده

  • ۲۲۰ گرم شکلات نیمه شیرین

  • ۱ قاشق چایخوری روغن کانولا

  • دانه‌های رنگی خوراکی برای تزیین کیک و شیرینی

  • ۴ عدد چوب بستنی


طرز تهیه:


موز را از وسط نصف کنید، هر نیم آن را نیز عمودی به دو قسمت تقسیم کنید. چوب بستنی‌ها را در هرکدام از موزها فرو کنید. موزها را روی کاغذ شیرینی پزی بپیچید و آنها را در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند.


موزها را در شکلات مایع بغلتانید و قبل از اینکه شکلات سفت شود، دانه های خوراکی رنگی را روی آن بریزید.


موز را روی کاغذ شیرینی پزی قرار دهید و داخل فریزر بگذارید تا منجمد و آماده میل کردن شود.



بستنی یخی توت فرنگی


مواد لازم



  • توت فرنگی: ۵۰۰ گرم

  • شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

  • نعنا: ۲ شاخه

  • آب: ¾ لیوان فرانسوی دسته‌دار


طرز تهیه
ابتدا توت فرنگی‌های شسته شده را در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. در این فاصله آب، شکر و نعنا را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا شربت غلیظ شود و قوام بپیدا کند. شربت را از صافی رد کنید. حالا توت فرنگی‌های یخ زده را به همراه شربت در میکسر بریزید و پوره کنید. مایه بستنی یخی به دست آماده را در قالب بستنی یخی بریزید و به مدت ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا یک بستنی آلاسکای خوشمزه و خوشرنگ تحویل بگیرید.



بستنی یخی چوبی انبه و هلو
مواد لازم



  • هلو: ۳۰۰ گرم

  • انبه: ۳۰۰ گرم

  • عسل: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار


طرز تهیه
هلو و انبه را خرد کنید و به همراه عسل در میکسر یا غذاساز پوره کنید. مایه بستنی به دست آمده را در قالب بستنی یخی بریزید و در هر کدام یک چوب بستنی هم بگذارید. قالب‌های بستنی را در فریزر بگذارید و چند ساعت صبر کنید تا بستنی یخی ببندد.



بستنی یخی آناناس، توت فرنگی و پرتقال
مواد لازم



  • توت فرنگی: ۲۰ عدد

  • آب آناناس: ۴ قاشق غذاخوری

  • آب پرتقال: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)


طرز تهیه
همه مواد را در میکسر بریزید و مخلوط کنید. مایه به دست آمده را در قالب بستنی یخی بریزید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند.


بستنی یخی توت فرنگی خامه‌ای
مواد لازم



  • توت فرنگی: ۳۰۰ گرم

  • ماست یونانی: ۱ و ½ لیوان فرانسوی بسته‌دار

  • خامه صبحانه: ۱۵۰ گرم

  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری

  • آب: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار


طرز تهیه
توت فرنگی‌های شسته شده را خرد کنید و در میکسر یا غذاساز پوره کنید. در اواسط کار ¼ لیوان آب و ۱ قاشق غذاخوری شکر به توت فرنگی‌ها اضافه کنید و یکدست پوره کنید. خامه و ماست را با هم ترکیب کنید و با چنگال خوب بزنید تا یکدست شود. در هر قالب بستنی یخی نصف از مایه پوره و نصف دیگر را مخلوط ماست و خامه بریزید. قالب بستنی یخی را به مدت ۳ ساعت در فریزر بگذارید تا بستنی خودش را بگیرد.



بستنی انبه، کیوی، شاتوت


مواد لازم:



  • ۹ قاشق غذاخوری آب

  • ۲ قاشق غذاخوری شکر

  • ۱۵۰ گرم کیوی، پوست کنده

  • ۱۵۰ گرم انبه، پوست کنده

  • ۱۵۰ گرم تمشک تازه


طرز تهیه:


شربتی از آب و شکر درست کنید و آن را در یک قابلمه کوچک روی شعله حرارت دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس آن را ۴ تا ۵ دقیقه روی شعله متوسط حرارت دهید. در آخر صبر کنید تا شربت کاملا خنک شود.


هر‌کدام از میوه‌‌ها را جداگانه در مخلوط‌کن، پوره کنید و در یک کاسه کوچک بریزید.


شربت‌ِ شکر که در مرحله اول درست کرده‌‌ بودید را بین سه کاسه میوه تقسیم کنید و با پوره میو‌ه‌ها مخلوط کنید.


پوره کیوی را در لیوان یکبار‌ مصرف بریزید و ۱ ساعت در فریزر قرار‌ دهید تا منجمد شود.


پوره انبه را به لیوان حاوی کیوی منجمد شده، اضافه کنید و آنرا ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید. چوب بستنی را داخل لیوان کرده و ۲ ساعت دیگر آن را در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد. در آخر پوره تمشک را به لیوان اضافه کنید و بگذارید یک شبانه روز در فریزر بماند.



نکات مهم


1. میوه‌هایی را که برای تهیه بستنی یخی استفاده می‌کنید باید باکیفیت باشند. حتی می‌توانید میوه غیر فصل را خرد کنید و در فریزر نگه دارید و در زمان مناسب در بستنی یخی به کار برید.


2. حین تهیه بستنی یخی کیوی، حواستان باشد دانه‌های سیاه این میوه خرد نشوند زیرا در این صورت طعم تلخی به بستنی خواهند داد بنابراین یا آن‌ها را ریز خرد کنید یا به صورت پوره (البته نه به صورت کاملا یکنواخت) درآورید.


3. قالبی که برای تهیه بستنی استفاده می‌شود، از مهم‌ترین نکته‌ها در تهیه این خوراکی است و اگر از مارک‌های معتبر لوازم آشپزی باشد، وقتی بستنی خود را می‌گیرد به راحتی از آن جدا خواهد شد. دیگر اینکه باید دسته بلندی داشته باشد که به صورت عمقی داخل بستنی فرو برود زیرا بستنی به خوبی به قالب‌هایی که دسته‌های کوتاهی دارند نمی‌چسبد و محکم نمی‌شود.


4. حتما قالب‌های بستنی پرشده در طبقه اول فریزر که سردترین جای آن است، قرار دهید تا به سرعت خود را بگیرد.


5. هرگز قالب‌های پر شده را در کنار بسته‌بندی مواد غذایی گوشتی و به خصوص ماهی قرار ندهید زیرا در این صورت بوی آن‌ها را می‌گیرد. افرادی که دسر خورهای قهاری هستند، همیشه طبقه‌ای از فریزر خود را به دسر و مواد اولیه آن اختصاص می‌دهند و کاملا آن را تمیز نگه می‌دارند.


6. می‌توانید به جای آب، از شیر و ماست شیرین برای تهیه بستنی‌ها استفاده کنید. این کار کمک خواهد کرد افرادی که تمایلی به خوردن لبنیات (به خصوص شیر) به صورت عادی ندارند، سهمشان از این ماده غذایی را به صورت بستنی دریافت کنند.


7. برای آنکه بستنی شکل زیبایی بگیرد، می‌توانید پوره میوه‌هایی را که رنگ‌های مختلفی دارند مثلا کیوی و آناناس، یکی در میان در قالب بریزید.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر