صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۲ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

همه چیز درباره اینترنت اشیا/ لوازم منزل چگونه آنلاین خواهد شد؟

فناوری‌های اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی سبک زندگی مردم در نقاط مختلف دنیا را تغییر داده و ابزارهای دیجیتال را بیش از گذشته به انسان‌ها نزدیک کرده است.
کد خبر : 494580

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در آینده‌ای بسیار نزدیک، لوازم خانگی و دستگاه‌هایی که به طور روزمره با آنها سر و کار داریم مانند ماشین لباسشویی، چراغ، بلندگو، تلویزیون، جارو برقی و دوربین و... به طور هوشمند عمل خواهند کرد و حتی از راه دور قابل کنترل هستند. به لطف فناوری‌هایی همچون اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی می‌توان خانه‌ها را دیجیتالی و لوازم خانگی را هوشمندتر کرد. در ادامه به برخی از فناوری‌هایی که اکنون در دسترس هستند اشاره خواهیم کرد.


ترویج فرهنگ استفاده از اینترنت در طی دهه‌ی گذشته جوامع را برای به کارگیری این فناوری آماده ساخته و قابل پیش‌بینی است که اقتصاد سال‌های آتی با دیجیتالی شدن سیستم‌ها، روندی رو به رشد داشته باشد و هوشمندسازی در همه چیز همچون خانه هوشمند، شهر هوشمند، لوازم هوشمند، خرده فروشی هوشمند و غیره در دسترس باشد. از سوی دیگر تقاضا برای عرضه لوازم خانگی هوشمند به دلیل پیشرفت‌های بی‌شمار فناوری و رایج شدن آن‌ها در زندگی روزمره، رو به افزایش است. براساس تحقیقات گروه Sandler، پیش‌بینی می‌شود بازار جهانی لوازم خانگی هوشمند با نرخ رشد مرکب سالانه  23/48 درصدی، دهه‌ی جدید میلادی را آغاز کند.


اینترنت اشیا


IoT  یکی از زمینه‌های اصلی پیاده‌سازی پروژه‌های تحول دیجیتال در صنعت لوازم الکترونیکی مصرفی و لوازم خانگی است. با افزودن و تعبیه دستگاه‌ها و هوشمندسازی برای سنجش، اتصال و انتقال اطلاعات، داده‌های بسیار با ارزشی برای تعامل، جمع آوری و آنالیز فراهم می‌شود که طبق فرایندهای اتوماسیون  قابل استفاده است.


هوش مصنوعی


امروزه، در درجه اول به دلیل پیشرفت در هوش مصنوعی، فناوری به حدی تکامل یافته که امکان طراحی همکاری معنادار بین انسان‌ها و ماشین‌ها وجود دارد. علاوه بر این، دستیاران دیجیتال، که به آنها دستیاران مجازی نیز می‌گویند، براساس هوش مصنوعی کار می‌کنند و می‌توانند کارهایی مانند جستجوی اینترنت، برقراری تماس و اتصال به سایر دستگاه‌ها را برای ما انجام دهند.


این دستیارهای هوشمند می‌توانند در تلفن‌های همراه یا در رایانه‌ها تعبیه شده باشند یا اینکه به عنوان دستگاهی مستقل مورد استفاده قرار گیرند. به‌کارگیری دستیارهای صوتی، روشی عالی برای تقویت و اتوماسیون کار با لوازم خانگی است.



ماشین لباسشویی هوشمند


ماشین لباسشویی‌ها با استفاده از تکنیک‌های هوش مصنوعی می‌توانند قدرت شستشو و میزان مواد شوینده را که طبق وزن بار و نوع پارچه مشخص می‌شود، به طور مستقل تنظیم کنند. همچنین می‌توانند به طور خودکار در صورت وجود نداشتن مواد شوینده، پیام هشدار مخابره کند. با اتخاذ چنین فناوری‌هایی، کاربران می‌توانند ضمن افزایش قدرت نظافت و صرفه جویی در مصرف انرژی، تقریباً 30 درصد از مصرف شوینده و انرژی را کاهش دهند.


سناریوی دیگری که در آن می‌توان از یادگیری عمیق و قابلیت همکاری دستگاه‌های هوشمند استفاده کرد، آموزش برنامه روزانه کاربر به برنامه‌های هوشمندسازی است.به عنوان مثال، وقتی کاربر تمرین بدنسازی را در تقویم خود مشخص کند، ماشین لباسشویی هوشمند هنگام بازگشت او می‌داند باید لباس ورزشی وی را مهیا ساخته باشد. جدای از این، با استفاده از سیستم منطق فازی، دستگاه می‌تواند اطمینان حاصل کند که با فشار دادن دکمه شروع، حسگرهای هوشمند به طور خودکار بار لباسشویی و سطح آب را تشخیص می‌دهند.



روبات جارو برقی


روبات جاروبرقی که معمولا به آن روبووک(roboVac) گفته می‌شود، جاروبرقی روباتیک هوشمندی است که قابل برنامه‌ریزی است و بُرس‌های مختلفی به آن نصب می‌شود. مزیت استفاده از جاروبرقی روباتیک این است که می‌توانند به تنهایی و بدون نیاز به حضور کاربر منزل را تمیز کنند. جاروبرقی روباتیک همچنان نسبتا گران هستند و سرعت‌شان چندان بالا نیست اما پژوهشگران در حال کار کردن روی این ویژگی‌ها هستند. از سال 2016 بیست درصد از فروش جاروبرقی‌های جهان ازنوع روبووک بوده است.


قابلیت برنامه‌ریزی این جاروبرقی‌ها کاربران را قادر می‌سازد تا بدون نیاز به فعالسازی روزانه و فقط با تنظیم جدول زمانی، منازل‌شان تمیز شود و جاروبرقی هر روز به طور خودکار در ساعات معین به تمیز کردن منزل بپردازد. در بعضی از مدل‌های جدیدتر، کنترل دستگاه با استفاده از یک برنامه از طریق اتصال WiFi در تلفن هوشمند یا دستیارهای مجازی مانند آمازون، الکسا و دستیار گوگل مقدور شده است.



یخچال و فریزر هوشمند


خرابی‌ یخچال‌ها از جمله موضوعاتی است که در مراحل اولیه قابل پیشگیری است اما معمولا تا هنگام بروز اختلال عملکرد، کسی پی به آن نمی‌برد. با استفاده از فناوری هوش مصنوعی راه‌حلی کارآمد قابل توسعه است که به راحتی از طریق اتصال با برنامه تلفن همراه می‌توان کلیه فعالیت‌ها را ردیابی کرد. همچنین، می‌توان با نظارت بر الگوهای مصرف انرژی و استفاده از دستگاه، عیب‌یابی و تشخیص دوره‌ای را انجام داد.


با استفاده از الگوریتم یادگیری عمیق، می‌توانیم از راه دور مواد غذایی موجود در یخچال را کنترل و تشخیص دهیم. کل اطلاعات درون یخچال را نیز می‌توان به طور خودکار در لیستی مجازی ذخیره کرد تا کاربر بتواند از هر مکانی نسبت به موجودی یخچال خود کسب اطلاع کند.


 علاوه بر این، انتظار می‌رود طی فرایند هوشمندسازی با استفاده از دستیار هوش مصنوعی هر کدام از اقلام در یخچال را بتوان انتخاب کرد و دستورالعمل‌های مربوطه را که می‌توان با آن غذا سرو کرد، مشاهده نمود. کاربران همچنین می‌توانند دمای داخل یخچال و فریزر را کنترل کنند. خانه هوشمند، در مفهوم کلی کلمه، باید تمام وسایل را به یکدیگر وصل کرده باشد بنابراین، هنگامی که کاربری دستور پخت مشخصی را براساس اقلام درون یخچال هوشمند خود انتخاب می‌کند، به لطف دستیار هوش مصنوعی، این موضوع با اجاق گاز هوشمند در میان گذاشته می‌شود و دستگاه روند پیش گرمایش را آغاز می‌کند.



بلندگوهای هوشمند


بلندگوهای هوشمند از جمله جدیدترین وسایلی هستند که از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. از نظر فنی، هر بلندگو که قادر به انجام هر کاری غیر از صرفا پخش صدا باشد، می‌تواند به عنوان بلندگو هوشمند قلمداد شود. بلندگوهای بی‌سیم مانند Amazon Echo یا Google Home دارای نرم افزار تشخیص صدا، بلوتوث،NFC  و بلندگوی تلفنی هستند.


این قابلیت‌ها را می‌توان با برنامه‌های تلفن همراه کنترل کرد. بلندگوهای هوشمند را می‌توان برای سفارشی سازی دستورات صوتی مورد استفاده قرار داد تا برای انجام کارهای مختلفی از جمله ایجاد لیست پخش موسیقی، اعلان یادآوری‌ها، تهیه لیست مواد غذایی و حتی جستجوی وب کنترل کرد.



تلویزیون‌های هوشمند


بسیاری از ما با تلویزیون‌های هوشمند که دارای Wi-Fi فعال هستند آشنا هستیم. همچنین استیک‌‌های استریم(دستگاه‌هایی که به تلویزیون وصل می‌شوند، محتوای درون تلفن هوشمند را به صورت بی‌سیم در آن پخش می‌کنند) نیز برای ارتباط بین موبایل و تلویزیون وجود دارد. امروزه تلویزیون‌های دارای هوش مصنوعی محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند، زیرا دارای ویژگی‌های جدیدی مانند فرمان صوتی هستند که می‌توانند محتوای دستورات را با استفاده از پردازش زبان طبیعی (NLP) درک کنند. این الگوریتم‌هایNLP  قبل از ارائه نتیجه جستجو در درک هدف مورد پرس‌وجو کمک می‌کنند. همچنین از دستیار موبایل نیز پشتیبانی می‌کنند، که باعث می‌شود با شناخت بهتر نسبت به آنچه کاربر مورد علاقه‌اش است، خروجی بهتری مطابق میل او ارائه شود.



سیستم قفل درب و دوربین هوشمند


با استفاده از دستیار از راه دور و اتصالات با گوشی هوشمند، می‌توانیم قفل بودن درها را بررسی کنیم و بر این اساس لیستی از خانواده یا دوستان خیلی صمیمی را برای باز شدن در مشخص کنیم. همچنین وقتی شخصی با استفاده از کلید یا تلفن همراه خود در را باز ‌کرد مطلع خواهیم شد. ضمنا تمام کارکردهای قفل درب بر اساس فناوری‌های رمزگذاری موبایل باید انجام شود تا سهولت استفاده باعث کاهش ایمنی و امنیت خانه نشود.


دوربین‌های هوشمند مهمترین عامل امنیت خانه هستند زیرا بر فعالیت‌های لحظه‌به‌لحظه‌ی خانه و محیط اطراف نظارت دارند. با عملکرد پیشرفته دوربین‌های هوشمند، می‌توانیم به صورت زنده جریان مناطق آسیب‌پذیر خانه را به طور 24 ساعته ضبط کنیم. همچنین، ویژگی تشخیص حرکت دوربین‌های هوشمند، بر اساس حضور یا عدم حضور ساکنان در خانه، هرگونه حرکتی غیرمترقبه را تشخیص داده و به صاحب خانه اطلاع می‌دهد. 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر