صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۹ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
گزارش آنا از شیوع مجدد کرونا در 10 استان کشور؛

کووید - 19 و آغاز عصر جدید؛ کمربندها را محکم ببندیم

پس از ماه‌ها یکه‌تازی کرونا در کشور آمار شیوع مبتلایان به این ویروس کمتر شده بود؛ اما به‌تازگی شاهد افزایش میزان مبتلایان هستیم که عوامل مختلفی در تحقق این موضوع دخیل بوده است.
کد خبر : 493835

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با شیوع ویروس کرونا در دنیا از جمله ایران، مسئولان و مردم به‌صورت یکپارچه درصدد شکست این ویروس منحوس برآمدند.


از همان ابتدا که کووید ـ 19 میهمان خانه‌های مردم شد، موجی از وحشت و نگرانی دنیا را فراگرفت، به‌خصوص که همه‌روزه میزان مبتلایان به این بیماری افزایش پیدا می‌کرد.


در ایران نیز دولت با تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا سعی کرد کنترل اوضاع را در دست بگیرد و مردم را از نگرانی بیرون بیاورد.


مردم که برای سفرهای نوروزی برنامه‌ریزی کرده بودند به یکباره با این مشکل مواجه شدند و تمام برنامه‌ریزی‌شان به هم ریخت و افزایش روزانه مبتلایان مزید بر علت شد تا ستاد مقابله با کرونا با صراحت از مردم بخواهد به سفرهای نوروزی نروند. با رعایت درصد بالایی از مردم و اجرای دستورالعمل‌های مختلف ستاد کرونا تا حدودی مهار شده بود تا اینکه بر اساس تصمیمات جدید بازگشایی‌ها هم به مرور انجام شد.


در میانه خرداد 99 اما، با توجه به بازگشایی‌ها و تعطیلات پی در پی و اوج‌گیری مسافرت‌ها تعداد مبتلایان جدید کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته (آمار ارائه‌شده ستاد در 15 خرداد) به عدد ۳ هزار و ۵۷۴ نفر رسید -که از آغاز انتشار بیماری کرونا در کشور بیشترین رکورد محسوب می‌شود - و گمان بروز موج دوم بیماری را تقویت کرد.


تولید کیت تشخیص ایرانی


پس از شیوع کرونا در ایران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با انتشار فراخوانی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید کیت تشخیص بیماری کرونا دعوت به همکاری کرد.


در نتیجه پنج شرکت از 50 شرکت داوطلب انتخاب شدند و محصول آن‌ها برای ارزیابی به انستیتو پاستور ایران معرفی و سپس با ارائه مجوز به این شرکت‌ها قرارداد تولید کیت با آن‌ها منعقد شد.


اسفند 1398 اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع نخستین نمونه از کیت ایرانی تشخیص کرونا را تولید کرد و اواسط فروردین 1399 از خط تولید انبوه این کیت در ستاد کل نیروهای مسلح رونمایی شد.


پایان اسفند 1398 نیز کیت تشخیص کرونا توسط یک شرکت دانش‌بنیان داخلی تولید و روانه بازار شد که طی دو ساعت بیماری فرد مبتلا به کرونا را تشخیص می‌دهد.


روز چهارشنبه 13 فروردین 99 علیرضا بیگلری رئیس انستیتوپاستور ایران از خودکفا شدن ایران در تولید کیت تشخیص کرونا و امکان صادرات آن خبر داد.


تا اردیبهشت 1399 سه نوع کیت تشخیصی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی تولید شده که نوع نخست براساس اخذ نمونه از بزاق دهان و بر پایه تکنولوژی پی‌سی‌آر (pcr) کار می‌کند؛ِ دسته دوم از نوع سرولوژی و براساس آزمایش خون است و نوع سوم کیت‌های تشخیص سریع (Rapid Test) و از نوع ساده است.


ابراز نگرانی از تاخت و تاز دوباره کووید ـ 19 در 10 استان کشور


با وجود هشدار مقامات کشور از مردم مبنی بر پرهیز از سفرهای غیرضروری، طی چهار روز گذشته میزان سفرها افزایش پیدا کرده است.


ماجرا از آنجا آغاز شد که ستاد ملی مقابله با کرونا دستور بازگشایی اصناف را اعلام کرد و این موضوع برخی مردم را گمان بر آن داشت که کشور به حالت عادی بازگشته و دیگر از کرونا خبری نخواهد بود و همین موضوع موجب شد تا آنان بدون ترس حتی با وسایل حمل و نقل عمومی (بعضاً بدون ماسک) استفاده کنند.


طی ماه‌ها و هفته‌های گذشته مردم اخبار امیدوارکننده‌ای از کاهش میزان ابتلایان به کووید ـ 19 دریافت کردند و همین امر موجب شد برخی از مردم مانند سابق این ویروس را جدی نگیرند و البته این موضوع هشدار مقامات بهداشتی را در پی داشت.


وزیر بهداشت بارها و بارها از مردم خواسته که مبادا تصور کنند کرونا از کشور رخت بربسته و دوباره سر بر نخواهد آورد و حتی ممکن است موج دوم در راه باشد.


حال با جمع‌بندی هشدارهای مسئولان و فعالیت مردم به این نتیجه می‌رسیم که طبق ظواهر امر تاخت و تاز کرونا دوباره آغاز شده و بررسی‌ها حاکی از آغاز موج دوم شیوع کرونا در کشور می‌دهد.


افزایش آمار روزانه مبتلایان، افزایش سفرها به‌خصوص به استان‌های شمالی کشور، تجمع مردم در مکان‌های عمومی و ... همه حاکی از بازگشت کشور به پیک کرونا می‌دهد.


هفته‌های اخیر شاهد افزایش ‌مبتلایان در 10 استان کشور بوده‌ایم و این زنگ خطری برای مردم محسوب می‌شود.


استان‌های آذربایجان‌شرقی، لرستان، کردستان، هرمزگان، سیستان‌ و بلوچستان، گیلان، مازندران‌، همدان، بوشهر و خوزستان در مرز هشدار و خطر شیوع و افزایش میزان مبتلایان به کووید ـ 19 قرار دارند و این موضوع می‌تواند به سایر استان‌ها نیز سرایت کند.


آنچه بدیهی است اینکه حفظ فاصله اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی دو راه مؤثر در مدیریت و کنترل شیوع بیماری کرونا است که تحقق این مهم، شکستن زنجیره انتقال آن را مهیا می‌کند.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

برچسب ها: حسین بوذری کرونا
ارسال نظر