صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۸ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامى در گفتگو با آنا:

قدرت تجزيه و تحليل، لازمه توليد علم در علوم انسانى است

پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامى گفت: قدرت تجزيه و تحليل، لازمه توليد علم در علوم انسانى است.
کد خبر : 493831

محمدعلی نژادیان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامى در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: تجزيه و تحليل چيزى نيست كه امشب اراده كنيم و از صبح به آن مجهز شويم، بلكه براى به دست آوردن چنين قدرتى نياز به مقدماتى داريم.


وی در ادامه عنوان کرد: بعضى افراد فكر مى كنند، صرفا با مطالعه مى‌توانند بعد از مدتى به قدرت تجزيه و تحليل مجهز شوند، در صورتى كه براى رسيدن به اين هدف مطالعه لازم است، اما كافى نيست. در واقع يكى از پيش نيازهاى مهم و اساسى براى كسب اين قدرت تدبر و تامل است.


پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: فردى كه در مسير توليد علم مى‌خواهد قدم بردارد را محقق و پژوهشگر می‌نامند. اما هر كسى نمى‌تواند محقق شود. زيرا تحقيق شرايطى دارد و اگر يكسرى موارد رعايت نشود، فرد نمى‌تواند به حق و حقيقت برسد. قبلا عرض كردم كه صبر و تحمل لازمه تحقيق است، اما موارد مهم ديگرى نيز براى محقق شدن نياز است.


نژادیان افزود: فردى كه تاييد ديگران براى او خيلى مهم باشد و بدتر از همه اينكه به دنبال تاييد ديگران باشد، هيچ وقت نمى‌تواند محقق به معناى واقعى شود. زيرا با هر انتقاد و عكس العملى تغيير مسير مى‌دهد.


پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: يك محقق بايد با ذهن خالى به موضوع تحقيق ورود پيدا كند. يعنى در ابتدا بدون هيچ تعصب و قضاوت اوليه ای، فرضيه ها و نظريه ها را گوش كرده يا مطالعه كند و بعد كه به طور كامل آن را درك كرد، با داده ها و اطلاعات قبلى خود بسنجد و نتيجه گيرى كند. از اين رو، هرگونه پافشارى و اصرار به تاييد دانش خود عين جهل بوده و مانع تحقيق درست است.


نژادیان بیان کرد: نكته قابل توجه اين است كه معمولا دانش و آگاهی‌های هر فرد براى وى به صورت هويت در مى‌آید و بسيار براى او ارزشمند است به همين دليل وقتى به كسى گفته می‌شود تو نمی‌دانی يا دانش تو  غلط است، ممکن است عصبانى شود. پس فردى كه مى‌خواهد وارد حوزه تحقيق شود، اول بايد با اين موضوع كنار بيايد كه شايد علم و دانش وى ناقص است و به جاى تعصب بايد انعطاف پذير باشد.


وی در پایان گفت: در نهايت يك محقق نبايد سطحى نگر باشد و از همه ابعاد بايد موضوع تحقيق را بررسى كند و حتى ممكن است، نياز به تحقيق در علوم مختلف نيز داشته باشد و به همين دليل هميشه تاكيد بر صبر و تحمل در اين مسير امری ضروری است.


انتهای پیام/4133 


انتهای پیام/

ارسال نظر