صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۳ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

اخذ مبالغ هنگفت از دانشجویان برای اعطای گواهی سلامت!/ سهم دانشگاه‌ها از صندوق توسعه ملی چه می‌شود؟

جامعه دانشگاهی کشور که به‌صورت شبانه‌روزی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا در حال جهاد هستند و اغلب با مشکلات مالی مواجهه شده‌اند، این روزها با تأخیر در تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی در تأمین نیازهای آموزشی و درمانی خود دچار مشکل شده‌اند.
کد خبر : 493498

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با بازگشایی دانشگاه‌ها، دانشجویان ملزم به دریافت گواهی سلامت و رعایت پروتکل بهداشتی شده‌اند؛ اما این گواهی سلامت برای دانشجویان همراه با هزینه‌های هنگفتی شده است؛ این هزینه‌ها دانشگاهیان را به فکر مسیر دیگری به جز دریافت گواهی سلامت انداخته است.


علی خاکی‌صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابلاغ بخشنامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی اعلام کرد: «دانشگاه‌ها مجاز هستند از اول اردیبهشت‌ماه 99 امکان حضور دانشجویان دوره دکتری خود را با لحاظ شرایطی فراهم آورند».


طبق این بخشنامه کلاس‌های درسی ترجیحاً به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شوند مگر به تشخیص استاد و به‌منظور رفع اشکال با رعایت فاصله افراد و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و کلاس‌های بزرگ و دارای تهویه مناسب به‌صورت حضوری برگزار شود. دانشجویان برای حضور در محیط دانشگاه ملزم به دریافت گواهی سلامت از مراکز بهداشتی هستند.


دریافت گواهی سلامت دانشجویان بی‌حاشیه باقی نماند و برخی از مراکز بهداشتی همکاری لازم را با مراجعان نکرده‌اند. در نگاه اول انتظار می‌رود که اعطای این گواهی رایگان و یا با مبلغ کمی انجام شود؛ اما این موضوع نه‌تنها در حد انتظار باقی ماند بلکه برخی از این مراکز بهداشتی به فکر سودجویی از دانشجویان افتاده‌اند!


حسین امام‌علی‌پور، معاون دانشجویی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: برخی از مراکز بهداشتی مناطق همکاری لازم را با دانشجویان نمی‌کنند. به گفته برخی از دانشجویان یکی از این مراکز برای گرفتن آزمایش گواهی سلامت از دانشجو مبلغ 2 میلیون تومان را درخواست کرده است! در این صورت دانشجویان امکان حضور در دانشگاه را نخواهند داشت.


وی ادامه داد: این موضوع با معاونت آموزش وزارت علوم مطرح‌ شده است. دانشگاه علوم پزشکی تبریز پیشنهاد کرده است که دانشجویان با توجه به خوداظهاری دانشجو در سیستم وزارت بهداشت, درمان و آموزش و انجام آزمایش در مرکز بهداشت دانشگاه به‌صورت مستمر و در فاصله زمانی مشخص پذیرش شوند و دانشجویان مشکوک به ویروس کرونا به دانشگاه علوم پزشکی ارجاع داده شوند.


معاون دانشجویی دانشگاه تبریز با بیان اینکه مرکز بهداشت آمادگی اولیه برای غربالگری دانشجویان را دارد، گفت: تجهیزاتی برای مرکز بهداشت دانشگاه تهیه‌ شده است؛ دانشجویان حاضر در دانشگاه به‌صورت مستمر و در فاصله زمانی مشخص آزمایش خواهند شد.


امام‌علی‌پور در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها اظهار کرد: طبق دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا از هفدهم خردادماه سال جاری دانشگاه‌های بازگشایی می‌شوند؛ البته پیش‌ازاین نیز دانشجویان دکتری برای حضور در دانشگاه مختار بودند که بیشتر دانشجویان بومی برای حضور در دانشگاه استقبال می‌کردند.


وی افزود: با توجه به رعایت پروتکل بهداشتی و اخذ گواهی سلامت دانشجویان غیربومی برای حضور در دانشگاه استقبال نکردند و تا زمان برگزاری امتحانات خوابگاه دانشگاه تعطیل خواهد بود.


معاون دانشجویی دانشگاه تبریز با بیان اینکه تمامی امتحانات دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه مجازی است، عنوان کرد: امتحانات دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اکثراً مجازی است اما نوع برگزاری امتحانات بر عهده استاد است. در صورت صلاح‌دید استاد دانشگاه مبنی برگزاری امتحانات دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به‌صورت حضوری، دانشگاه آمادگی لازم را دارد.


امام‌علی‌پور گفت: با استفاده از فضای خوابگاه دانشجویان دوره کارشناسی، هر یک از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در یک اتاق اسکان می‌پایند. تا جایی می‌توانیم به دانشجویان خدمات بدهیم که برای هر یک از دانشجویان یک اتاق داشته باشیم.


وی در خصوص تغذیه دانشجویان گفت: هنوز تصمیم قطعی در خصوص توزیع غذای دانشجویی گرفته نشده است؛ بر اساس اعلام سازمان امور دانشجویان تنها در مواقع ضروری می‌توانیم غذای دانشجویان را تأمین کنیم. در مواقع ضروری نیز غذا در ظرف یک‌بارمصرف در خوابگاه توزیع می‌شود و سلف‌سرویس‌های دانشگاهی تعطیل خواهند ماند.


معاون دانشجویی دانشگاه تبریز تصریح کرد: خدمات‌دهی وسیع به دانشجویان ساکن خوابگاه‌ها از مردادماه با آغاز شروع کلاس‌های عملی است. از هفتم تا پایان تیرماه امتحانات دانشجویان دانشگاه تبریز برگزار می‌شود که اغلب این امتحانات به‌صورت مجازی خواهد بود.


امام‌علی‌پور در خصوص چگونگی برگزاری کلاس‌های عملی عنوان کرد: اکنون نیز کلاس‌های عملی برخی از رشته‌ها به‌صورت مجازی با استفاده از نرم‌افزارهای سه‌بعدی در حال برگزاری است. تعداد کمی از این کلاس‌های عملی نیز در مردادماه سال جاری به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد.


هم‌چنین منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که به‌هیچ‌عنوان ترم آینده با تأخیر یا در بهمن‌ماه آغاز نمی‌شود، گفت: دانشجویان ورودی جدید بر روی این موضوع که‌ترم تحصیلی آینده از بهمن‌ماه آغاز می‌شود حساب باز نکنند؛ چراکه ممکن است حتی کلاس‌های دانشجویان زودتر از مهر نیز آغاز شود.


 سهم دانشگاه‌ها از صندوق توسعه ملی چه می‌شود؟



جامعه دانشگاهی کشور که به‌صورت شبانه‌روزی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا در حال جهاد هستند، و اغلب با مشکلات مالی مواجهه شده‌اند، این روزها با تاخیر در تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی در تامین نیازهای آموزشی و درمانی خود دچار مشکل شده‌اند.



دانشجویان برای حضور در دانشگاه ملزم به دریافت گواهی سلامت از مراکز بهداشتی هستند. اما در این میان برخی از این مراکز با دانشجویان همکاری لازم را نمی‌کنند. دانشجویانی که برای دریافت گواهی سلامت مبالغ گوناگونی از 100 هزار تومان تا 2 میلیون تومان پرداخت کرده‌اند. اکنون این سؤال در اذهان عمومی مطرح‌شده است که چرا آزمایش دانشجویان برای دریافت گواهی سلامت دانشجویان رایگان نیست و از آن مهم‌تر چرا هزینه آن در هر مرکز متفاوت است!


جامعه دانشگاهی کشور که به‌صورت شبانه‌روزی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا در حال جهاد هستند، و اغلب با مشکلات مالی مواجهه شده‌اند، این روزها با تاخیر در تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی در تامین نیازهای آموزشی و درمانی خود دچار مشکل شده‌اند.


این در حالی است که یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی باهدف مبارزه با ویروس کرونا برداشته‌شده است؛ آیا دانشجویان از این مبلغ سهمی ندارند؟


روحانی در خصوص برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی گفته که «نیازهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از این منبع تأمین و حتی‌الامکان از تولیدات داخلی و با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان اقدام شود. همچنین کمک‌های لازم به صندوق بیمه بیکاری ظرف هفته آینده انجام و جزئیات طرح در ستاد اقتصادی دولت مطرح شود.»


در همین زمینه سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز در واکنش به موافقت رهبر انقلاب با برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای مقابله و مدیریت عوارض ناشی از کرونا، در صفحه شخصی خود نوشته بود که «دلا چو غنچه شکایت ز کار بسته مکن/ که باد صبح نسیم گره‌گشا آورد. پس از مدت‌ها که همکاران ایثارگرم با وجود مضیقه شدید مالی شبانه‌روز در خدمت بیماران مبتلا به کرونا بودند، مژده رسید که با موافقت محبت‌آمیز مقام معظم رهبری و پیگیری‌های دلسوزانه رئیس‌جمهور محترم، گشایشی حاصل می‌شود، خدا را شکرگزاریم.»


اما در این بین سهم دانشگاه‌ها و مراکز درمانی کشور که ذیل دانشگاه مشغول فعالیت جهادی هستند، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، چراکه کادر درمانی که از بدنه جامعه دانشگاهی هستند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ملزم به حضور و خدمت‌رسانی به اقشار آسیب‌دیده از کرونا شده‌اند.


سعید نمکی همچنین با گلایه از عدم تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی در حساب توییتر خود نوشت: «به لطف خدا و با جان‌فشانی همکارانم در مبارزه با کرونا از قدرتمندترین کشورها جلو افتادیم،  اما در مضیقه مالی و در مقایسه با آنها که میلیاردها دلار هزینه کردند، (همکارانم)  با حال خراب می‌پرسند حداقل یک میلیارد یورو صندوق (ذخیره ارزی)  چه شد؟ خبرش خراب‌تر کرد جراحت جدایی / چو خیال آب روشن که به تشنگان نمایی.»


با این حال مسئولان امر باید تصمیمی مهم و اساسی اتخاذ کرده و شرایطی را فراهم کنند که جامعه دانشگاهی و کارد پزشکی دغدغه‌ای جز رسیدگی به وضعیت بیماران و تلاش برای یافتن راه درمان ویروس کرونا نداشته باشند.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر