صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۸ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
حجت‌الاسلام شریفانی در گفتگو با‌ آنا مطرح کرد؛

گام ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر اقتصاد اسلامی/ حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی قابل تقدیر است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اقدام خداپسندانه و بموقع دانشگاه آزاد اسلامی در حذف بهره، گامی بسیار مثبت و در خور تقدیر است.
کد خبر : 493003

حجت‌الاسلام محمد شریفانی در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: اقدام خداپسندانه و بموقع دانشگاه آزاد اسلامی در حذف بهره، گامی بسیار مثبت و در خور تقدیر است.




بیشتر بخوانید:


ضرورت سوق دادن تسهیلات حمایتی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت تقویت محصولات دانش‌بنیان/ لزوم راه‌اندازی تعاونی مسکن برای اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد




وی افزود: این اقدام، گامی ارزشمند در مسیر اقتصاد اسلامی بوده که همراه با خیر و برکت مضاعف در مسیر زندگی سالم اقتصادی در مقابل زندگی ناسالم و خانمان‌سوز رَبَوی است و امیدواریم که این اقدام الگویی قابل اقتدا برای دیگران باشد.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اسلام در تبیین احکام الهی زبان و ادبیات متفاوتی را به‌کار گرفته است، گفت: وجوب و حرمت بعضی از احکام با صراحت و برخی دیگر با شدت و بعضی با زبان عادی بیان شده است؛ ربا از جمله احکام منحصربه‌فردی است که قرآن کریم با شدت هرچه تمام‌تر به تبیین حکم آن پرداخته است.


حجت‌الاسلام شریفانی خاطرنشان کرد: تعابیر قرآنی «حَرَّمَ الرِّبا» و «فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّه» که اعلام جنگ با خداست، از تعابیر انحصاری حکم حرمت ربا محسوب می‌شود؛ در مقابل قرض‌الحسنه عملی است که به‌صورت مستقیم معامله با خدا می‌کند. و آیه «مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً» که از اجر و مزد مضاعف صحبت می‌کند، بیانگر منزلت قرض‌الحسنه است.


گفتنی است، بر اساس بند یک بخشنامه حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، تمامی تسهیلات اعطایی از محل منابع داخلی دانشگاه، از ابتدای خردادماه سال ۱۳۹۹ در قالب قرض‌الحسنه بوده و کارمزد تمامی آن‌ها صرفاً بر اساس نحوه محاسبه کارمزد وام صندوق پس‌انداز دانشگاه، مندرج در بخشنامه شماره ۵۶/۴۰۲۹۹۱ مورخ ۱۳۹۱/۱۱/۱۸ محاسبه و دریافت می‌شود و مابقی شرایط تابع مقررات مندرج در بخشنامه و دستورالعمل‌های قبلی است.
همچنین بر اساس تبصره این بخشنامه، مانده بدهی وام‌های تسویه‌نشده، پس از کسر مانده سود در تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ می‌بایست به عنوان تسهیلات جدید تلقی و کارمزد آن بر اساس کارمزد مندرج در بند یک محاسبه و به مانده اصل تسهیلات اضافه و طبق مانده تعداد اقساط قبل از تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ مجدداً تقسیط و از دریافت‌کنندگان تسهیلات دریافت و اعمال حساب شود.



انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر