صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
توسط دانشمندان کشف شد؛

حلقه آتش، غول نورانی 11 میلیارد ساله

دانشمندان موفق شدند کهکشانی باستانی با عمری بیش از میلیاردها سال را کشف کنند.
کد خبر : 493000

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اخترشناسان به تازگی موفق شدند کهکشانی را کشف کنند که عمری بیش از 11 میلیارد سال دارد. تصویر ثبت شده از این کهکشان مجموعه‌ای از ستارگان را به صورت حلقه نشان می‌دهد و دورتادور آن‌ها را نورهایی هم‌چون نور آتش فراگرفته است. لذا دانشمندان نام حلقه آتش را برای این کهکشان انتخاب کرده و اسم علمی R5519 را روی آن گذاشته‌اند.


بررسی‌ها نشان می‌دهد این کهکشان عجیب در حدود 11 میلیارد سال پیش و در اثر انفجاری بزرگ شکل گرفته است. حلقه آتش از لحاظ جرم تقریبا برابر با کهکشان راه شیری است ولی ابعاد آن 1.5 تا 2 برابر بیشتر از کهکشانی است که انسان‌ها در آن زندگی می‌کنند. همچنین اختر شناسان معتقدند سرعت تشکیل ستارگان در این کهکشان 50 برابر بیشتر از کهکشان راه شیری است.



بر اساس تحقیقات سازمان فضایی ناسا بیش از 10 هزار کهکشان به شکل حلقه‌ای در فضای بیکران کیهان وجود دارد و انسان‌ها تا کنون تنها سه عدد از این کهکشان‌ها را شناسایی کرده‌اند. نظریه‌های متفاوتی در مورد نوع شکل‌گیری این نوع از کهکشان‌ها وجود دارد. برخی از دانشمندان معتقدند کهکشان‌های حلقه‌ای در اثر برخورد چند دسته از ستارگان باهم به وجود آمده و برخی دیگر انفجاری بزرگ را عامل تشکیل این دسته از کهکشان‌ها می‌دانند.


اما جالب‌ترین نکته در مورد کهکشان حلقه آتش عمر آن است. با اینکه تقریبا تمامی کهکشان‌هایی که تا کنون به وسیله تجهیزات فضایی رصد شده‌اند عمری بیش از 6 میلیارد سال ندارند این کهکشان 11 میلیارد سال عمر دارد. یعنی در زمان تشکیل آن‌ تقریبا هیچکدام از کهکشان‌های شناخته شده امروزی وجود نداشتند. این موضوع می‌توانند به دانشمندان در شناخت هر بیشتر کیهان و درک تاریخچه آن کمک کند.


حالا دانشمندان در سازمان‌های مختلف فضایی به سختی در تلاش‌اند تا جزئیات بیشتری در مورد کهکشان حلقه آتش را یافته و از سیاره‌های موجود در این کهکشان اطلاعات بیشتری را بدست آورند. اگرچه انسان امکان سفر به این کهکشان‌ها را ندارد ولی با استفاده از تجهیزات پیشرفته فضایی می‌توان به مطالعه آن‌ها پرداخت و دانش محدود فضایی را بیش از گذشته گسترش داد.


انتهای پیام/4144/


 


انتهای پیام/

برچسب ها: کهکشان کیهان
ارسال نظر