صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می دهد؛

خط فقر واقعی شامل چه خانوارهایی می‌شود؟

خط فقر که حداقل درآمدی است که برای زندگی در نظر گرفته می‌شود در سال های اخیر در ایران به شدت سیر صعودی به خود گرفته و هر ساله خانوار بیشتری را در خود جای می‌دهد.
کد خبر : 491587

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، خط فقر و بحث بر سر آن موضوعی که حتی به شوخی در محافل خانوادگی نیز مطرح است این روزها بسیاری از خانواده های ایرانی را درگیر خود کرده و به نوعی ضرب المثل سال به سال دریغ از پارسال را به اذهان نزدیک کرده است.
خط فقر یا آستانه فقر حداقل درآمدی بوده که برای زندگی در یک کشور خاص در نظر گرفته می‌شود که در ایران وظیفه اعلام آن بر عهده مرکز آمار و گاهی بانک مرکزی است البته که از آذرماه سال 97 بانک مرکزی با دستور رئیس جمهور از انتشار آمارهای اقتصادی بخصوص تورم منع شده، برهمین اساس نیز مدت‌هاست که این بانک آماری از تورم منتشر نمی‌کند و اکنون میدان‌دار انتشار این آمار و سایر شاخص‌های اقتصادی مرکز آمار است.
در بودجه ۹۸ کل کشور تورم نقطه به نقطه در حدود ۵۰ درصد و عدد خط فقر برای خانواده در تهران زیر ۴ میلیون و پانصد و نود دو هزار تومان است. در این رابطه هادی ابوی طرقبه دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه هنوز آمارها در خصوص خط فقر در سال جاری اعلام رسمی نشده است، می‌گوید: در شرایط فعلی حقوق کارگران به زحمت به دو میلیون و 200 هزار تومان می‌رسد و با توجه به تورم موجود در جامعه به طورحتم اداره زندگی بسیار مشکل است.
وی با تاکید بر اینکه افزایش 20 درصدی حقوق‌ها در سال 99حتی عقب افتادگی‌های سال قبل را نیز جبران نخواهد کرد، گفت: شورای عالی کار یک بار برای همیشه باید با اتخاذ تصمیمی قاطعانه شکاف شکل گرفته در بحث خط فقر را از بین ببرد که در این حوزه دولت باید بیش از پیش پای کار باشد.
هر چند محاسبه دقیق خط فقر برای سال جاری کار سهلی نیست اما نگاهی به تورم موجود در اقتصاد نشانگر بیشتر شدن فاصله بین غنی و فقیر است که در این رابطه عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس دهم می گوید: هزینه متفاوت زندگی در شهرهای مختلف متفاوت بوده از این رو اعلام یک رقم به عنوان شاخص فقر در سراسر کشور صحیح نیست.
وی با تاکید بر اینکه با یک حساب سرانگشتی موارد مشهود برای اینکه خانواری 2 نفره اکنون بتواند ادامه حیات بدهد باید درآمدی بیش از 4 میلیون تومان داشته باشد، تصریح می کند: از سال گذشته تا کنون با صعودی شدن نرخ‌ها در همه حوزه‌ها به طور حتم آمارهای خانوارهای زیر خط فقر بیشتر شده است.
موضوع ملموسی که در بحث خط فقر و تورم نقطه به نقطه در کشور وجود دارد این است که قدرت خرید خانوار به نسبت سال گذشته در بحث کالاهای اساسی به شدت کاهش یافته و به عبارتی سفره مردم کوچک تر شده است.
انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر