صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۷ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
در نامه‌ای صورت گرفت؛

درخواست اتحادیه‌های دانشجویی دانشگاه آزاد از سران قوا برای احیای عدالت در نظام سلامت

اتحادیه‌ تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی و اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان طی نامه‌ای به سران قوا نکاتی را درباره پیگیری مطالبات پرستاران مطرح کردند.
کد خبر : 491091

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اتحادیه تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی و اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان (سادا) طی نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت‌الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه نکاتی را درباره مطالبات پرستاران بیان کردند.
در این نامه خطاب به سران قوا آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قل امر ربی بالقسط (اعراف|۲۹)
اینک که انقلاب اسلامی ایران در آستانه ۴۲ سالگی خود به سر می‌برد همواره طلیعه ندای حق‌طلبانه مدافعان این انقلاب اصل عدالت و اجرایی شدن آن در ابعاد مختلف اجتماعی بوده است. جامعه‌ای که اقشار گوناگون آن طی چهار دهه در هر بحرانی خود را سپر بلای اسلام، ایران و دفاع از مبانی و ارزش‌های نظام ساخته‌اند. به‌راستی اراده و پایمردی این امت در برابر توطئه‌ها و تحریم‌های پی‌در‌پی دشمنان قسم‌خورده نظام اسلامی و همدلی و اتحادشان در مشکلات و بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی ستونی است.
تکریم پرستار به معنای تکریم فضائل انسانی است.
(رهبر معظم انقلاب- دیدار با پرستاران)
پرستاری به‌عنوان یک حرفه و نه فقط یک شغل و پرستاران، پرچمداران خط مقدم درمان کشور نماد مسئولیت‌پذیری و اهتمام در انجام وظیفه و جلوه‌گاه ایثارگری، دلسوزی توامان با عشق برای خدمت به مردم‌اند که تزئین نام پرستاران با تمثیل جایگاه والای حضرت زینب (س) به این حرفه، شان و مرتبه‌ای بلند بدان بخشیده است.
همواره شاهد خدمات ارزنده این قشر پرجمعیت به بیمار در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بوده‌ایم. از زمانی که این جانبازان از خودگذشته در بیمارستان‌های شهری و صحرایی پشت خطوط مقدم از جانبازان ۸ سال دفاع مقدس پرستاری کردند تا امروز که جان عزیز خویش را شجاعانه در خط مقدم مبارزه با بیماری‌هایی که چندان دور از انتظار نیست حاصل جنگ بیولوژیک و بی‌رحمانه‌ مستکبران جهان باشد، فدای هموطنان خود می‌کنند.
اما در کمال تاسف و با ابراز همدلی و همزبانی با این قشر فداکار و زحمت‌کش مدت‌هاست شاهد توزیع ناعادلانه منابع ثروت و قدرت در نظام سلامت هستیم که البته این بی‌عدالتی چنان ریشه دوانده است که نه تنها پرستاران بلکه اقشار گوناگون کادر بهداشت و درمان کشور را تحت تاثیرات منفی خود قرار داده است.
پرواضح است که بروز بی‌عدالتی در نظام سلامت می‌تواند منجر به نارضایتی و کاستن از انگیزه همه‌ کارکنان و گروه‌های تحصیلی و شاغل در کادر درمان برای خدمت خالصانه به خلق شده و نتایج مخرب آن سلامت جامعه اسلامی را متاثر از خود کند بدین شکل در سطح و میزان رفاه اجتماعی که سلامت یکی از مصادیق آن است، منجر به نقصان شود.
قشر پرستاری نیز به‌عنوان پرجمعیت‌ترین گروه حوزه سلامت بیشترین اثرپذیری را داشته و طبعا بیشترین اثرگذاری را نیز در ارائه کیفیت خدمات درمانی به مردم برجای خواهد گذاشت.
موارد ذیل از مهم‌ترین مطالبات پرستاران بوده که انتظار رفع این‌ها مسئله‌ای دشوار نیست، اما حل آن قطعا مدیریتی انقلابی، دردمند و عالم را می‌طلبد.
۱. قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری
اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به طور کامل و احسن که بیش از ۱۳ سال از تصویب آن می‌گذرد به شکلی عادلانه
۲. تبدیل وضعیت پرستاران
امنیت‌بخشی به حرفه پرستاری با تبدیل وضعیت استخدام‌های کارکنان شاغل در این گروه و همچنین ایجاد هماهنگی بین وزارت‌های بهداشت و رفاه و تامین امنیت شغلی پرستاران با پیگیری و جلوگیری از اخراج بدون دلیل پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی
۳. جذب منطقی دانشجوی پرستاری
اتخاذ تدبیر مناسب در ورودی رشته پرستاری متناسب با میزان استخدام پرستاران به منظور جلوگیری از تربیت پرستار بدون فراهم آوری فضای اشتغال مناسب
۴. بازنشستگی پرستاران
توجه به سخت و زیان‌آور بودن رشته پرستاری و بازنشستگی پرستاران در موعد مقرر که متاسفانه در موارد متعدد به دلیل مهندسی استخدام نیروی تازه‌کار اجرایی نمی‌شود
۵. کاستن از فشار کاری پرستاران
عدم تحمیل اضافه کاری اجباری و کاهش فشار کاری پرستاران با استخدام‌های متناسب با سطح استاندارد بین المللی و تعداد پرستاران موردنیاز برای بستر بهداشت و درمان کشور
اهمیت این مسئله در رابطه تنگاتنگ آن با فعلیت بخشیدن به اصل عدالت و عملیاتی شدن مولفه‌های موثر در رفع تبعیض و اقامه مساوات بین اقشار مختلف آن‌گونه که استحقاق آن را دارند در نظام مقدس جمهوری اسلامی است که امیدواریم پیگیری نتیجه‌بخش مطالبات پرستاران گامی در راستای تحقق عدالت در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بوده و همه‌ی گروه‌های پرستاری، پیراپزشکی، پزشکی، بهداشت و... طعم شیرین عدالت را بچشند.
اتحادیه‌های دانشجویی نگارنده، تفکر و مشی عدالت‌طلبانه دانشجویان، هرگز سیاستگذاری‌های مبتنی بر تجمیع قدرت و ثروت که در منافات با مبانی عمیق اسلامی و در زاویه با عدالت است را برنمی‌تابند و از عموم مسئولان و سران قوای سه گانه جمهوری اسلامی (دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه) خواستار تغییر رویه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (نظام سلامت) به سوی عدالت‌محوری و اجرای ساختارمند عدالت و حاکمیت بخشیدن به آن، عدم اکتفا به راهکار‌های موقت و کوتاه‌مدت، برخورد قاطع با موانعی که نفع‌شان در نفی عدالت است و منتظر اقدامات عملی و نتیجه‌بخش مسئولان امر است.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر