صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدیرکل سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت:

حضور یک مراقب سلامت در هر مدرسه الزامی است

مدیر کل سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید شخصی به عنوان مراقب سلامت در هر مدرسه بویژه مدارس پرجمعیت حضور داشته باشد.
کد خبر : 491070

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید حامد برکاتی، ظهر امروز در نشست مجازی با اصحاب رسانه با اشاره به روند صعودی سنی در جمعیت ایران اظهار کرد: متاسفانه با روند صعودی سنی در ایران روبرو هستیم. پس از انقلاب به ناگهان جهشی در تولید جمعیت داشتیم. پس از آن کشور به یک تعادل نسبی رسید ولی متاسفانه در مرحله سوم جمعیت کاهشی شد.


وی افزود: رشد سالانه جمعیت 2.1 درصد بود که از دهه 70 شمسی، به 1.5 درصد رسید. در سال 88 رشد جمعیت به کمتر از 1 درصد رسید. این یعنی میزان جمعیت جوان ما در بیست سال آینده با چالش مواجه می شود. سال 55 میانگین سنی کشور 20 سال بود که در سال 99 به 32 سال رسید. این یعنی میانگین سنی کشور به سمت میانسالی می رود.البته سیاست های رهبری در این زمینه جامع و کارگشاست و امیدواریم در سال های آینده شاهد ایفای نقش بیشتر تمام نهادهای مربوطه باشیم تا این سیاست‌های جامع به نتیجه برسد.


مدیر کل سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، بیان کرد: برنامه هایی که در حوزه سلامت دانش آموزان داریم، از دو دفتر یکی در آموزش و پرورش و دیگری در وزارت بهداشت ابلاغ می شود. در بحث نظارت روی مدارس و بویژه سرویس های بهداشتی، کارهای زیادی انجام شده است. اما آنچه لازم است و ضعف آموزش و پرورش محسوب می شود، این است که مدارس باید مراقبین سلامت داشته باشند. تعداد مراقبین سلامت ما نصف مدارس کشور را هم نمی‌توانند پوشش دهند. باید شخصی به عنوان مراقب سلامت در هر مدرسه بویژه مدارس پر جمعیت حضور داشته باشد.


وی افزود: در دوران کرونا دستورالعمل های سخت گیرانه ای نوشتیم که در مدارس اجرا شد. بودجه خوبی از ستاد ملی کرونا (حدود 100 میلیارد تومان ) به مدارس و برای بهداشت آنها داده شده است. این 7 برابر بودجه سال گذشته بود. به اضافه اینکه مدارس غیردولتی با شهریه خودشان این امکانات را فراهم می کنند.


برکاتی تصریح کرد: در رابطه با کالاهای آسیب رسان در بوفه مدارس، اقداماتی مبنی بر ابلاغیه‌های آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام می شود. اینها توسط مراقبین سلامت ما و آموزش و پرورش و ضابطین محیط کار نظارت می شود. اگرچه نیازمند اصلاح مواد آسیب رسان در مدارس هستیم، اما از شرایط بهتری برخورداریم.


وی بیان کرد: برآورد می کنیم که حدود سال 1420، در صدر لیست کشورهای پیر دنیا قرار می‌گیریم و اگر همین طور پیش برود 1340 ممکن است جزو سه کشور پیر دنیا، یا پیرترین کشور جهان بشویم. باید تولیدات ملی و الگوهای اقتصادی و اجتماعی فراهم شود، تا این مشکلات برطرف شود.


  برکاتی گفت: رایگان بودن زایمان طبیعی انجام شده است. بزودی به 1400 اتاقی می رسیم که یک مادر در آن زایمان می کند. اینکه زایمان طبیعی و رایگان،  چه تاثیری در فرزندآوری دارد داشته است را بررسی نکرده ایم. بودجه زایمان طبیعی برای 600 هزار زایمان پرداخت شده است.


برکاتی تاکید کرد: ما با گزاره های متعددی در دوران کرونا نسبت به مراجعه مادران باردار مواجه شدیم. باید نگران وضعیت جمعیت و البته انتقال ویروس به مادران باردار باشیم. مردم برای تست بارداری کمتر به آزمایشگاه ها مراجعه می کنند. سعی کردند که از طریق رپیت تست ها شناسائی بارداری را انجام دهند.


مدیرکل سلامت، جمعیت  خانواده و مدارس ، در خاتمه : تصمیم گرفته شده است مدارس برای رفع اشکال بازشوند. این اقدام مبارک است، زیرا دانش آموزان ما ممکن است دسترسی به سیستم هوشمند نداشته باشند یا از تلویزیون برخوردار ( در آن ساعت برخوردار) نشوند. ما دومین نسخه پروتکل را به مدارس ابلاغ کردیم. نمی شود امتحان نهائی چهارم را برگزار نکنیم. زیرا به تبع آن نمی‌توانیم کنکور داشته باشیم. بنابراین سال دیگر هیچ ورودی به دانشگاه نخواهیم داشت. دستورالعمل ها به مدارس ابلاغ شده است. اگر دانش آموزان دچار بیماری زمینه ای باشند می توانند در امتحانات شرکت نکنند و در زمان دیگری مراجعه کنند.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر