صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۸ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹

چرا وب‌سایت دانشگاه‌ها اهمیت دارد؟

به روز بودن وب‌سایت دانشگاه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، دانشگاه‌ها برای اینکه بتوانند اعلام کنند که مشغول چه تحقیقاتی هستند می توانند از وب‌سایت‌های خود استفاده کنند.
کد خبر : 490585

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه‌های جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که حجم استفاده از اینترنت در جهان روبه فزونی است، وب‌سایت‌ها بیش از پیش اهمیت پیدا کرده‌اند. در این میان وب‌سایت دانشگاه‌ها به خاطر اقدامات آموزشی و تحقیقاتی بسیار مورد توجه هستند.


چراکه وب‌سایت دانشگاه‌ها می‌تواند اطلاعات زیادی را به مردم جهان منتقل کند. مثلاً باخبر شدن تحقیقات اثرگذار دانشگاه‌ها برای بسیاری جذاب است یا اینکه دانشگاه چه خدمات آموزشی ارائه می‌دهد مخاطبان خاص خود را دارد، اطلاع از نحوه تحصیل در دانشگاه‌ها برای عده‌ای اهمیت ویژه‌ دارد. همه این اطلاعات را می‌توان در وب سایت‌های دانشگاهی گنجاند تا علاقه‌مندان در کمترین زمان ممکن بتوانند به آنها دست پیدا کنند.


آنقدر عملکرد وب سایت دانشگاه‌ها در جهان مهم است که حتی عملکرد این وب سایت‌ها بررسی و به صورت رتبه بندی منتشر می‌شود. نظام رتبه بندی وبومتریک در این زمینه دانشگاه‌ها را محک می زند و از اولین تا آخرین به آنها جایگاه می‌دهد.


حجم و قابلیت دسترسی یکی از مؤلفه‌های مهم در وب سایت دانشگاه‌هاست که اتفاقاً مورد توجه وبومتریک نیز هست. یعنی وب سایت دانشگاه‌ها باید انعکاس دهنده مقاله‌ها، پایان نامه‌های، دوره‌های آموزشی، سمینارها، کتابخانه‌های الکترونیک، سامانه‌های چندرسانه‌ای باشد. باید قابلیت‌های دسترسی مناسبی به هر یک از این بخش‌ها فراهم شود.


همچنین در وب سایت دانشگاه‌ها قسمتی برای جستجوی مطالب، منابع و اطلاعات در نظر گرفته شود. این قابلیت یکی از مؤلفه‌های ارزیابی میزان اثر وب سایتهاست.


حال هر یک از دانشگاه‌های جهان در این میان رتبه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند و دانشگاه‌های آمریکا با صدرنشینی دانشگاه‌های هاروارد و استنفورد در رتبه اول و دوم جهانی قرار دارند.


سایت دانشگاه هاروارد با طراحی کاربردی، بسیاری از محتویات مورد نیاز اساتید، دانشجویان و مخاطبان عام را به راحتی در دسترس قرار داده است. در سایت این دانشگاه درباره مشخصات کلی دانشگاه و نحوه پذیرش گرفتن توضیح داده شده است. در قسمت اخبار دانشگاه دستاوردهای جدید محققان بارگذاری شده است.


در وب سایت دانشگاه استنفورد نیز دسترسی‌های مناسبی برای اخبار، اتفاقات، دانشکده‌ها، تحقیقات وجود دارد حتی قسمتی با عنوان مراقبتهای بهداشتی در سایت دانشگاه تعریف شده که مطالب جدید علمی در آن قسمت گنجانده می‌شود.


در هر صورت به دانشگاه‌ها توصیه می‌شود برای اینکه وب سایت‌های کاربردی داشته باشند به حجم اطلاعات، قابلیت‌های دسترسی، محتواهای تولید شده، مقالات و رتبه علمی در گوگل باید توجه شود. محتواهای به روز و تحقیقات کاربردی می‌تواند دانشگاه‌ها را مورد توجه قرار دهد و ارائه و انعکاس این مطالب در وب سایت دانشگاه می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد.


در این میان وب سایت دانشگاه‌های ایرانی جایگاه مناسبی در وبومتریک ندارند به همین دلیل به این دانشگاه‌ها پیشنهاد می‌شود که توجه بیشتری به وب سایت‌های خود داشته باشند. دانشگاه‌ها می‌توانند به پایگاه‌های اطلاعاتی مهم داخلی و خارجی از طریق وب سایت خود در دسترس قرار دهند، برنامه‌های آموزش الکترونیکی خود را در وب سایت بارگذاری کنند.


وب سایت دانشگاه باید به صورت مدام به روز شود. مقاله‌ها و کتاب‌ها به صورت الکترونیکی در دسترس قرار داده شود. قابلیت ترجمه به زبان زنده دنیا در وب سایتها نیز فراهم شود. اینگونه دانشگاه‌ها می توانند مخاطبان بیشتری را جذب کنند و اینگونه رتبه خود را ارتقا دهند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر