صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۲ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
پیام رئیس سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی موزه‌ها:

باید جایگاه موزه‌های ایران در تمدن ایرانی-اسلامی تبیین شود

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها پیامی صادر کرد.
کد خبر : 490558

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام میثم امرودی به مناسبت روز جهانی موزه‌ها پیامی منتشر کرد که متن این پیام به شرح زیر است:


«۱۸ماه مِی مصادف با ۲۸ یا ۲۹ اردیبهشت در تقویم شمسی را روز جهانی موزه‌ها نام‌گذاری کرده‌اند و همه ساله آن را ارج می‌نهند. هدف از بزرگ‌داشت این روز، تاکید بر اهمیت موزه‌هاست. موزه‌ها یکی از مهم‌ترین رکن‌های توسعه پایدارند. آن‌ها جایی برای تبادلات، تعاملات، توسعه، تفاهم، صلح و هم‌کاری بین عموم مردم‌اند. 


ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها) هر سال، یک شعار برای این روز انتخاب می‌کند و آن را دراختیار تمام موزه‌های جهان قرار می‌دهد. شعار امسال، شعاری زیبا و مهم است؛ «موزه‌ها برای برابری: گوناگونی و فراگیری»


موزه‌ها می‌توانند تبلور عدالت در بین تمامی انسان‌ها، از هر دسته، جنس، قوم و نژادی باشند. آن‌ها با روی گشوده‌ خود به تمام مردم تعلق دارند و تبعیضی بین آن‌ها قائل نمی‌شوند. این باید آرمان و سرانجام هر کدام از نهادهای بشری و تمدن‌های آینده باشد. ایده‌ برابری هم آرمانی انسانی است که موزه‌ها شاید بتوانند آن را تحقق ببخشند. توجه به این نهاد فرهنگی به تکامل انسان‌ها بر اساس اخلاق، حسن سلوک و نگاه وحیانی خواهد انجامید.


موزه‌های ایران نیز بهتر است در جذب حداکثری مردم تلاش کنند. موزه‌ها برای مردم‌اند و خوب است این تعلق داشتن را در عمل نیز معنا کنند. آن‌ها علاوه بر اهداف اصلی و دائمی خود بهتر است در پر کردن اوغات فراغت مردم کوشا و برای این مهم برنامه داشته باشند. نه فقط از طریق بازدید بلکه از طریق برنامه‌های گوناگون و فراگیر.


اکنون وارد دهه‌ی پنجم انقلاب شکوهمند اسلامی شده‌ایم. به این ترتیب خوب است جایگاه موزه‌های ایران و به تبع آن تهران تبیین شود.  بهتر است کارکرد اصلی موزه‌ها در ایران با توجه به مولفه‌های تمدن‌ساز باشد. شایسته است، روشن و مشخص شود موزه‌های ایران چه جایگاهی در تمدن ایرانی-اسلامی ما دارند. پس از تبیین و مشخص کردن ممیزه‌های هر کدام، این شاخصه‌ها تحلیل شود و در نهایت به عنوان اهداف اصلی و کارکرد دائمی آن‌ها با این ویژگی‌ها برنامه‌ریزی و حرکت شود. بی‌تردید توجه به حضور مخاطبان و مردمی شدن موزه‌ها و تبیین ویژگی‌های تمدن‌ساز هر کدام از آن‌ها، چشم‌انداز و نقشه راه روشنی را پیش پای هر کدام از مسئولان فرهنگی و فعلان عرصه موزه‌ها قرار خواهد داد.


به همین مناسبت به تمام همکاران و موزه‌داران عزیزِ شاغل در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و همین‌طور تمامی موزه‌داران شهر تهران و سرزمینم، ایران تبریک می‌گویم. برای یکایک آن‌ها آرزوی تندرستی می‌کنم و امیدوارم هرچه پرتلاش‌تر و با انگیزه‌تر در جهت اعتلای موزه‌های ایران بکوشند. مطمئن باشید با کوشش مستمر و توجه به تمدن ایرانی-اسلامی‌مان به وضعیت مطلوب و حصول نتیجه دست خواهید یافت.»


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر