صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
شیوع کرونا در جهان؛

نگرانی پنتاگون از موج دوم شیوع کرونا در ناو هواپیمابر روزولت/اروپا برای کاهش محدودیت‌ها دچار اختلاف شد

اخبار موج دوم احتمالی شیوع ویروس کرونا در ناو هواپیمابر تئودور روزولت در حالی منتشر می‌شود که دو ماه پیش حدود یک‌هزار و 100 نفر از پرسنل این ناو به ویروس کرونا مبتلا شده بودند.
کد خبر : 489967

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پایگاه آماری Worldometers شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان را 4 میلیون و 629 هزار و 407 نفر اعلام کرد که آمریکا با ثبت بیش از 1.4 میلیون مورد ابتلا به کرونا در جهان رکورد دار است. طبق آمار و ارقام ارائه شده، تاکنون ۳۰۸ هزار و 676 نفر جان خود را از دست داده‌اند. 


هر چند نگرانی‌های زیادی درباره شیوع موج دوم کرونا وجود دارد، بسیاری از کشورهای اروپایی تلاش کردند تا با لغو ممنوعیت‌ها زمینه را برای بازگشت به زندگی عادی فراهم کنند. دولت‌های مختلفی در سراسر دنیا از استرالیا گرفته تا اتریش تلاش کردند تا مرزهای خود را بازگشایی و محدودیت‌ها را لغو کنند، اما شیوع گسترده کرونا در کشورهایی همچون آمریکا و روسیه ادامه دارد.


بیشتر بخوانید:


ابتلای یک‌چهارم مردم آفریقا به ویروس کرونا


«تدروس آدانوم گبریسوس»، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: دانشمندان در تلاش هستند هرچه سریع‌تر درمان لازم را برای ویروس کرونا کشف کنند، ولی تنها در صورت دسترسی عادلانه همگان به دارو و واکسن می‌توان این بیماری را شکست داد.


آمریکا


با مثبت اعلام شدن آزمایش ابتلا به کرونای پنج ملوان ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» موج نگرانی مقامات آمریکایی افزایش یافته است. این ملوانان در حال حاضر از این ناوهواپیمابر خارج شده‌اند.


اخبار موج دوم احتمالی شیوع ویروس کرونا در ناو هواپیمابر تئودور روزولت در حالی منتشر می‌شود که دو ماه پیش حدود یک‌هزار و 100 نفر از پرسنل این ناو به ویروس کرونا مبتلا شده بودند.



ناو هواپیمابر تئودور روزولت 


از سوی دیگر در حالی‌که تعداد قربانیان و مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا با شیبی تند رو به افزایش است، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور روز گذشته (جمعه) در سخنانی مدعی شد واکسن مقابله با ویروس «کووید-۱۹» تا پایان سال ۲۰۲۰ آماده و توزیع آن خیلی فوری بعد از آن آغاز می‌شود.


رئیس‌جمهور آمریکا همچنین تأکید کرد مدارس نیز باید در پاییز بازگشایی شوند.


چند روز پیش آنتونی فائوچی، رئیس مرکز کنترل آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا که به همراه دیگر اعضای تیم مقابله با کرونا، ماسک به صورت برابر دوربین‌ها ظاهر شده بود، در جلسه‌ای که با سناتورهای کنگره داشت، هشدار داده بود صحبت کردن از بازگشایی مدارس در پاییز «خیلی فراتر از واقعیت رفتن» است.


همچنین ساعت بزرگی که بر بالای میدان «تایمز» در نیویورک نصب شده و شمار مرگ‌ومیرها را بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» نشان می‌دهد «ساعت مرگ ترامپ» لقب گرفته است.



ساعت مرگ ترامپ


«یوجین جارکی»، فیلم‌ساز و سازنده این ساعت از آن جهت این نام را برگزیده که معتقد است مرگ‌ومیرهای ناشی از ابتلا به این بیماری حاصل سهل‌انگاری رئیس‌جمهور آمریکا در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این کشور بوده است.


مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا یک میلیون و ۴۸۴ هزار و ۲۸۵ نفر و مجموع قربانیان این ویروس در این کشور ۸۸ هزار و ۵۰۷ نفر گزارش شده است.


این در حالی است که «نلسون تیچ»، وزیر بهداشت برزیل که کمتر از یک ماه از آغاز وزارتش سپری شده است، در بحبوحه شیوع گسترده کرونا در این کشور استعفا کرد.


وی دومین وزیر بهداشت برزیل است که در یک ماه اخیر به‌دلیل اصرار «ژائیر بولسونارو»، رئیس‌جمهور این کشور بر بازگشایی اقتصادی استعفای خود را تقدیم می‌کند.


وزیر بهداشت قبلی برزیل تأکید کرده بود مردم این کشور باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند، اما بولسونارو به‌دلیل مخالفت با این موضوع، او را برکنار کرد.


تاکنون در برزیل 220 هزار و 291 نفر به کرونا مبتلا شده‌اند و 14 هزار و 962 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. 


اروپا


برخی کشورهای اروپایی کاهش شمار مبتلایان را توجیه مناسبی برای لغو محدودیت‌ها می‌دانند. برای نمونه، دانمارک به‌دلیل اینکه موارد ابتلا به کرونا صفر گزارش شده بود، ازجمله نخستین کشورهایی است که بازگشایی تدریجی را آغاز کرد. تاکنون در این کشور بیش از 10 هزار نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. 


اسلوونی نخستین کشور اروپایی است که روز جمعه پایان همه‌گیری کرونا را اعلام کرد و خبر داد مرزهایش را بازگشایی می‌کند. در این کشور نیز بیش از یک‌هزار و 400 نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. 


آلمان آماده می‌شود تا از امروز لیگ داخلی فوتبال را با استادیوم‌های خالی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز کند. در این کشور تاکنون بیش از 175 هزار نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. 


فرانسه نیز اعلام کرد از اواسط ماه آینده میلادی محدودیت‌ها را بر خواهد داشت. از امروز مرزهای سوئیس، آلمان و اتریش برای رفت‌وآمد خانوادگی و دوستانه اتباع این کشورها باز خواهد شد، اما گردشگران خارجی هنوز برای ورود با محدودیت مواجه هستند.



مراقبت از کودکان در اروپا برای جلوگیری از ابتلا به کرونا


دولت ایتالیا گفته است از سوم ژوئن (بیش از دو هفته دیگر) ایتالیایی‌ها اجازه سفر به خارج خواهند داشت و اتباع خارجی نیز می‌توانند به این کشور سفر کنند. محدودیت سفر داخلی شهروندان ایتالیا نیز از همان تاریخ لغو می‌شود.


لغو این محدودیت‌ها در ایتالیا تغییر بزرگی محسوب می‌شود، این کشور یکی از سفت و سخت‌ترین مقررات قرنطینه را به اجرا گذاشته بود. در ایتالیا ۳۱ هزار نفر به خاطر بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند. همچنین بیش از 223 هزار و 800 نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. 


سه کشور لتونی، استونی و لیتوانی تلاش کردند تا «حباب بالتیک» در حوزه دریای بالتیک ایجاد و جابه‌جایی و مسافرت میان این سه کشور را فراهم کنند. واتیکان نیز اعلام کرد از روز دوشنبه آینده «کلیسای سن پیتر» را پس از دو ماه بازگشایی خواهد کرد.


«آنتونیو کوستا»، نخست‌وزیر پرتغال به‌دنبال کاهش نرخ ابتلا به ویروس کرونا در این کشور گفت فاز دوم بازگشایی اماکن در این کشور از روز دوشنبه آغاز خواهد شد. قرار است رستوران‌ها، موزه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و کافه‌ها با رعایت فاصله‌گیری اجتماعی باز شوند. همچنین مدارس برای دانش‌آموزان در مقاطع بالاتر باز خواهند شد.


تاکنون در این کشور 28 هزار و 583 نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و یک‌هزار و 190 نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کرده اند. 


با وجود لغو این محدودیت‌ها، گروه مشاوران علمی برای شرایط اضطراری انگلیس موسوم به «سیج» روز جمعه اعلام کرد شاخص شیوع بیماری (نرخ شیوع یا بازتولید/ R) دوباره میان یک تا ۰.۷ در نوسان بوده است. 


این شاخص بیانگر آن است که یک فرد مبتلا به کرونا این بیماری را به چه تعداد فرد دیگر منتقل می‌کند.


کارشناسان معتقدند هنوز برای بررسی پیامدهای ناشی از آسان شدن سطح قرنطینه خیلی زود است؛ با وجود این، اختلاف فاحش آمار رسمی دولت و نهادهای مستقل درباره وضعیت کرونا در انگلیس افکار عمومی را نگران کرده است.


بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس هفته گذشته ادعا کرد این کشور از رشد همه‌گیری کرونا (کووید-۱۹) عبور کرده و شیب نزولی را طی می‌کند، اما چند روز بعد اتحادیه اروپا اعلام کرد انگلیس و تعدادی از کشورهای اروپایی همچنان در مرحله اوج شیوع کروناویروس قرار دارند.



بوریس جانسون 



آمارها نشان می‌دهد شیوع کرونا در انگلیس همچنان نوسان دارد  و این کشور پس از آمریکا  دارای بالاترین آمار قربانیان کرونا در سراسر جهان است.



طبق آخرین آمار رسمی منتشر شده، در ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۸ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در انگلیس جان خود را از دست داده و مجموع درگذشتگان به ۳۳ هزار و 998 نفر رسیده است. همچنین 236 هزار و 711 نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. 


غرب آسیا 


قرنطینه چهار روزه 15 استان بزرگ ترکیه در راستای مبارزه با ویروس کرونا از امروز آغاز شد و تا 19 می ادامه خواهد داشت.


فخرالدین کوچا، وزیر بهداشت ترکیه درباره آمار 24 ساعت اخیر ویروس کرونا در این کشور گفت: با درگذشت 48 تن دیگر در 24 ساعت گذشته آمار قربانیان ویروس کرونا در ترکیه به 4 هزار و 55 تن و آمار مبتلایان به 146 هزار و 457 تن افزایش پیدا کرده است.



فخرالدین کوچا، وزیر بهداشت ترکیه 


وبگاه خبری روزنامه سعودی «ایلاف» ادعا کرد که تبادل اسرا میان تل‌آویو و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در آستانه عید فطر انجام خواهد شد.


مذاکرات بر سر تبادل اسرا درست پس از آن شکل گرفت که «یحیی السنوار» در بحبوحه شیوع ویروس کرونا گفت: حماس حاضر است در صورت آزادی اسرای فلسطینی سالخورده، بیمار، زنان و کودکان اسیر، امتیازاتی جزئی در پرونده تبادل اسرا بدهد.


روزنامه سعودی ایلاف به نقل از منابعی که آن‌ها را آگاه خواند، ادعا کرد توافق تبادل اسرا میان حماس و تل‌آویو شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بوده است.


وزارت بهداشت امارات اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۲۱ هزار و ۸۳۱ نفر رسیده است. همچنین ۲۱۰ نفر فوت کرده‌اند. 


آسیا


آخرین خبرها نشان می‌دهد شمار ابتلای روزانه در کره جنوبی همچنان دو رقمی است و هند از منظر مجموع کل مبتلایان جای چین را گرفته است. 


طبق آمار وزارت بهداشت هند، با ابتلای ۱۵۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در هند به ۸۵ هزار و 940 نفر افزایش یافت و شمار فوتی‌ها هم ۲ هزار و 752 نفر شد.


از چین خبر می‌رسد هشت مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است. به گفته کمیسیون ملی بهداشت چین، شمار کل مبتلایان به ۸۲ هزار و 933 نفر افزایش یافت و شمار فوتی‌ها در عدد ۴ هزار و 633 ثابت مانده است.


طبق گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های کره جنوبی، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹ مورد جدید ابتلا و دو مورد تازه فوت ثبت شده است. با احتساب موارد جدید، شمار کل مبتلایان به ۱۱ هزار و 37 تن و تعداد قربانیان به ۲۶۲ نفر افزایش یافته است.



کشورهای اول تا دهم دنیا از نظر میزان ابتلا و جان باختگان کرونا


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر