تبعات بازگشایی خوابگاهها و لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی/ چند درصد از دانشجویان به دانشگاهها میروند؟
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گمانهزنیها برای بازگشایی دانشگاهها پس از ماه رمضان افزایش پیدا کرده است؛ اما حفظ سلامتی دانشجویان در این میان در اولویت قرار دارد و این موضوع مطرح است که چگونه با وجود ویروس اپیدمی کووید-19 میتوان در محیطهای اجتماعی همچون دانشگاه حضور یافت؟
علی ربیعی، سخنگوی دولت میگوید که «هفته آینده در خصوص بازگشایی دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی در ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیمگیری میشود»؛ پس از این تصمیمگیری دانشگاهها با دو گزینه بازگشایی و یا ادامه مسیر آموزشی و پژوهشی بهصورت مجازی مواجه میشوند که لازمه اجرای هرکدام از این گزینهها برنامه و اقداماتی از سوی مسئولان دانشگاه است.
بازگشایی دانشگاهها باوجود ویروس کرونا
در صورت کاهش مبتلایان به ویروس کرونا امکان بازگشایی دانشگاه بیشتر میشود و دانشگاهها، به صورت هدفمند و با برنامهریزی بازگشایی میشوند. به گفته علیاکبر حقدوست، معاون وزیر بهداشت حضوروغیاب دانشجویان در این دوره اجباری نخواهد بود و دانشجویان میتوانند تکدرس یا کلترم تحصیلی خود را حذف یا درس خود را ناتمام اعلام کنند و در ترم تحصیلی بعد آن را ادامه دهند.
همچنین بهروز رحیمی نیز روز گذشته در نشست خبری مجازی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا گفت که در خصوص تمهیدات بهداشتی موردنیاز برای بازگشت دانشجویان به خوابگاهها باید منتظر باشیم تا ستاد ملی مقابله با کرونا پروتکلهای لازم را برای خوابگاهها تدوین کند؛ اما در این زمینه ما تجهیزات لازم را از شرکتهای داخلی خریداری کردیم تا بتوانیم خوابگاهها را بهموقع تجهیز کنیم.
جامه عمل پوشاندن به پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی کرونا برای بازگشایی دانشگاهها نیازمند حمایت مالی است؛ تهیه مواد شوینده، مواد ضدعفونی کننده و... برای استریل کردن محیط دانشگاه و خوابگاهها هزینهبردار است؛ از طرفی مسئولان باید برای تأمین این مواد موردنیاز راهکارهایی ارائه دهند.
نیمی از دانشجویان در صورت بازگشایی به دانشگاه میروند
به گفته رحمان خدابندهلو، مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، در صورت بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی حداکثر ۵۰ درصد دانشجویان در دانشگاه حضور پیدا خواهند کرد که بتوانند از خوابگاهها استفاده کنند.
سلف بی سلف!
وی با بیان اینکه خوابگاهها باید بهصورت مرتب ضدعفونی شوند، گفت: در دسترس بودن مواد شوینده در اولویت قرار دارد. همچنین حذفترم، حذف واحد، مسکوت گذاشتن ترم و میهمان شدن دانشجو در این پروتکل وجود دارد.
حتیالامکان غذا در سلفسرویسها توزیع نخواهد شد و توزیع در خوابگاهها صورت میگیرد. توصیه ما این است که سلفسرویسها باز نشود.
کرونا همنفس با دانشجویان
با فرض اینکه حتی نیمی از دانشجویان پس از بازگشایی به دانشگاه بروند، خطر این ویروس همچنان وجود دارد؛ دانشجویان از خوابگاه، وسایل نقلیه عمومی و... استفاده میکنند.
4 الی 8 نفر در هر یک از اتاقهای خوابگاه حضور دارند که حتی اگر نیمی از دانشجویان هم به دانشگاهها بیایند، آیا بازهم فاصله اجتماعی رعایت خواهد شد؟
درنهایت میتوان به ادعای مسئولان دانشگاهی و غیردانشگاهی مبنی بر اولویت داشتن سلامت دانشجویان دلخوش بود و باید دید که مسئولان چه تصمیمی در خصوص بازگشایی دانشگاهها و نظارت در رعایت پروتکلهای بهداشتی آن خواهند داشت.
*گزارش از سیده محدثه حسینی
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/