صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۷ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹

ازدواج جوانان؛ یک مسئولیت اجتماعی

پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در ایام ماه مبارک رمضان در قالب طرح‌های «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» هر روز یک آیه از قرآن کریم و حدیثی از اهل بیت(ع) را به همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.
کد خبر : 489356

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در ایام ماه مبارک رمضان در قالب طرح‌های «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» هر روز یک آیه از قرآن کریم و حدیثی از اهل بیت(ع) را به همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.




بیشتر بخوانید:


گفتار نیکو؛ رمز مقابله با نقشه‌های شیطان/ توضیحات رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی درباره آیه ۵۳ سوره اسراء




در روز سه‌شنبه 23 اردیبهشت ۹۹ مصادف با 18 رمضان ۱۴۴۱ «پیغام دوست» به شرح زیر است:


ازدواج جوانان؛ یک مسئولیت اجتماعی


بی‌همسران خود و غلامان و کنیزان درستکارتان را همسر دهید. اگر تنگدستند خداوند آنان را از فضل خویش بی‌نیاز خواهد کرد و خدا گشایشگر داناست (نور،32)


وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (نور،32)



همچنین در این روز «مسیر مهربانی» به شرح زیر است:


موضوع: امر به معروف و نهی از منکر 2


تمام کارهای نیک و حتی جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهی از منکر چون آب دهان است در برابر دریای پهناور.


انجام معروف و ترک منکر نیازمند وجود زیرساخت‌هایی است. زیرساخت‌های غیراخلاقی انسان‌ها را به انجام منکر و ترک معروف و زیرساخت‌های اخلاقی انسان را به انجام معروف و ترک منکر سوق می‌دهند. متأسفانه امر به معروف و نهی از منکر به امری فردی تبدیل شده است و به زیرساخت‌ها کمتر توجه می‌شود.


اگر امر به معروف و نهی از منکر فقط جنبه فردی داشت قرآن این همه روی آن تأکید نمی‌کرد و نمی‌فرمود: كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ  مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ (آل عمران، 110). امر به معروف و نهی از منکر فردی مهم است؛ ‌لیکن در مقابل زیرساخت‌ها اثر آن ناچیز است.


زیرساخت‌ها اراده عامه انسان‌ها را درهم می‌شکنند و به هر سمت که بخواهند می‌کشانند. مگر می‌شود رباخواری، رشوه و تقلب علمی گسترده شده را با امر به معروف فردی از بین برد وقتی نظام‌های قانونی و اجتماعی انسان را به سمت آن‌ها سوق می‌دهد؟ ایجاد زیرساخت وظیفه هرکسی در حیطه قدرتش است. بنابراین هرکسی باید در حیطه قدرت خود برای انجام معروف و ترک منکر تلاش کند.


امام علی(ع): وَ مَا أَعْمَالُ الْبِرِّ كُلُّهَا وَ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ، عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنْ الْمُنْكَرِ، إِلَّا كَنَفْثَةٍ فِي بَحْرٍ لُجِّيٍّ (نهج‌البلاغه حکمت 374)



یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» بی‌تفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و ان‌شاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر