شبهای قدر کرونایی آزمونی تازه برای جوانان هیئتی/ راه برگزاری جشنهای غدیر و عزاداری دهه اول محرم هموار میشود؟
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا - علی ترابی؛ روزهای پایانی سال 98 همزمان شد با شیوع گسترده کرونا در ایران و در پی آن ستادی ملی برای مبارزه با کرونا تشکیل شد. این ستاد که مسئولان کشوری و لشکری متعددی را در خود میدید، بنا بود دستوراتی لازمالاجرا برای کل کشور صادر کند.
دستورات ستاد ملی کرونا تعطیلیهای اماکن و صنوف مختلف را در پی داشت. از تعطیلی مدارس و دانشگاه تا بسته شدن پاساژها و بعداً هم بسته شدن جادهها و تعطیلی تردد بین استانی. اما در این بین آنچه موضوع این گزارش است، بسته شدن حرمها و اماکن زیارتی و تعطیلی مساجد و حسینیهها و جلسات مذهبی است.
26 اسفند ماه بود که تصمیم تازهای مبنی بر بسته شدن در حرمهای مقدسه ایران در مشهد و قم و شیراز و شهرری اعلام شد. این تصمیم اگرچه در روزهای نخست با اعتراضات و شیطنتهایی همراه شد، اما در ادامه با نمایش فرهنگ بالای دوستداران اهل بیت همراه شد. جماعت مشتاق زیارت به احترام تصمیم اخذشده به جهت سلامتی مردم، قید زیارت در ماههای پر فیض رجب و شعبان و رمضان را زدند و به این ترتیب همراهی خود با تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا را به نمایش گذاشتند.
هیئتیها در صف اول مبارزه با کرونا
اما این تنها همراهی مذهبیها با ستاد کرونا نبود. جوانان مؤمن و هیئتی از همان روزهای نخست شیوع کرونا در کشور و همهگیر شدن آن پا به میدان مبارزه با این ویروس گذاشتند. ضدعفونی کردن معابر و گندزدایی از نخستین اقدامات آنها بود. در ادامه هم ماجرای توزیع مواد ضدعفونی کننده در سطح کشور بهخصوص مناطق کم برخوردار را در دستور کار خود قرار دادند.
این جوانان ثابت کردند که اگر در حسینیه و هیئتشان بسته باشد، آنها باز اهل خانهنشینی نیستند. آنجا که وقتی کار ضدعفونی روی روال افتاد، جوانان هیئتی در لبیک به فرمایش رهبر معظم انقلاب همدلی مؤمنانه را آغاز کردند و بستههای کمک معیشتی را برای نیازمندان آماده کرده و به دست آنها رساندند.
ایثار خروجی منطقی هیئت رفتن است/ وقتی جوانان به سیره مولایشان عمل میکنند
شکی در این نیست که اقدامات جوانان هیئتی و حزباللهی در این مقطع زمانی، معنای کاملی از ایثار را پیش روی مردم ترسیم میکرد. این جوانان در کنار کادر درمانی بیمارستانها و همچنین داوطلبان جهادی حاضر در مراکز درمانی در نبرد با کرونا سربلند بودند و باعث شدند ترس از کرونا به حس همدلی و همراهی و البته حمایت بین مردم تبدیل شود.
ایثار جوانان هیئتی که در ماجرای کرونا خودش را نشان داد از همان جنس ایثار بود که در دوران دفاع مقدس نمایش یافته بود و اینجا هم عدهای از کار و خانواده خود گذشتند تا روزگار بهتری برای مردم جامعهشان فراهم شود.
حاج حسین هوشیار، مداح اهل بیت در همین زمینه در گفتگویی که با خبرگزاری آنا داشت، گفت: مگر میشود شما از یک عشقی دم بزنی و عاشق یک حقیقتی بشوی و خودت را شبیه آن معشوق نکنی؟ معشوق ما یعنی امام حسین(ع) و اهل بیت(علیهمالسلام)، خودشان اسوه ایثار بودند.
این مداح اهل بیت در ادامه این صحبت گفت: هیئتی که خروجیاش تربیت انسانهایی نباشد که حاضر شوند جان خودشان را برای همنوعان خودشان فدا کنند، آن هیئت ناقص است، کارکرد آن هیئت ناقص است.
آزمونی تازه پیش پای هیئتیها/ تجلی ایثار این بار در شبهای قدر
فرمایش رهبر معظم انقلاب در ارتباط ویدئوکنفراسی با ستاد ملی مبارزه با کرونا در زمینه توجه به اهمیت دعا و تصمیمگیری در خصوص بازگشایی مساجد پس از مشورت با صاحبنظران در این زمینه، باعث شد تا تصمیم تازهای برای برگزاری مراسم شب قدر به صورت محدود گرفته شود.
روز 23 اردیبهشت ماه بود که علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت پروتکل چگونگی برگزاری مراسم معنوی شبهای قدر در مساجد را اعلام کرد و بدین ترتیب خبر بازگشایی مساجد و برگزاری مراسم عمومی بعد از نزدیک سه ماه اعلام شد.
شاید برای بچههای هیئت و حزب اللهی هیچ یک از پروتکلهای مهم بهداشتی در مورد مبارزه با کرونا به اندازه این پروتکل اهمیت نداشته باشد. چرا که عدم رعایت آن ولو از سوی چند نفر از اهالی هیئت باعث بدنامی این قشر شده و زحمات ایثارگران و جهادگرانی را که دو سه ماه تلاش کردهاند به باد دهد.
این شبها میتواند الگویی برای دهه اول محرم باشد
آن روزی که رهبر انقلاب در ستاد ملی مبارزه با کرونا خطاب به مسئولین فرمودند، «معتقدم اگر قواعد سختگیرانهای هم در این زمینه وضع شود مردم مؤمن و مسجدی حتماً بیشتر از دیگران به آن عمل میکنند.» گواهشان به عملکرد این سه شب اهل هیئت و مسجد بوده است.
این شبها اگر هیئتیها پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، الگوی مناسبی از برگزاری مراسم مذهبی برای کل دنیا ایجاد میکنند و راه برگزاری هر چه بهتر مراسم دهه کرامت و دهه اول محرم را نیز هموار میکنند.
رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی چه عواقبی خواهد داشت؟
اما اگر خدای نکرده فقط چند نفر از جماعتی که امشب به مراسم میروند، پروتکلهای لازم را رعایت نکنند، آن وقت است که عدهای کفتارصفت باز هم نقشآفرینی کرده و با کثیف کردن فضای رسانهای کشور تصاویر همان چند نفر را آن قدر پخش میکنند که بساط مراسم مذهبی چه در شبهای قدر و چه در مناسبتهای بعد از آن برچیده شود.
آزمون امشب مذهبیها و هیئتیها اگر نمره قبولی بگیرد، میتواند پیشزمینه برای باز شدن در حرمهای مقدسه هم باشد، میتواند زمینهساز برگزاری جشنهای عید غدیر و دهه کرامت باشد، میتواند نمونهای موفق برای اجرا در دهه اول محرم باشد. اما اگر خدای ناکرده هیئتیها در این آزمون نمره قبولی نگرفتند شاید باید آماده لغو شدن تمامی این مراسم که گفته شد، باشند.
کار از امشب دست خود هیئتیهاست که آیا بازهم در مبارزه با کرونا میدرخشند و یا ورق به نفع کفتارها بر میگردد.
انتهای پیام/4139/پ
انتهای پیام/