صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۸ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس:

سیاست‌گذاران گمان می‌کنند مبارزه با فساد سبب فرار سرمایه است

سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست‌گذاران ما گمان می‌کنند تولید یعنی پولپاشی و افزایش زیرساخت در حالی که فعالان اقتصادی معتقدند زیرساخت در کشور به اندازه کافی وجود دارد، لذا جهش تولید نیازمند اصلاح باور سیاست‌گذاران کشور است.
کد خبر : 489187

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمد قاسمی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارشی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره جهش تولید، چارچوب مفهومی، نظری، الگوی راهبردی و حمایت از تولید در ایران را قرائت کرد.


وی گفت: امسال با نظر مقام معظم رهبری جهش تولید نام گرفت و در همین راستا رئیس مجلس مأموریتی را به مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون ویژه حمایت از تولید و اجرای سیاست‌های اصل 44 داد مبنی براینکه ماهانه گزارشی در این زمینه را به مجلس بیاورند.


قاسمی با بیان اینکه براین مبنا سه دسته کار انجام شد، افزود: سازمان برنامه و بودجه یک کارگروه تشکیل داد که برنامه دستگاه‌ها در آن ارائه و اولویت بندی شد. بنابراین عمده کاری که در مرحله اول انجام دادیم این بود که رویکرد سازمان برنامه مبتنی بر اولویت‌بندی پروژه‌های دستگاه‌های اجرایی برای جهش تولید قرار گرفت.


نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: در همین راستا کمیسیون ویژه حمایت از تولید هم جلساتی تشکیل داد و گزارش‌های تهیه شده را بررسی و مجموعه پیشنهادها را تهیه کرد که گزارش آن هفته آینده تقدیم صحن علنی مجلس می‌شود.


قاسمی با تصریح اینکه در این تحقیقات متوجه شدیم در طول دو دهه گذشته اخیر فقط شعارهای حمایت از تولید می‌دادیم، اظهار کرد: باید روشن می‌شد نتیجه مجموعه هدف‌گذاری‌هایی که در بودجه سالانه و برنامه‌های توسعه برای حمایت از تولید داشته‌ایم چه شده است.


این نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نتیجه این گزارش‌ها اینگونه بود که حجم عظیمی از زیرساخت‌ها فراهم شده اما ساختار و سازمان‌های تولیدی و صنعتی کشور تحولی نداشته است.


قاسمی با بیان اینکه تجربه کشورهایی همچون ژاپن، چین، کره جنوبی، آلمان، ترکیه و برزیل در حمایت از تولید را بررسی کردیم، گفت: در همه این کشورها در فرایند صنعتی شدن و علمی شدن تولید، دولت هم نقش داشته است. همچنین حمایت‌های مالی، اعتباری، تعرفه‌ای و... و نظام پایش آنها برای دستیابی به اهداف وجود داشته و راهبرد توسعه صنعتی در این کشورها وجود داشته و به آن عمل می‌شده است. 


وی اظهار کرد: در مطالعاتی که داشتیم مشخص شد در کشورهایی که رونق تولید در صورت گرفته، فرهنگ تولید و سرمایه‌گذاری وجود داشته و تقویت می‌شده است و برای فعالیت‌های رانت‌جویی و برای به دست آوردن درآمدها از مسیرهای راحت، محدودیت‌های فراوانی وجود داشته است و سازوکار تأمین تولید، تأمین و تسهیل شده و دولت در چارچوب راهبرد توسعه صنعتی رانت مولد هدفمند مقید به زمان توزیع کرده است. 


سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: اگر خود را آسیب‌شناسی کنیم، در حمایت‌های ما چنین معیارهایی رعایت نشده و نتیجه آن این بوده که میلیاردها دلار در ایران صرف حمایت از تولید کرده است، اما ساختار و سازمان صنعتی و تولیدی کشور، کهنه و درمانده در روش‌های قدیمی تولید و تأمین مالی و... است و نتیجه آن پایین آمدن کیفیت محصولات تولیدی و حجم عمده ای ارزش افزوده‌ای که در حال تولید است، به رانت ارزان قیمت نفت و گازی که به این صنایع تزریق می‌شود وابسته است و صدور مجوزهایی که نتیجه‌ای جز صدور رانت نداشته‌اند. 


وی خاطرنشان کرد: گزارش‌ها مؤید آن است که در ذهن سیاستگذاران ایرانی عملاً آموزه‌های نادرستی از تولید شکل گرفته است و برای اصلاح روند باید ابتدا از این آموزه‌ها و باورهای غلط عبور کنیم تا روش‌های درست اجرا شود.


قاسمی با بیان اینکه سیاست‌گذاران ما گمان می‌کنند تولید یعنی پولپاشی و افزایش زیرساخت در حای که فعالان اقتصادی معتقدند زیرساخت در کشور به اندازه کافی وجود دارد، مشکل دیگر اینکه سیاستگذاران فکر می‌کنند باید قانون اضافه کنند که این هم باور غلطی است.


نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی سیاست‌گذاران گمان می‌کنند مبارزه با فساد موجب فرار سرمایه از کشور می‌شود که این هم تصور اشتباهی است، گفت: طبق نظر کارشناسان ما اکنون یک وضع موجود داریم و اگر بخواهیم به سمت وضع مطلوب حرکت کنیم، باید راهبردی برای توسعه تولید و صنعت تهیه کنیم و کسب و کار را ا فزایش دهیم و هر روندی غیر از این دو هدف باشد انحراف است.


سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه 8 اقدام مهمی را تهیه شده که اگر به آنها توجه شود می‌تواند شعار سال «جهش تولید» را در میان‌مدت محقق کند، گفت: تولید کشور باید بر مبنای این 8 رکن انجام شود تا جهش تولیدبه هدف خود برسد. 


وی راهبرد توسعه صنعتی و انتخاب پیشران‌ها، شفافیت، رقابت و تسهیل ورود به کسب و کارها، کاهش هزینه فرصت تولید از طریق هزینه‌زا کردن رقبای تولید، ارتقای نظام تأمین تولید، ثبات و پیش‌بینی بقیه بازارها، فناوری و رسمی شدن کسب و کارها و کاهش بخش غیررسمی کسب و کار از جمله ارکانی دانست که می‌تواند در میان‌مدت جهش تولید در کشور را محقق کند. 


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر