ماهیگیری مدیریت شهری از آب گلآلود کرونایی/ شهرداری تهران نحوه توزیع ماسکهای اهدایی دیگر کشورها را شفافسازی کند
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، همانطور که پیشبینی میشد اجرای طرح استفاده اجباری از ماسک در حمل و نقل عمومی بهانه را بهدست مدیریت شهری داد تا موضوع اجرای طرح ترافیک را بار دیگر با جدیت مطرح کند.
این اقدام مدیریت شهری باعث شد تا مردم به استفاده از حمل و نقل عمومی بهویژه مترو سوق پیدا کرده و در این میان فاصله اجتماعی را که تا پیش از این نیز در سیستم حمل و نقل عمومی بهدرستی اجرا نشده بود، کلاً منتفی کند.
اجرای طرح استفاده اجباری ماسک در مترو از سوی شهرداری تهران از چند منظر قابل بررسی است:
اول اینکه شهرداری تهران که خود یکتنه مسئولیت اجرای این طرح را برعهده گرفت، به جز چند روز نخست دیگر نتوانست پروتکلهای سختگیرانه ستاد مقابله با کرونا را در حمل و نقل عمومی اجرا کند که این موضوع اعتراض محمد سالاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران را بهدنبال داشت. وی در جلسه علنی هفته قبل شورای شهر تهران گفت: «در روزهای ابتدایی اجرای این طرح که به تصویب ستاد ملی کرونا رسیده است، گزارشهای خوبی دریافت کردیم اما متأسفانه اکنون این موضوع مورد بیتوجهی قرار گرفته و رها شده است. سهلانگاری در این خصوص جان شهروندان را به خطر میاندازد.»
مورد دوم اینکه نحوه توزیع و قیمت ماسکها در مترو هم خود دارای حواشی بسیاری است، زیرا قرار بود این ماسکها با قیمت ارزان در اختیار شهروندان قرار بگیرد ولی نرخهای مختلف آن، نارضایتی تهرانیها را بههمراه داشته بهطوریکه در روزهای ابتدایی قیمت ماسکها حتی تا مبلغ 10 هزار تومان هم به فروش میرفت اما با گذشت چند روز و اعتراض شهروندان نسبت به قیمت بالای ماسکها، سید مناف هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک از توزیع دو نوع ماسک یکلایه به قیمت یک هزار تومان و ماسک چند لایه به مبلغ 2 هزار تومان خبر داد بااینحال بیشتر آنچه که در مترو به فروش میرسد، ماسک 2 هزار تومانی است.
آنچه در این میان از عملکرد مدیریت شهری نمایان میشود، تلاش آنها برای گرفتن ماهی از این آب گلآلود ایجاد شده ناشی از کرونا است.
علاوه بر حواشی مطرح شده در ارتباط با اجرای طرح فروش ماسک در حملونقل عمومی و قیمت عرضه آن چندی پیش محمدحسین حیدری، مدیرکل بازرسی ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت نیز گفته بود که اقلام بهداشتی طبق درخواست شهرداریها در اختیارشان قرار گرفت که برخی از این اقلام اهدایی از سوی دیگر کشورهای کمککننده بوده است.
با وجودی که شهرداری تهران تاکنون هیچ اظهارنظری در خصوص ماسکهای اهدایی کشورهای دیگر که از سوی وزارت بهداشت در اختیارش قرار گرفته بود نمیکند، شورای شهریها هم که باید بهعنوان ناظر بر عملکرد شهرداری فعال باشند، حتی از این موضوع خبر هم ندارند و مشخص نیست که شهرداری ماسکهای اهدایی کشورهای دیگر را کجا و چگونه مصرف و توزیع کرده است.
بیشتر بخوانید:
اظهارنظر وزارت بهداشت درباره واگذاری ماسکهای اهدایی دیگر کشورها به شهرداری را ندیدهام
ستاد ملی کرونا برای تأمین ماسک در حمل و نقل عمومی بودجه تخصیص دهد
شهرداری تهران و شورای شهر که این روزها از کمک دولت برای کمک به مدیریت شهری پایتخت بهمنظور جبران رکود حاصل از کرونا ناامید شده از هر مستمسکی برای کسب درآمد و جبران ناکارآمدی در بودجهریزی مناسب و پیشبینی شرایط بحرانی و هزینههایی که برای شهروندان تهرانی انجام داده دریغ نمیکند.
شاید بهتر باشد شورای شهریها این روزها برای پرهیز از ارائه آمارهای ضدونقیض که ناشی از عدم تعامل مناسب با شهرداری است، بر صندلیهای خود در بهشت تکیه زده و ضمن رعایت فاصله اجتماعی به اقداماتشان در نامگذاری معابر بپردازند؛ چون انتشار اخبار نادرست افکار عمومی را دچار تشویش میکند و اعضای پارلمان شهری را برای تأیید و تکذیب به فعالیت وادار میکند.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/