نانوالیافی که زخمها را شفا میبخشد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، آنتیاکسیدانها نقش کلیدی در فرایند مبارزه با اکسیداسیون دارند. اکسیداسیون نهتنها باعث فاسد شدن مواد غذایی میشود بلکه به سلولهای بدن نیز آسیب میرساند. نتایج تحقیقات جدید دانشگاه تگزاس حاکی از آن است ک پوششهای نانوالیاف حاوی آنتیاکسیدان میتواند ترکیبات حیاتی را به آرامی رها کند که راه مناسبی برای پوشش مواد غذایی و زخمهاست.
اکسیداسیون واکنش شیمیایی است که به زبان ساده الکترونها را از یک اتم یا مولکول جدا میکند. برای مثال آهن در مقابل اکسیژن واکنش نشان داده و زنگزده میشود، چنین فرایندی به صورت طبیعی در بدن اتفاق میافتد. اتمهای بیثبات که رادیکال آزاد نام دارد، الکترونها را از مولکولهای درون بدن میدزدند و باعت آسیب سلولی میشوند. اکسیداسیون وقتی مواد غذایی برای مدت طولانی در معرض هوا قرار بگیرد نیز رخ میدهد.
آنتیاکسیدانها از طریق اهدای الکترون به رادیکالهای آزاد یا پیوند زدن با اکسیژنهای هوا مانع از وقوع فرایند اکسیداسیون میشوند. دانشمندان دانشگاه تگزاس در روش جدید خود از آنتیاکسیدانی به نام «تانیک اسید» استفاده کردند که خاصیت آنتیباکتریال و آنتیویروسی دارد. پلیفنولها ترکیبات طبیعی با خاصیت آنتیاکسیدان هستند. گروه تحقیقاتی با استفاده از الیاف پلیفنول پوششهای ساخت و سپس آنها را به تانیک اسید آغشته کرد. این ترکیب نهتنها قادر به اتصال با مولکولهای بسیاری هستند بلکه میتوانند رادیکالهای آزاد را نیز به راحتی جذب کنند. بهترین مزیت این پوشش این است که میتواند آنتیاکسیدانها را به آرامی و در طول زمان آزاد کند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/