صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
وزیر بهداشت:

احتمالاً در پاییز امسال، آنفلوآنزا و کرونا باهم بروز کنند

وزیر بهداشت گفت: باید در مورد کرونا در حالت آماده باش باشیم؛ زیرا اگر ویروس تغییر رفتار دهد، تمام معادلات ما به هم می‌ریزد؛ برآورد می‌شود که در پاییز امسال، آنفلوآنزا و کرونا باهم بروز کنند و پیش‌بینی می‌شود که یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم.
کد خبر : 488615

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا سعید نمکی در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران ضمن قدردانی از تمامی دست‌اندرکارانی که با تلاش‌های شبانه‌روزی برای مبارزه و مقابله با ویروس کرونا، تلاش کردند، گفت: کرونا، تجربیات و درس آموزه‌های ارزنده‌ای را به جهانیان ارزانی داشت.


وی افزود: در مورد کلان‌شهر تهران، دکتر زالی و دکتر بندپی توانسته‌اند تاکنون مشارکت صمیمانه بین بخشی را ایجاد کنند و موفقیت‌هایی که در مقابله با کرونا مشاهده می‌کنیم گواه بر این وفاق است.


نمکی تصریح کرد: برخی می‌گویند، بنده وزیری بدشانس بوده‌ام که بدو ورودم به وزارت بهداشت، با حوادث و وقایعی همچون سیل و زلزله و اپیدمی، مواجه شدم، اما چرا از این منظر به موضوع می‌نگرند، چرا این‌گونه نمی‌اندیشند که خداوند در این عمر کوتاه به بنده این توفیق را داد که امور مردم که بندگان خدا هستند را انجام دهم. کرونا، علی‌رغم اینکه آسیب‌های زیادی به ملت‌ها زد، موهبت‌هایی نیز به همراه داشت.


وی گفت: در بحران کرونا، ما در نظام سلامت از دو جهت جور کشیدیم، از یک سو جور مسائلی که برای سلامتی مردم ایجاد شده بود و از سوی دیگر جور مسائل اقتصادی کشور را کشیدیم. متأسفانه در کشور ما اقتصاد خانوار به اقتصاد کلان پیوند نخورده. اگر در دنیا اتفاقی بیفتد، اول اقتصاد کلان آسیب می‌بیند و بعد از مدت‌ها، اقتصاد خانواده آسیب می‌بیند، اما در ایران برعکس است، یعنی با کوچک‌ترین اتفاقی اول اقتصاد خانواده لطمه می‌بیند و بعد اقتصاد کلان.


نمکی در ادامه درخصوص شرایط کلان‌شهر تهران در مقابله با کرونا، گفت: در مبحث کرونا، تهران را باید به گونه‌ای متفاوت ببینیم. تهران با سایر شهرستان‌ها فرق دارد.


با حدس و احتمال و شاید، نمی‌توان بحران را اداره کرد


وی خطاب به اعضای شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: با حدس و احتمال و شاید، نمی‌توان بحران را اداره کرد. شیوه اداره مدیریت بحران به همین صورت است که شما انجام می‌دهید؛ یعنی ایجاد انسجام قوی بین بخشی و ترسیم دورنمایی از آینده. این شیوه را باید برای مدیریت کلان‌شهر تهران به‌عنوان یک برنامه ملی مصوب کرده و بر آن پایبند باشیم و این تشکلی که برای مدیریت تهران به وجود آمده است، باید حفظ شود و با افت و نزول کرونا، آن را رها نکنید.


وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: عاجلانه‌ترین و کم‌خردانه‌ترین نوع برخورد با کرونا، این است که تصور کنیم این ویروس تمام شده است. ویروس کرونا ویروسی متفاوت است و باید با نگاهی متفاوت به آن بنگریم. از طرف دیگر، ویروس‌های هم‌خانواده این ویروس، مانند سارس و مرس به سمت کم‌خطر شدن هستند؛ زیرا اگر هر کدام از پاتوژن‌ها در طول تاریخ به قوت خود باقی بمانند و انسان‌ها را قتل‌عام کنند، از نسل بشر چیزی باقی نمی‌ماند. ویروس‌ها و پاتوژن‌ها به‌مرور آرام‌تر می‌شوند؛ اما نمی‌دانیم که رفتار ویروس کووید 19 چگونه خواهد بود. در مورد کووید 19 نباید شتاب‌زده نظر داد، بین 4 تا 6 ماه زمان لازم است تا در مورد این موضوع با قاطعیت بیشتری سخن گفت.


نمکی تأکید کرد: باید در مورد کرونا در حالت آماده‌باش باشیم؛ زیرا اگر ویروس تغییر رفتار دهد، تمام معادلات ما به هم می‌ریزد. برآورد می‌شود که در پاییز امسال، آنفلوآنزا و کرونا باهم بروز کنند و پیش‌بینی می‌شود که یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم. اگر چنین شد، باید آمادگی کامل داشته باشیم.


وی در خصوص واردات واکسن آنفلوآنزا، گفت: در سال جاری، واردات واکسن آنفلوآنزا افزایش خواهد داشت تا تمامی گروه‌های آسیب‌پذیر بتوانند واکسینه شوند.


وزیر بهداشت تصریح کرد: در مورد کرونا معتقد هستیم که اگر در پاییز، پیک بعدی بروز کند و جهش ژنتیک عمده‌ای به سمت خشونت نداشته باشد، دیگر با شرایطی که تاکنون از سر گذرانده‌ایم مواجه نخواهیم شد و با کرونایی آرام‌تر روبرو خواهیم بود. چراکه وقتی ویروس در طبیعت بچرخد، ایمنی را بالاتر می‌برد، دوم اینکه رفتار ویروس به سمت آرام‌تر شدن پیش می‌رود. سوم اینکه امیدواریم داروهای ضدویروس مؤثرتری را شناسایی کنیم؛ اما تا پایان سال 1400 نباید به واکسن کرونا امیدوار باشیم، زیرا تولید و ساخت واکسن پروسه‌ای بسیار زمان‌بر است؛ بنابراین، امیدواریم بتوانیم پاییز را به‌خوبی مدیریت کنیم.


نمکی در ادامه افزود: در مورد شیوه مدیریت تصور می‌کنم که استان البرز و استان تهران را در قالب یک پکیج در نظر بگیریم. تأثیرات البرز بر تهران و تهران بر البرز با توجه به اینکه روزانه تعداد زیادی از افراد در آن‌ها رفت‌وآمد دارند، قابل توجه است. ستاد این دو استان باید یکپارچه شود، یعنی ستاد استانی را به ستاد منطقه‌ای تبدیل کنیم.


وی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران نباید جزیره‌ای عمل کنند و باید بنشینیم و ساختار بهداشت و درمان تهران و حومه را به‌صورت یکپارچه و طراحی کنیم.


وی تأکید کرد: تهران ویترین کشور در مباحث مختلف ملی است. لذا ضرورت دارد که در مورد تصمیماتی که برای آن گرفته می‌شود، نهایت هوشیاری را به‌کارگیریم.


نمکی خاطرنشان کرد: در بحران کرونا، رفتار و عمل بیمارستان‌های تهران به‌عنوان اولین تماس با بیمار، برای کشور الگو بود و برای سایر بیمارستان‌ها جرئت ایجاد کردند و جا دارد، این وفاق و همدلی را ارج نهیم.


در این جلسه که امروز و با حضور سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران و علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در شهر تهران، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مسئول در امر مقابله با کرونا و معاونین وزارت بهداشت، در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گزارشی از عملکرد بخش‌های مختلف در ارتباط با مدیریت بیماری کرونا در شهر تهران، ارائه و درخصوص تصمیمات و راهکارهای جدید در مقابله با این بحران، بحث و تبادل‌نظر شد.


انتهای پیام/4127/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر