صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۵ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
سی روز سی کتاب| 19

ولادت تا شهادت علی (ع) را از زبان علی (ع) بخوانید

کتاب «علی (ع) از زبان علی (ع)» وقایع مهم زندگانی پربرکت امیرالمؤمنین (ع) از تولد و رشد در کنار پیامبر (ص) تا شهادت مظلومانه ایشان را روایت می‌کند.
کد خبر : 488353

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از موضوعات مهم دین اسلام دعوت به تفکر و اندیشه است. اهمیت تفکر آنچنان است که آن را از بهترین عبادت‌ها شمرده‌اند. ایام ماه پرفضیلت رمضان، ماه نزول قرآن یکی از فرصت‌های مناسب برای تدبر و اندیشیدن است. خبرگزاری آنا در پرونده «سی روز سی کتاب» بنا دارد کتاب‌هایی مناسب مطالعه در این ماه پربرکت را معرفی کند.




در نوزدهمین مطلب از این مجموعه شما را با کتاب «علی (ع) از زبان علی (ع)» اثر حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان آشنا می‌کنیم.


یکی از بهترین راه‌ها برای دستیابی به شناختی دقیق از اسلام ناب محمدی گوش‌فرادادن به فریادها و نجواهای کسی است که حبیب و همراه همیشگی رسول خدا بود. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد امیرالمؤمنین (ع) این است که وقایع مهم تاریخ زندگی خود را با دقت و ظرافت تمام بیان کرده است. حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمد محمدیان در کتاب «علی (ع) از زبان علی (ع)» با زیرعنوان «زندگی و زمانه امیرالمومنین علیه السلام از زبان خودش» به زندگی حضرت علی (ع) پرداخته است.


علت نام‌گذاری این کتاب این است که تمامی ماجراهای آن از زبان امیرالمؤمنین (ع) بیان شده است که این سبکِ نگارشِ زندگی‌نامه ائمه اطهار در نوع خود ابتکاری ویژه است. یقیناً مطالعه زندگی پرفراز و نشیب امیرالمؤمنین از زبان خودش زیبایی این اثر را مضاعف کرده است. این کتاب تمام وقایع مهم زندگانی پربرکت امیرالمؤمنین (ع) از تولد و رشد در کنار پیامبر (ص) تا شهادت مظلومانه ایشان را از زاویه اول‌شخص بیان کرده است.


می‌توان این کتاب را مانند رمانی جذاب دانست که خواندن یک صفحه از آن، مخاطب را ترغیب به خواندن تمام کتاب می‌کند. زبان این کتاب روان، بدون تکلف و فارغ از هرگونه کلمات دشوار است که فهم مطالب را برای عامه مردم آسان و برقراری ارتباط با مخاطب را قوی‌تر می‌کند. در تدوین این کتاب از منابع اصیل و معتبری استفاده شده که در پاورقی‌های فراوانِ آن به این منابع اشاره شده است.


کودکی تا شهادت امیرالمومنین علی (ع) در 10 فصل


این کتاب دارای 10 فصل با عناوین «دوران مکه»، «دوران مدینه»، «دوران خلفا»، «دوران خلافت»، «دوران جنگ جمل»، «دوران جنگ صفین»،« دوران حکمیت»، «دوران جنگ نهروان»، «دوران غارت‌ها» و «دوران شهادت» است.


فصل اول مربوط به دوران مکه است که به دوران کودکی امیرالمومنین پرداخته و موضوع نخستین ایمان آورنده به رسول خدا و اسلام را مطرح کرده است. در این فصل به این مطلب که امیرالمومنین محبوب‌ترین فرد در نزد رسول خدا بود و رسول خدا بسیار علی (ع) را دوست می‌داشت، پرداخته شده است.


فصل دوم به دوران مدینه اختصاص دارد. موضوعاتی که در این فصل به آنها پرداخته شده است عبارتند از هجرت به مدینه، پیمان برادری با رسول خدا، ازدواج با دختر رسول خدا، و...


فصل سوم به دوران خلفا می پردازد. در این فصل به مواردی چون تغییر مسیر خلافت، اتمام حجت با مردم در موضوع خلافت و امامت، نهایت بی یاوری، سکوت برای حفظ وحدت، گفتگویی مستدل با ابوبکر، ماجرای غم بار فدک، شهادت فاطمه زهرا، آغاز زمانداری خلیفه دوم و ...


فصل چهارم به دوران خلافت امیرالمومنین می پردازد. در این فصل موضوعات امتناع از پذیرش خلافت، شور و هیجان بی نظیر مردم برای بیعت، شرایط پذیرش حلافت، بیعتی بی نظیر در آزاد ترین وضع، انگیزه پذیرش خلافت، بیعت طلحه و زبیر، برخورد با متخلفان با بیعت، سخنرانی‌های آغاز خلافت و آغاز ناخشندوی خواص پرداخته شده است.


فصل پنجم کتاب با عنوان دوران جنگ جمل به موضوع جنگ جمل اختصاص یافته است. در این فصل به موضوعات عهد شکنی طلحه و زبیر، عزیمت طلحه و زبیر به مکه، حرکت طلحه و زبیر و عایشه به سمت بصره، بسیج مردم برای مقابله با فتنه ناکثین، در منزلگاه ربذه، مخالفت‌های ابو موسی اشعری، نامه‌هایی به مردم کوفه، و...


فصل ششم کتاب به دوران جنگ صفین پرداخته است. موضوعاتی مانند اولین گام‌ها برای برخورد با معاویه در مدینه، آغاز برخورد با معاویه در کوفه، مکاتبات با معاویه، اعزام نماینده به شام، پاسخ به فرستادگان معاویه، سلسله مکاتبات با معاویه، اتمام حجت با معاویه، نصیحت به معاویه، پاسخ به اتهامات و جوسازی‌های معاویه، مکاتباتی با عمروبن عاص، و...


فصل هفتم به موضوع دوران حکمیت پرداخته است. عناوین این فصل عبارتند از قرآن بر سر نیزه‌ها، بازگرداندن مالک اشتر از میدان جنگ، پاسخ به نامه معاویه، انتخاب اجباری ابو موسی اشعری، نوشتن معاهده حکمیت، توصیه‌های امام به داوران حکمیت، خوارج مولود حکمیت، بازگشت از صفین، ورود به کوفه و تحلیلی جامع از جنگ صفین.


فصل هشتم مربوط به دوران جنگ نهروان است. زیر عناوین این فصل شامل مدارا و نرم خویی با خوارج، پاسخ‌هایی به شعارهای خوارج، خبر خیانت نمایندگان در حکمیت و آمادگی برای جنگ، آمادگی دوباره برای جنگ با معاویه، دعوت از خوارج برای شرکت در جنگ با معاویه، تغییر مسیر جنگ از شام به نهروان، و...


فصل نهم مربوط به دوران غارت‌ها است. بسیج مردم برای عزیمت به جنگ با معاویه، اعزام مالک اشتر به مصر و شهادت وی در این مسیر، شهادت محمد ابن ابی بکر استاندار مصر، فتنه انگیزی در بصره، مقابله با غارت ضحاک در اطراف عراق، مقابله با غارت‌های نعمان و ابن مسعده و یزید ابن شجره.


فصل دهم و آخرین فصل کتاب علی از زبان علی مربوط به دوران شهادت آن حضرت است. در این فصل موضوعات نزدیک بودن وعده شهادت، ملاقات با رسول خدا در رویا، شب ضربت خوردن، سفارش به مدارا با ابن ملجم، گفتگوهایی با عیادت کنندگان، آخرین وصایا و لحظه ارتحال مطرح شده است.


کتاب «علی(ع) از زبان علی(ع)» در قطع وزیری و 624 صفحه از سوی انتشارات نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر