صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۱۰ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹

طرز تهیه بولانی افغانی برای افطار در ویکی آنا

«بولانی» از نان های خوشمزه افغانستان است كه لای آن سبزی و سیب زمینی و فلفل اضافه شده است و بسیاری از روزه داران افغان، با این نان افطار می كنند.
کد خبر : 488134

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بولانی کچالو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار افغانستان است. این خوراک ساده و خوشمزه را میتوان به عنوان پیش غذا یا میان وعده سرو کرد. افغان ها این غذا را در مناسبت های خاص تهیه می کنند. کچالو در فارسی پشتو یعنی سیب زمینی. این نوع بولانی کمی شبیه پیراشکی سیب زمینی است. طرز تهیه بولانی کچالو به این صورت است که مخلوطی از سیب زمینی، پیازچه و سبزیجات دلخواه دیگر لای خمیر خانگی قرار گرفته و پخته یا سرخ میشود. ادویه های بولانی هم دلخواه هستند. اما افغان ها معمولاً آن را حسابی تند میکنند. برای تند کردن بولانی میتوانید مثل دستور تهیه ای که در اینجا گفته شده از فلفل سبز هم استفاده کنید.


خانواده های افغان نان بولانی را با تركیبات گوناگونی از جمله «سیب زمینی»، «اسفناج»، «جعفری»، «گشنیز»، «پیازچه» و روغن در تنور می پرند و معمولا آن را هنگام افطار با ترشی های مختلف می خورند.


مواد لازم



  • آرد 3 و 1/2 پیمانه

  • نمک 1 قاشق چایخوری

  • روغن 2 قاشق غذاخوری

  • آب 1 و 1/4 پیمانه

  • سیب زمینی 3-4 عدد

  • پیازچه حلقه شده 2 پیمانه

  • گشنیز خرد شده 1 پیمانه

  • فلفل سبز خرد شده 1/2 پیمانه

  • فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری

  • نمک 1 قاشق چایخوری

  • روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری

  • روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم



طرز تهیه بولانی کچالو غذای افغانی


1- آرد، نمک و روغن را با هم مخلوط کنید. سپس آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و خمیر شکل بگیرد. میتوانید مقدار آب را کمی بیشتر یا کمتر کنید. خمیر نباید زیاد چسبناک یا بیش از حد خشک باشد.


2- کمی خمیر را ورز بدهید روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و بگذارید 20 دقیقه بماند.


3- اول از همه باید سیب زمینی را بپزید. وقتی سیب زمینی ها پختند و به اندازه کافی خنک شدند پوست آنها را بگیرید و با چنگال آنها را له کنید. نیازی نیست سیب زمینی ها مثل پوره کامل له شوند.


4- دو قاشق روغن را در تابه بریزید و بگذارید داغ شود. فلفل سبز خرد شده را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت بدهید. پیازچه حلقه شده را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.



5- شعله را خاموش کنید. گشنیز خرد شده و سیب زمینی له شده، نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را به خوبی زیر و رو کنید.


6- خمیر و مواد داخلی را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. یکی از تکه های خمیر را بردارید و روی بقیه را بپوشانید. روی سطح کار کمی آرد بپاشید. خمیر را روی آن قرار دهید و به شکل دایره ای به قطر حدوداً 20 سانتیمتر باز کنید.


7- قسمتی از مخلوط سیب زمینی (کچالو) را روی نیمی از خمیر بریزید طوری که یک سانت از لبه دایره فاصله داشته باشد. نیمه خالی خمیر را روی مواد تا بزنید و لبه های خمیر را به هم بچسبانید. برای این کار میتوانید از دست یا چنگال استفاده کنید.


8- دو قاشق روغن در تابه بریزید و آن را داغ کنید. دو طرف بولانی ها را در تابه به خوبی سرخ کنید. در طول سرخ شدن با یک قاشق چوبی کمی روی آنها فشار دهید تا یکدست سرخ شوند.


 


بولانی کچالو را با ماست یا سس کچاپ و سبزیجات دلخواه سرو کنید. نوش جان!


 


انتهای پیام/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر