افت تقاضا مانع کاهش تولید نفت عربستان نشد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از بلومبرگ، افزایش تولید ماهانه نفت خام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل ۲۰۲۰ طی ۳۰ سال گذشته بیسابقه بوده است، زیرا تولیدکنندگان بزرگ بازارهای جهانی برای سهمگیری در بازارهای آسیبدیده از بحران ویروس کرونا در تقابل بودند.
تازهترین بررسی ماهانه بلومبرگ نشان میدهد جنگ قیمتی عربستان و روسیه، سبب شد ریاض، قدرتمندترین عضو اوپک، در آوریل ۲۰۲۰ بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند.
اگرچه ریاض و مسکو، اواسط آوریل (۲۴ فروردینماه) در دهمین نشست وزارتی فوقالعاده اعضای ائتلاف اوپک پلاس توافق کردند تولید اوپک و متحدانش از کم ماه مه به مقدار قابل ملاحظهای کاهش دهند، سعودیها با وجود سقوط بیسابقه تقاضای جهانی و بالا رفتن سطح ذخیرهسازیها، در ادامه ماه آوریل همچنان مقدار تولید خود را در سطح بالا نگه داشتند.
محاسبات بلومبرگ نشان میدهد افزایش تولید عربستان در این زمان، اوپک را با مازاد عرضه بیشتری روبهرو کرد، جنگ قیمتی کوتاهمدت، حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت دیگر را به بازاری که با مشکل مازاد عرضه روبهروست، افزود.
دادههای بلومبرگ نشان میدهد تولید اوپک در ماه آوریل یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است که این مقدار افزایش تولید ماهانه از سپتامبر سال ۱۹۹۰ میلادی بیسابقه بوده است.
این در حالی است که عربستان، پس از فشارهای زیاد متحدانش در واشینگتن، تغییر روش داد و وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در دهمین نشست فوقالعاده خود از طریق وبینار در ۱۲ آوریل (۲۴ فروردینماه) متعهد شدند تولید روزانه خود را از دیروز (جمعه، ۱۲ اردیبهشتماه) ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در ماههای مه و ژوئن کاهش دهند.
سعودیها در اواخر ماه آوریل، آمادهسازی برای توافق جدید را به تعویق انداختند و در آوریل میانگین تولید روزانه ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه را ثبت کردند.
کویت و نیجریه پیش از آغاز زمان اجرایی شدن توافق اوپک پلاس، کاهش تولید خود را آغاز کردند، کمبود مشتری و حجم ذخیرهسازی آنها را وادار به کاهش تولید کرد.
کاهش روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای اوپک پلاس، احتمال دارد کمکی به مشکل تضعیف شدید تقاضا نکند، صنعت نفت جهان در حال تعطیل شدن ناگهانی میدانهای نفتی است.
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/