ماجرای ملاقات رزمندگان نوجوان با صدام و دخترش/ «23 نفر» را با فرزندانتان ببینید
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سالهای نهچندان دور، سینماگران و سینماداران معمولاً از ایام ماه مبارک رمضان به عنوان روزهای خلوتی سینماها و بیرونقی گیشه یاد میکردند.
اما این موضوع در چند سال گذشته و با افتتاح پردیسهای سینمایی در شهرهای بزرگ و البته طرح اکران افطار تا سحر که چند سال به تناوب اجرایی شد، تغییر کرد. به این ترتیب، شاهد بودیم که برخی فیلمها در ماه مبارک رمضان هم فروش بسیار خوبی را تجربه کردند. سینما رفتن آن هم بهصورت خانوادگی در شبهای ماه رمضان یکی از تجربههای لذتبخشی است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اما امسال این فضا نیز همچون سایر فعالیتهای هنری با توجه به شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. به این ترتیب علاقهمندان به سینما به نوعی با یک فرهنگی مواجه شدهاند. با این حال گسترش بسترهای ویدئویی پخش فیلم VOD و البته شبکه نمایش خانگی تا اندازهای این کمبود را جبران کرده است.
در سلسله گزارشهای «آپاراتچی» به معرفی فیلمهای جذابی میپردازیم که میتواند در این شبها اوقات فراغت خانوادهها را پرکند. این فیلمها لزوماً آثار جدیدی نیستند و ممکن است به دهه شصت یا هفتاد نیز مربوط باشند. ضمن این که از حیث کیفیت هنری نیز تنوع فراوانی دارند. میتوان گفت «جذابیت» عنصر اصلی آنها است که لحظات خوشی را برای تماشاگران رقم میزند. فیلمهایی که در شبکه نمایش خانگی یا بسترهای مختلف پخش اینترنتی بهراحتی در دسترس قرار دارد.
تماشای 23 نفر با یاد سپهبد شهید قاسم سلیمانی
«۲۳نفر» روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است كه در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.در این فیلم چگونگی برخورود مأموران امنیتی عراق با این رزمندگان نوجوان و ماجرای ملاقت آنها با صدام در سالهای اسارت به تصویر کشیده شده است.
رضا نوری، سعید آلبوعبادی، مجید پتکی و عبدالحلیم تقبلی به همراه جمعی از بازیگران نوجوان که پیش از این تجربه بازی در سینما نداشتهاند بازیگران این فیلم هستند. مهدی جعفری، مستند «۲۳ نفر و آن یک نفر» را به تهیهکنندگی علیرضا رئیسیان از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ کارگردانی کرده بود.
فیلمبرداری این اثر اواسط مهرماه سال 1397 با حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در تهران آغاز شده بود.
در این روز، شهید سپهبد سلیمانی در کنار بازیگران نوجوان و عوامل فیلم که به شدت از حضور او غافلگیر و خوشحال شده بودند،ضبط اولین صحنه های فیلم نشست را به نظاره نشست.در حاشیه این دیدار که در فضایی صمیمی برگزار شد، عوامل فیلم با اشتیاق فراوان به صحبت با سردار سلیمانی پرداختند و با او عکس یادگاری گرفتند.
فیلم ۲۳ نفر که محصول سازمان هنری رسانهای اوج است، نخستین بار بهمن ماه سال گذشته و در جریان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. این فیلم در ۶ رشته بهترین صدابرداری، طراحی صحنه، جلوههای ویژه میدانی، جلوههای ویژه بصری، چهرهپردازی و بهترین فیلم از نگاه ملی نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد که درنهایت توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را از آن خود کند.
این اثر دیدنی همچنین پروانه زرین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم کودک نوجوان اصفهانرا از آن خود کرده و فیلم برگزیده یونسکو در ایران شد.
مهدی جعفری کارگردان 23 نفر درباره این اثر چنین گفته است: مسأله مهم در ساخت این فیلم این بود که تا چه اندازه در اقتباس میتوان به واقعیت وفادار بود.پس از حدود دوازده سال رفاقت با شخصیتهای واقعی فیلم وظیفه من تلاش برای ساخت فیلمی درست و نزدیک به واقعیت درباره آنها بود. یکی از نگرانیهای ما هم این بود که بتوانیم بازیگران نوجوانی پیدا کنیم که از عهده ایفای نقش در این فیلم بربیایند. انتخاب بازیگران حدود یک ماه و نیم طول کشید. در شهرستانهایی که مد نظر ما بود، فراخوان اعلام کردیم. حدود یک ماه با این بازیگران نوجوان کار کردیم تا سطح بازی آنها را با هم هماهنگ کنیم.
فیلم 23 نفر میتواند اثری دیدنی برا ی همه مخاطبان سینما و بهویژه علاقه مندان سینمای دفاع مقدس و سینمای کودک و نوجوان باشد. از سوی دیگر، از آنجا که شخصیتهای اصلی این فیلم که براساس ماجرایی واقعی ساخته شده، همگی نوجوان هستند میتواند برای نوجوانان و کودکان نیز جذاب و در عین حال آموزنده باشد.
سایر عوامل فیلم ۲۳ نفر عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: مرتضی قیدی / طراح صحنه: کامیاب امین عشایری / طراح لباس: سارا سمیعی / موسیقی: آریا عظیمی نژاد/ جلوههای ویژه میدانی: محسن روزبهانی / جلوههای ویژه بصری جنگ: هادی اسلامی / جلو های ویژه بصری بخش عراق: امیر سحرخیز / مدیر تولید: رضا زنجانیان / مشاوران: احمد یوسفزاده / محمد ساردوئی / تدوین: میثم مولایی / صدابردار و صداگذار: بهمن اردلان / طراح چهرهپردازی: عباس عباسی /
انتهای پیام/