صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
محققان دانشگاه آزاد اسلامی پاسخ می‌دهند؛

باوجود کرونا چگونه ورزش کنیم؟

براساس یافته‌های این پژوهش، می‌توان افراد مختلف در معرض این ویروس را بر اساس علائم احتمالی، به گروه‌های مختلفی تقسیم‌بندی کرده و برای هر یک، توصیه ورزشی مخصوص به خود را به کار برد.
کد خبر : 486197


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع بدون مرز این ویروس جدید و کشنده، باعث تعطیلی مراکز عمومی، اماکن ورزشی و رویدادهای مهم ازجمله سطوح مختلف مسابقات ورزشی و حتی المپیک ۲۰۲۰ در نقاط مختلف جهان شده است.



از طرفی، WHO و وزارت بهداشت کشورهای با نرخ ابتلای زیاد مانند امریکا، چین، آلمان، ایران، اسپانیا، ایتالیا، مردم را ملزم به قرنطینه خانگی کرده‌اند.


سؤال اساسی این است که در این شرایط همه‌گیری، آیا افراد، مجاز به انجام فعالیت‌های ورزشی با هدف حفظ آمادگی هستند یا خیر؟ و اگر انجام ورزش برای برخی افراد در حین شیوع ویروس کرونا بلامانع است، چگونه باید انجام شود؟


در این رابطه، پژوهشگرانی از دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله (عج) و دانشگاه آزاد اسلامی تهران پژوهشی مروری را انجام داده‌اند که در آن سعی شده است به این سؤالات پاسخ درخوری داده شود.


بر اساس یافته‌های این پژوهش، می‌توان افراد مختلف در معرض این ویروس را بر اساس علائم احتمالی، به گروه‌های مختلفی تقسیم‌بندی کرده و برای هر یک، توصیه ورزشی مخصوص به خود را به کار برد. 


حسین شیروانی از مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی پژوهشکده سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله (عج) و همکارش دراین‌باره می‌گویند: «مرور تحقیقات انجام‌شده بر روی تمرین بدنی و عفونت‌های ویروسی نشان می‌دهد که فعالیت‌های ورزشی هوازی منظم و با شدت متوسط، بیشتر فعالیت‌های ایمنی بدن نظیر تولید آنتی‌بادی، تکثیر لنفوسیتی، تولید اینترفرون گاما، سلول‌های NK و ایمونوگلوبولین‌های G و M را افزایش می‌دهد. همچنین باعث پاسخ‌های قوی‌تر و طولانی‌تر به واکسیناسیون آنفلوآنزا در افراد بزرگسال می‌شود».


این محققان بر اساس مرور پیشینه تحقیقاتی موجود در این زمینه و با توجه به شباهت برخی عوارض بیماری کووید-۱۹ به آنفلوآنزای H1N1، موارد ذیل را برای انجام ورزش در حین شیوع این ویروس توصیه کرده‌اند:


۱- افراد به‌طور منطقی باید در این زمان، فعالیت‌های ورزشی سنگین و طاقت‌فرسا را محدود کنند، زیرا طبق فرضیه موسوم به «پنجره باز» این فعالیت‌ها ممکن است استعداد ابتلا به عفونت را افزایش دهند.


۲- افراد سالم و بدون علامت، با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توانند ورزش با شدت متوسط را ادامه دهند و از تقویت عملکرد ایمنی ناشی از آن بهره‌مند شوند.


۳- افراد با علائم خفیف بیماری در دستگاه تنفسی فوقانی (مانند: آبریزش بینی، احتقان سینوس و گلودرد جزئی) با رعایت ملاحظات می‌توانند فعالیت‌های ورزشی سبک داشته باشند.


۴- افراد با علائم گسترده‌تر و مشکوک به کووید-۱۹ (مانند: تب، سرفه خشک، گلودرد شدید، درد بدن، تنگی نفس، خستگی عمومی) بایستی تا زمان بهبودی کامل از انجام فعالیت‌های ورزشی پرهیز کنند.


این یافته‌های علمی که می‌توانند در روشن شدن اذهان عمومی در خصوص نحوه فعالیت‌های ورزشی در ایام متأثر از کرونا، مؤثر واقع شوند، در ماهنامه علمی پژوهشی «طب نظامی» منتشر شده‌اند. این نشریه توسط دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله (عج) انتشار می‌یابد.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر