صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
بنی‌طالبی در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

الزامات تحقق شعار سال زیر ذره‌بین دانشگاه‌ها/ از جهش در مهارت‌‌افزایی تا تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: «در راستای تحقق اهداف سال جهش تولید و عملیاتی شدن آنها برنامه‌های منسجمی شامل «جهش در تحقیقات هدفمند و مسئله‌‌محور» و «جهش در مهارت‌‌افزایی» را مد نظر داریم.»
کد خبر : 485826

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ به اعتقاد کارشناسان اقتصادی در شرایط فعلی که بیکاری و تحریم‌های ظالمانه بر کشور سایه انداخته، تنها راه برون‌رفت از رکود اقتصادی توجه به تولید است.


در حالی که به‌دلیل شیوع بیماری کرونا حدود 50 درصد اشتغال کشور تحت تأثیر قرار گرفته، جهش تولید می‌تواند گامی در راستای برون‌رفت از مشکلات باشد. 


در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با تکیه بر مهارت و پررنگ‌تر کردن ارتباط صنعت و دانشگاه و تمرکز بر طرح‌های دانش‌بنیان به تحقق شعار سال  1399 عینیت بخشد.


خبرنگار آنا برای بررسی نقش دانشگاه آزاد اسلامی در تحقق شعار سال و سهم این نهاد در واقعیت‌بخشی به جهش تولید گفتگویی را با بهاره بنی‌طالبی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: بایدها و نبایدهای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در واقعیت‌بخشی جهش تولید چیست؟


بنی‌طالبی: با توجه به اینکه جهش تولید یک برنامه جامع در راستای توسعه پایدار در کشور است و دانشگاه‌ها از ارکان اصلی توسعه در همه زمینه‌‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی نقش کلیدی و اثرگذار دارند؛ بنابراین با برنامه‌ریزی هدفمند منطبق با نیاز امروز و آینده کشور باید از حرکت‌های آهسته، سهل‌‌انگارانه و شعار بدون عمل که منجر به  عدم دستیابی به اهداف می‌شود، جلوگیری و با به‌کارگیری توان و ظرفیت دانشگاه منطبق با نیاز جامعه سهم خود را به‌خوبی در این مسیر ایفا کرد.


آنا: کدام بخش از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به جهش تحقق تولید کمک می‌کند؟


بنی‌طالبی: قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی فضای پویا، خلّاق، توانمند و دارای ظرفیت لازم برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در قالب خلق دانش، تولید محتوا و تولید محصول در سال جهش تولید است.


همه بخش‌ها به تناسب نوع اهداف و کارکرد خود، قابلیت برنامه‌ریزی هدفمند در این زمینه را دارند.


ظرفیت بالای واحد شهرکرد در راستای تحقق شعار جهش تولید


دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نیز هم‌راستا با سایر واحدهای دانشگاهی در راستای تحقق اهداف سال جهش تولید و عملیاتی شدن آنها برنامه‌های منسجمی شامل «جهش در تحقیقات هدفمند و مسئله‌‌محور» و «جهش در مهارت‌‌افزایی» را در نظر دارد و تلاش می‌کند با تکیه بر نیروی دانش و فناوری از طریق رونق فعالیت‌های دانش‌بنیان، تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه، هدایت تحقیقات دانشگاهی به سوی پژوهش‌های کاربردی و حل مسئله زمینه تحقق اهداف این سال را فراهم کند.


در این راستا، برنامه‌ریزی برای آموزش‌های تخصصی با هدف مهارت‌افزایی نیروی انسانی دانش‌آموخته و متخصص یکی از مهم‌ترین و مطمئن‌ترین روش‌های بهره‌وری در فعالیت‌های تولیدی است که در دانشگاه از طریق ایجاد بستر و فضای مربوط نظیر آزمایشگاه‌های تخصصی، کارگاه‌ها در کنار دوره‌های آموزشی کاربردی کوتاه‌مدت و نیز تشکیل هسته‌های فناور محقق خواهد شد.


آنا: با توجه به توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوری و کار آزمایشگاهی در راستای جهش تولید ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی واحد متبوع خود را در این زمینه چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 


بنی‌طالبی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با داشتن ظرفیت‌های فراوان در شبکه آزمایشگاهی و تحقیقاتی از جمله بیش از 30 آزمایشگاه و کارگاه تخصصی با دستگاه‌های به‌روز و مجهز قادر است با تکیه بر توان و ظرفیت علمی نیروی انسانی، امکانات و توان تجهیزاتی خود در حل مسائل و مشکلات استان و کشور گام‌های اساسی بردارد و مسئولان باید در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند.


ارتباط مسئله‌محوری و شعار سال 99 چیست؟


در این راستا مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی واحد شهرکرد در ابتدای سال جهش تولید فعالیت خود را آغاز کرده و در حال تولید کیت تشخیص ویروس کرونا است. در کنار آن سایر محققان و پژوهشگران نیز در حال ارائه طرح‌های پیشنهادی خود به منظور بررسی و اخذ مجوز برای تولید هستند که از آن جمله می‌توان تولید مواد شوینده و محصولات گیاهی ارگانیک را نام برد.


آنا: در سال رونق تولید (سال 1398) واحد متبوع‌تان چقدر و چگونه در تحقق این شعار مؤثر بوده است؟


بنی‌طالبی: در این زمینه تلاش شد تا از ظرفیت و توان نیروی انسانی متخصص و امکانات موجود در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد استفاده بهینه و مؤثر شود و نتایج نشانگر موفقیت‌های واحد شهرکرد در حوزه پژوهش و فناری در سال رونق تولید بود، به‌گونه‌ای‌که راه‌اندازی نخستین مرکز تحقیقات گیاهان دارویی در کشور، کسب رتبه نهم چاپ مقالات علمی معتبر بین دانشگاه‌های آزاد اسلامی سراسر کشور براساس نظام رتبه‌‌بندی سايمگو يا رتبه‌بندی SCImago، راه‌اندازی 14 هسته فناور در این سال با توجه به اینکه در سال 97 این تعداد صفر بود، چاپ 12 عنوان کتاب تخصصی توسط اعضای هیئت‌علمی واحد شهرکرد، برگزاری نخستین دام تاپ ملی کشور، رشد بسیار چشمگیر درآمدهای حاصل از دامداری دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، انعقاد ده‌ها طرح تحقیقاتی برون‌دانشگاهی توسط دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه با ادارات و دستگاه‌های مختلف بخش کوچکی از همت کارکنان و اعضای هیئت‌علمی واحد در حوزه پژوهشی بوده است.


امیدواریم با توکل به خدا و همت مضاعف در سال جهش تولید بتوانیم دستاوردهای ارزشمندی در این حوزه به دست بیاوریم؛ چراکه دانشگاه‌ها براساس رسالت و مسئولیت اجتماعی خود باید پاسخگوی نیاز جامعه باشند و می‌توانند با اتکا به  ظرفیت علمی خود با رویکرد مسئله‌محوری نقش اساسی و اثرگذاری در تحقق شعار رونق تولید داشته باشند، بنابراین تحقق و جهش تولید در عرصه صنعت با استفاده از دانشِ دانشگاهیان تضمین می‌شود.


آنا: و سخن آخر....


بنی‌طالبی: نکته پایانی اینکه لازم است تا ارتباط دانشگاه با بخش صنعت بیش از گذشته تقویت شود تا با بهره‌گیری از دانش روز و تحقیقات نوین دانشگاهیان مشکلات واحدهای تولیدی برطرف شده و رونق تولید رقم بخورد.


گفتگو: بهنام اسماعیلی


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر