صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۳۶ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹

در خانه به راحتی نان پیتا درست کنید+ طرز تهیه در ویکی آنا

نان پیتا را میتوان در ماه رمضان به عنوان نان تازه در وعده افطار تهیه کرد.
کد خبر : 485606

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نان پیتا همان نان های گرد و صافی هستند که در مدیترانه، خاورمیانه و کشور های آفریقایی و عربی از آن ها برای تهیه انواع ساندویچ wrap شده یا لقمه پیچ، پیتزاهای فوری و همچنین در کنار انواع دیپ های معروف از جمله حمص، کباب و فلافل قرار داده می‌شود به مانند ساندویچ صرف می‌شود.
چون هنگام پخت، خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته می‌شود.



 این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشا تهیه ی پیتزا نیز دانسته شده‌ است.
این نان تنها از آرد، آب، خمیر مایه و نمک تهیه شده و هیچ گونه مواد غذایی مکمل مقل شیر یا تخم مرغ ندارد.


موادلازم



  • آرد ۳ پیمانه

  • آب گرم ۱ پیمانه

  • نمک ۱قاشق چایخوری

  • مخمر ۱قاشق غذاخوری

  • شکر ۱ قاشق غذاخوری

  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه
۱- مخمر، شکر و آب ولرم را مخلوط میکنیم و ده دقیقه فرصت میدهیم تامایه خمیر عمل بیاید.
۲- سپس بقیه موادرا اضافه کرده و مخلوط میکنیم و ورز میدهیم.
۳- درظرفی گذاشته و روی ظرف را می پوشانیم، به مدت یک ساعت ونیم تا خمیر استراحت وحجم آن دوبرابر شود.
۴- بعد یک چونه از خمیر برداشته وبادست و یا وردنه پهن کرده ودر ماهیتابه گرم شده باشعله متوسط می گذاریم.
۵- وقتی یک طرف نان کمی پخته شد و دو لایه از هم جدا شد، برگردانده میزاریم تا طرف دیگر نیز پخته شود.


با این مقدار مواد تقریبا هشت نان متوسط دارید‌.



ارزش غذایی نان پیتا در هر 100 گرم



  • کالری : 266

  • چربی : 2.6 گرم

  • کربوهیدرات : 55 گرم

  • پروتئین : 10 گرم

  • فیبر : 7 گرم

  • قند : 0.8 گرم



نکات مهم
۱- مهم ترین نکته برای عمل آوردن خمیرمایه دمای مایعات مورد استفاده می باشد ، دمای مناسب برای عمل آوردن خمیر مایه 40 درجه سانتیگراد است ؛ برای عمل آوردن خمیر مایه آب یا شیر را کمی گرم کنید و شکر را در آن حل کنید و پس از رسیدن به دمای مطلوب خمیر مایه را روی سطح آن بپاشید ، پس از پاشیدن خمیر مایه به آرامی آنرا مخلوط کنید تا تمام ذرات مرطوب شود ( بهتر است قبل از مخلوط کردن کمی صبر کنید تا ذرات خمیرمایه آب جذب کرده و راحت تر حل شوند ).
۲- نون ها رو كه از بر میگردونیم بادش ميخوابه اما مهم اينه كه ميدونيم نونمون دو لايه است.
۳- حتما روي نونها رو با پارچه بپوشونيد كه خشك نشه، حالا بريد سراغ درست كردن نون بعديتون.
۴- اگر میخواهید توی فر درست کنید، فر رو از قبل گرم کنید و با دمای ۲۲۰ درجه نون ها رو بزارید طبقه وسط. وقتي ديديد كه نون كاملا باد كرده ديگه كفايت ميكنه اجازه نديد بيشتر توي فر بمونه كه خشك ميشه.
۵- با نان پیتا چی درست کنم؟ نان پیتا را اغلب برای تهیه انواع غذا های مختلف مانند ساندویچ، پیتزا، سمبوسه، شاورما و چیپس استفاده می کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر