صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
آداب مهمانی | 2

سیره علامه طباطبایی در ماه رمضان/ باز کردن روزه با بوسه بر ضریح حضرت معصومه(س)

از علامه طباطبایی نقل کرده‌اند که در طول عمرمش شب‌های ماه رمضان را نخوابیده و همچنین مشهور است که این عالم بزرگ روزه‌اش را با بوسه بر ضریح حضرت معصومه(س) باز می‌کرد.
کد خبر : 485563

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در ماه مبارک رمضان، درهاى آسمان و بهشت به روى مؤمنان گشوده می‌شود. در این ماه پربرکت درهاى رحمت و مغفرت را به روى توبه كنندگان و استغفاركنندگان می‌گشایند. پس اگر مؤمنان به استقبال آن بشتابند و خود را آماده رحمت و مغفرت الهى بكنند، بى گمان خداوند مغفرتش را از آنان دريغ نكند و دعاهايشان را مستجاب می‌فرمايد. پيامبر اسلام (ص) مى‌فرمايند: «اى مردم، ماه خدا با بركت و رحمت و آمرزش به شما روى آورده است؛ ماهى كه نزد خدا بهترين ماه‌ها، روزهايش بهترين روزها، شب‌هايش بهترين شب‌ها و اوقاتش بهترين اوقات است». خبرگزاری آنا به مناسبت حلول این ماه پرفضیلت در پرونده «آداب مهمانی» اقدام به انتشار توصیه‌های بزرگان، کارشناسان دینی و مادحین اهل بیت(ع) برای استفاده هرچه بهتر از این ماه کرده است.




عالمان ربانی، چلچراغ‏‌هاى پرفروغى هستند كه در هر عصرى، در آسمان علم و عمل مى‏‌درخشند و با كسب نور و گرما از خورشید رسالت و امامت، بر زمینیان تجلى مى‏‌كنند و آنان را به سوى منابع نور و بركت دودمان وحى، رهنمون مى‏‌سازند، بر بال عرفان ناب محمدى صلى الله علیه وآله نشانده، بر مشكات ملكوت، عروج مى‏‌دهند.


مطالعه و دقت در رفتار و کردار عالمان دین و عمل به توصیه‌ها و تلاش برای نزدیک‌شدن به آنها در علم و عمل می‌تواند ما را در مسیر بندگی کمک کند.


در این مطلب نکاتی درباره سیره سید محمدحسین طباطبایی، مشهور به علامه طباطبایی، مفسر، فلیسوف، اصولی، فقیه، عارف و اسلام‌شناس و صاحب تفسیر المیزان می‌آوریم. علامه طباطبایی شاگرد علامه قاضی بوده و در دوران تدریس در شهر مقدس قم و در جوار حرم حضرت معصومه(س) شاگردان بسیاری پرورش دادند که شهید مطهری، آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله مصباح یزدی و شهید بهشتی از تأثیرگذارترین شاگردانی بودند که محضر این اندیشمند و مفسر بزرگ را درک کردند.


علامه طباطبایی ماه مبارک رمضان تا صبح بیدار بودند. مقید بودند دعای سحر را با افراد خانواده بخوانند و پیش از ماه رمضان از همسایه‌ها اجازه می‌گرفتند که اگر برای سحر خواب ماندند آنها را بیدار کنند. ایشان در درس تفسیرشان فرموده بودند که من در طول عمرم تا به حال به یاد ندارم که شب‌های ماه رمضان را خوابیده باشم.


علامه حسن‌زاده آملی می‌نویسد: «وقتی به حضور شریف علامه طباطبایی(ره) تشرف حاصل کرده بودم و عرض حاجت نمودم، فرمود؛ آقا! دعای سحر حضرت امام باقر(ع) را فراموش مکن که در آن جمال و جلال و عظمت و نور و رحمت و علم و شرف است و حرفی از حور و غلمان نیست. اگر بهشت شیرین است، بهشت آفرین شیرین‌تر است».


روزه‌اش را با بوسه بر ضریح مقدس حضرت معصومه(س) افطار می‌کردند. پیاده به حرم مشرف می‌شد و ضریح مقدس را می‌بوسید سپس به خانه برمی‌گشت و غذا می‌خورد. شب‌های ماه مبارک در جاهایی که مجالس روضه بود شرکت می‌کرد و گاهی با تمام وجود گریه می‌کرد به‌طوری که بدنش می‌لرزید.


آیت الله حسینی بوشهری می‌گوید: علامه طباطبایی همیشه مقید بودند که نزدیک غروب حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) باشند و وقتی به حرم می‌رسیدند بر ضریح حضرت بوسه می‌زدند و پس از آن روزه خود را باز می‌کردند وقتی از شهید مطهری می‌پرسند چرا تا این حد به علامه طباطبایی ارادت دارید می‌گفت چون استاد من استاد خاصی است که روزه‌اش را با بوسه زدن بر ضریح اهل بیت باز می‌کند.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر