صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سی روز سی کتاب | 2

ماه رمضان «مکتب عالی تربیت و اخلاق»/ روزه‌داری با کتابی از آیت‌الله صافی گلپایگانی

کتاب «مکتب عالی تربیت و اخلاق» با نکات جالب و جذاب تفسیری، حدیثی، تربیتی و اخلاقی به قلم آیت‌الله صافی گلپایگانی منبعی برای بهره بیشتر از شهرالله است.
کد خبر : 485538

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از موضوعات مهم دین اسلام دعوت به تفکر و اندیشه است. اهمیت تفکر آنچنان است که آن را از بهترین عبادت‌ها شمرده‌اند. ایام ماه پرفضیلت رمضان، ماه نزول قرآن یکی از فرصت‌های مناسب برای تدبر و اندیشیدن است. خبرگزاری آنا در پرونده «سی روز سی کتاب» بنا دارد کتاب‌هایی مناسب مطالعه در این ماه پربرکت را معرفی کند.




در دومین روز از ماه مبارک رمضان و دومین مطلب از این مجموعه شما را با کتاب «مکتب عالی تربیت و اخلاق» اثر آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی آشنا می‌کنیم.


ماه رمضان، ماه نزول قرآن، ماه توبه و خیر و بركت و رحمت الهی است كه در آن بندگان مشتاق حضرتش، دعوت معبود خویش را لبیک گفته و به ضیافت او می‌شتابند.


ماه رمضان، مکتب عالی تربیت و اخلاق


مکتب «صوم» عهده‌دار تربیت کسانی می‌گردد که در شوق قرب و وصال به حضرت حق، خاضعانه در آن مکتب زانوی تلمّذ زده و با استغفار از درگاه احدیت، دل در گرو کسب معارف الهی و فضایل انسانی نهاده‌اند. کتاب حاضر که به قلم فقیه وارسته، آیت‌الله صافی گلپایگانی به رشته تحریر درآمده، پیرامون آثار ماه باعظمت رمضان سخن می‌گوید.


این کتاب آکنده از نکات جالب و جذاب تفسیری، حدیثی، تربیتی و اخلاقی است و خواننده، مطالب نافع و سودمندی را درباره ماه مبارک رمضان و آثار این ماه به دست می‌آورد.


«مکتب عالی تربیت و اخلاق»، راهنمای خوبی برای همه خوانندگان و افرادی است که خواهان منبعی مفید درباره اخلاق اسلامی و ارتقای سطح معرفت و آگاهی خود در این زمینه هستند. نثر کتاب، روان و مطالب آن دارای چینش منطقی و دقت علمی خوبی است و مستندات به خوبی با ذکر آدرس ذکر شده‌اند و کثرت استفاده از آیات و روایات و حکایات اسلامی از ویژگی‌های برجسته این اثر است.


آغاز رمضان تا عید سعید فطر در 16 فصل


اثر مزبور مشتمل بر 16 فصل است. فصل اول درباره فضیلت ماه مبارک رمضان در خطبه رسول خدا(ص)، فصل دوم با عنوان «روزه ندای الهی» كه شرحی بر آیه 183 سوره بقره (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ...) است. فصل سوم؛ «رمضان، ماه نزول قرآن» است که مطالب متنوعی درباره مصحف شریف قرآن در این باب مطرح شده است.


فصل چهارم کتاب با عنوان «قرآن، كتاب زندگی»؛ درباره اهمیت قرآن و دستورات آن است. فصل پنجم، «سلام بر ماه خدا»، فصل ششم «هلال ماه رمضان» و فصل هفتم با عنوان «پایگاه پرهیزکاری» درباره ارتباط روزه و پرهیز از گناه و معصیت مطالب ارزشمندی ارائه شده است.


فصل هشتم «روزه، عبادتی آسان»، فصل نهم «روزه و پرورش وجدان»، فصل دهم «برنامه‌های عبادی، نجات‌بخش انسان و فصل یازدهم با عنوان «روزه و آموزش آزادی»، درباره تأثیر روزه و عبادت بر آزادی حقیقی انسان از اسارت قدرت‌ها و شهوات است.


فصل دوازدهم با عنوان «روزه و سیر زمان» اشاره به درک بیش از پیش اهمیت و آثار روزه با گذشت زمان و روزگار است. فصل سیزدهم «نقش روزه در روح انسان» را بررسی می‌کند. فصل چهاردهم «روزه، مدرسه عالی اجتماعی»، فصل پانزدهم با عنوان «رمضان از دیدگاه اسلام و ما»، مقایسه‌ای بین اهمیت روزه و ایام رمضان از دیدگاه اسلام و نیز بینشی که افراد عادی به روزه و ایام ماه مبارک رمضان دارند، مطالبی را ارائه می‌دهد و در نهایت فصل شانزدهم و پایانی با عنوان «عید سعید فطر» آمده است.


چاپ اول کتاب «مکتب عالی تربیت و اخلاق» در سال 1378 در قطع رقعی و 288 صفحه، از سوی موسسه انتشارات حضرت معصومه(س) منتشر شد.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر